Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Anoreksiya…

Anoreksiya…
 

Hanımlar!... Sağlıklı, normal, klasik bir Türk erkeği olarak söylüyorum. Sıfır beden kadınlar bence güzel değil. Hatta çirkin bile. Tabii ki, çok kilolu deforme olmuş bir vücut da ne erkek ne kadın tarafından pek istenmez. Ancak biliniz ki sağlığınız, yüzünüzdeki tatlı bir gülümseme bizceç ok daha önemlidir.

Modacıların sürekli kullandığı (işlerine öyle geliyor) sıfır beden mankenler, özellikle 15-19 yaş arası kızları çok etkiliyor. Kendi kilolarından şikayetçi bir çok anne de kızlarının “manken gibi” olma fikrini destekliyor. Bu durumlar da Anoreksiya riskini beraber getiriyor.

Doktorlar bu hastalığı, şöyle anlatıyor:

Kilo almaktan korkan, ince kalma fikrine takıntılı bir kişilik sergiliyor. Normal kilosunun çok altında olmasına rağmen, sürekli daha ince olmayı düşünüyor. Bu fikre kendini öyle alıştırıyor ki; etraftan gelen gerçekçi uyarıları dinlemeye bile tahammül edemeyip, sinirleniyor. Anoreksiya bir yemek ve kilo problemi dışında, kişinin duygusal problemlerine çözüm aradığı bir yoldur... Bu hastalar yaş ve boylarına göre normal olan kilolarını reddeder ve bu kilonun çok daha altında olmak ister. 1. 65 boyu olan bir genç kadın 40 kilo olmasını normal görüp 42 kiloya çıktığında, kendini fazla kilolu ve yağlı görmeye başlar. Ne kadar zayıf olursa olsun, kilo alma fikri onu dehşete düşürür. Tartılmaktan hoşlanmazlar. Bu hastaların adet görmeleri gecikir. Eğer hastalık yerleşirse, adetler tamamen durur. Yağ dokusunun çoğu kaybolur. Kas erimesi, adet düzensizliği, vitamin yetersizliği, vücutta su kaybı, üşüme, kabızlık, uykusuzluk ve ödem oluşur. Kalp hastalıkları, tansiyon düşüklüğü ve kolesterol yükselmesi görülür ki; bunlar kişiyi ölüme kadar götürebilir. Gebelik varsa düşük riski artar. Uzun süre devam ederse, beyinde ve sinir sisteminde kalıcı hasarlara yol açar.

Hanımlar!...

Siz güler yüzünüz, tatlı diliniz, ince ruhunuz ile çekicisiniz, güzelsiniz. Lütfen!....

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..