Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Annemden öğrendiklerim

Bizlere zor gelen bazı durumların aslında o kadar kolay çözümleri var ki;

1)Sabahları, bir çorba kaşığı bal ve yarım limon suyunu ılık su ile karıştırıp içersek:Kabızlığı önlüyor, sigaranın akciğer bronşlarında ki zararlarını maskeliyor(yanlış anlaşılmasın, artık rahat rahat içebilirsiniz demiyorum, hiç olmazsa diyorum), yüzünüzdeki sivilcenin üzerine sürerseniz sivilce iyileşiyor ve cildiniz aşırı kuruluktan kurtuluyor.

2)Çaydanlığınız mı kireçlendi.. İşte size mucize yöntem; bu etkileyici yöntemde, bir çorba kaşığı limon tuzunu sıcak su ile doldurduğunuz çaydanın içine boşaltın, 15 dakika sonra şaşırtıcı sonucu görün.

3)Pas lekeleri için;bir kasenin içinde limonun suyuyla bir avuç tuzu karıştırın, küçük bir fırçayla bu karışımı lekeli yerin üzerine sürerek güneşte kurumaya bırakın.Sonra yıkayıp bir güzel durulayın.

4)İpekli giysileriniz için;İpekli giysilerinizin ilk yıkamasını mutlaka kuru temizlemeci de yaptırın.Daha sonra ki temizlikleri eviniz de şu şekil de yapabilirsiniz, soğuk suyla yıkıyoruz, yıkarken suyun içine toz sabun ilave ediyoruz.Durularken de suya bir kaç damla beyaz üzüm sirkesi koyarsanız iyi olur ve son olarak yıkadıktan sonra gölgede ve askıya asarak kurutuyoruz.

5)Araba tutmasına karşı;bir kaç yaprak taze naneyi su da kaynatıp soğuduktan sonra içerseniz ve yolculuk sırasın da yanınız da bir tutam maydanoz bulundurup arada bir bunu koklarsanız çözüm gerçekleşir.

6)Her zaman tek çizgili pantalon isteyenlere ikinci kat çizgiyi yapmak ütü de en çok moralimizi bozan şeydir.O halde pantalonları yıkadıktan sonra elbise askısına çizgisinden asarak kurutursanız, ütü sırasın da artık bu zorlanmayacağımız bir problem olacaktır.

7)Bir kesme şekeri ortadan kırmak istiyorsanız;önce şekeri ağzınıza dayayarak kuvvetli bir şekil de üfleyin.Şimdi daha rahat kırılacaktır.

8)İnsanı canından bezdiren başağrısına karşı;ıslak bir havluya ihtiyacınız var.Rahat bir şekil de bir yere uzanın ve soğuk suyla ıslattığınız havluyu alnınıza bastırın, gözlerinizi kapatıp bu şekil de bir kaç dakika durun.Ağrının hafiflediğini veya tamamen geçtiğini göreceksiniz.

9)Sermayesiz süslü sabunlar için;sabun artıklarını toplayıp dört adet adaçayı ve defne yaprağı ile beraber kaynatın.Oldukça koyu bir kıvam elde ettiğiniz malzemeyi, küçük ve şekilli kurabiye kalıplarına dökün.Bu süslü ve kokulu sabunların dostlarınız için güzel bir armağan olacağınızdan emin olabilirsiniz.

10)Mümkün olduğunca hiçbir yemeğinizi dökmeyin.Düşünürseniz mutlaka bir şekil de değerlendirebilirsiniz.Annemin yöntemi;örneğin elinde bir tas bulgur pilavı, bir tas da şehriyeli pirinç pilavı var, katar ikisini birbirine yer nedir diye sorarsanız "TORNİSTAN" der..Harika bir de cümlesi vardır:"Döküp de günaha gireceğime, yiyip de sevaba girerim".

11)Dişiniz çok ağrıyor, doktorla olan randevunuza da hala birkaç gün var;dişinizin daha fazla ızdırap vermemesi için maydanoz çiğnemeyi deneyin.Ağrıyan dişinizle çiğnediğiniz maydanoz acınızı biraz olsun hafifletecektir.

(Bu yöntemler deneyip de olumlu sonuç aldığım yöntemlerdir.Tavsiye ederim..İlgiye bağlı olarak ilerde başka yöntemler de yazabilirim.Sormak istediğiniz birşey varsa çekinmeyin, belki de çözüm bendedir....).

LAVİNYA

 
Toplam blog
: 80
: 1765
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

1975 ANKARA DOĞUMLUYUM, 15 YAŞIMDAN BERİ YAZARIM(yazmak fiilinin geniş zamanlı kullanımıyla) evli..