Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
Aile
 

Annelik ve babalık nerede biter ?

Annelik ve babalık nerede biter ?
 

İlknur Keskinsoy'un sosyal medyadaki resmi.


Gazetede okudum. Ankara Çubuk'ta devlet memuru İlknur Keskinsoy 8 ay önce boşandığı eski eşi işsiz Mehmet Dalkılıç tarafından öldürüldü. Yine kadın cinayetleri hız kesmedi anlayacağınız. Konuyu böyle mi algılayacağız yalnızca acaba ? Ülkemizde ; olağan hale gelen, her gün okuduğumuz kadın cinayetlerinden biri işte. Birkaç gün konuşulur ve daha sonra da unutulur.

Ama bu haberde şu ayrıntıya dikkatinizi çekerim. Çift boşandıktan sonra 2 ve 6 yaşında çocuklarını devlet yurduna vermiş. Madem çocuklarınıza bakamayıp devlet yurduna verecektiniz neden bu çocukların dünyaya gelmesine vesile oldunuz ? Şimdi biriniz mezarda, biriniz hapiste. Ben daha çok çocuklara üzülüyorum ne yalan söyleyeyim.

Bir çocuğun annesi ve babası yaşamda iken, hem de küçük yaşlarda terk edilmesi mümkün mü? Hadi baba işsiz, ama anne devlet memuru. O da çocuklarından vazgeçmiş. Bazen ben oğlumla, 11 yaşındaki oğlumla 24 saat yapışık kardeşler gibi yaşıyorum. Bazen bunaldığım ya da zorlandığım olmuyor mu ? Elbette oluyor. Ama bu benim onu 11 yaşında devlet yurduna terk mi etmemi gerektirir ? Bizim anne ve babalık görevimiz çocuklarımız doğunca mı bitiyor ? Yoksa 18 yaşına değin mi ? Annelik ve babalık bir yaşam boyu sürüyor kanımca. İnsan elbette kendi içinde yaşamalı. Ama anne ve baba iseniz çocuklarınız için de yaşamak ve onları düşünmek zorundasınız artık. Ne oldu bizim geleneksel aile değerlerimize sahi ?

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..