Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Dilek Kıroğlu

http://blog.milliyet.com.tr/thegoodwish

21 Haziran '16

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Anne sütünü arttırmak için 10 Altın öneri

Anne sütünü arttırmak için 10 Altın öneri
 

1- Öncelikle unutmuyoruz, kulağımıza küpe yapıyoruz diyoruz ki "Her annenin sütü yeterlidir". Olumluyoruz, secret yapıyoruz yani :) Sadece pozitif düşünce yetmez, başka ne yapabiliriz derseniz?
 
2- Denenmiş, araştırılmış, sonucu görülmüş yöntemleri burada sıralamaya çalışacağım. Umarım birilerine faydası dokunur.
 
3- Onun sapı, bunun çekirdeği demeden önce, eğer sütünüz yok denecek kadar az ise, yine yazının başındaki hormonları hatırlıyoruz. Az çalışan tiroid hormonları da sütün salgılanmamasında baş nedenlerden biri, mutlaka bir doktora görünün.
 
4- Uyku ... Bebekle ne uykusu cık cık. demeyin, bulduğunuz her fırsatta şekerleme yapın. Dinlenin, eğlenin! iyi hissetmeye, uykunuzu bir şekilde tamamlamaya çalışın. 
 
5- Bol su... Evet bol su yani 2.5 lt kadar suyu her gün içmek gerekiyor bunu hep biliyoruz da unutuyoruz, unutulmasın diye ben listeye ekledim.
 
6- Pekmez: Sütün kalitesini arttırıyor. Kilo yapıyor endişesine girmeyin hiç, o kilolar bir bir gidiyor hiç merak etmeyin. Pekmez, özellikle de ezcane de satılan keçi boynuzu özleri emziren anne için bir deva, vitamin deposu.
 
7- Dereotu : Maydanoz değil dikkat dereotu, maydanozun azalttığı söyleniyor. Arkadaşı dereotu ise sütü boool boool arttırıyor. Dereotunu hiç sevmezken Bora için haftada 2 demet filan yiyordum tek başıma :) Çokca dereotlu omlet yedim.
 
8- Bulgur :Bulgur gaz yapabilir, onun da çaresi var . Bulgur yediğinizde üzerine 1 bardak rezene çayı için.
 
9- Rezene Çayı: evet o da sütü arttıryor. Onun için bulgur yiyin :)
 
İncir : Meyva olarak yemek de fayda ediyor mutlaka ama kuru inciri 1 gece ılık suda bekletip ertesi gün suyunu içmek, hem bağırsakları yumuşatıyor hem süt yapıyor.
 
10- Balık, yeşil salata ve helva favori süt arttırma menülerinizden biri olsun. Bu 3'lüyü unutmayın. 
 
Isırgan otu, rezene, anason bu 3'lüyü de unutmayın, ısırgan otundan bir tutam, rezene ve anason dan da 1'er tatlı kaşığı alıp kaynar suda çayını yapıp bardak bardak için hem sütünüz artacak, hem bebeğin gazını alacak hem de rahat uyumasını sağlayacak . Daha ne diyim :)
 
İşte bulgur, işte Türkiye'm 
 
Keciboynuzu özü kilo yapar diye korkmayın, şifa niyetine her gün 1 kaşık!
 
İbrahim Saraçoğlu 1 er haftalık kürleri öneriyor. 1 hafta kullan sonra bırak, süt azalır gibi olunca tekrar sabah akşam dereotu kemirmeye devam .
 
Emzirme hakkındaki yazımın tamamına https://thegoodwish.blogspot.com.tr/ adresindeki blogumdan ulaşabilirsiniz. 
 
Takipte kalın, sevgiler ;)
 
Toplam blog
: 17
: 4624
Kayıt tarihi
: 16.03.16
 
 

Yaşam Koçu, Kişisel Gelişim Uzmanı, NLP Uygulayıcısı, Nefes Teknikleri Koçu ..