Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Anormal CHP Gündemi ve MHP

Anormal CHP Gündemi ve MHP
 

Türkiye enteresanlıklar ülkesi haline geldi. Aslında geldi demek de yanlış, bir bakıma enteresan olaylara alıştık tiryakisi bile olduk. Tüm ülke son 1 aydır işi gücü bıraktı ve CHP iç meselelerine odaklandı. Özellikle Baykal'a ait olduğu iddia edilen bazı görüntüler ve o görüntülerin neden olduğu siyasi atmosfer hakkında herkes görüşlerini bildirdi. İşte olayın bam teli tam da bu noktadadır.

Yapılan yorumlar ister Baykal'ı destekleyen, isterse eleştiren yorumlar olsun birden bire o kadar seviyesizleşti ki dedikodular görüntülerden daha fazla yer tutmaya başladı. Tüm bu dedikodu karmaşası içinde sadece Sn. Bahceli ve ekibi seviyeyi koruyabildi. Sn. Bahceli grup toplantsında olaylara kısaca değindi ve konuyu kapattı. Sözlerinde dedikodudan veya siyasi çıkardan zerre kadar eser yoktu. Bu da zaten Sn. Bahceli'den beklenen, gerçek devlet adamlarına yakışan bir tutumdu. Sonrasında CHP kurultayı gerçekleşti ve Sn. Kılıçdaroğlu alıştığımız CHP ekseninden farklı bir imaj çizerek yaptığı kurultay konuşması gündeme oturdu. Yine siyasette dedikodu realitenin önüne geçti. Sn. Kılıçdaroğlu'nun etnik kökeni, giydiği gömleğin fiyatı, karizma yoksunluğu gibi bel altı vuran paniklemiş medya ile Sn. Kılıçdaroğlunun CHP oylarını %40'a taşıyacağına inanan kibarca "saf" diyebileceğim CHP destekcisi medya neden oldu buna. Bakınız yine MHP olayların içinde değil. Söyleyecek sözleri olmadığı için değil. Sn. Bahçeli'nin beyefendiğinin tüm partiyi etkisi altına almasından. Grup toplantısında da Sn. Kılıcdaroğlu'nu tebrik ederken okul arkadaşlığını hatırlatması da Sn. Bahçeli'nin ne kadar komplekslerinden arınmış bir rekabet anlayışı olduğunu gösteriyor bence.

Özetle Türkiye'nin son bir ayında siyasi anlamda gerçekleşebilecek her türlü anormallik, bel altı vurma, dedikodu, iftira, seviyesizlik, gözyaşı, dengesizlik varken olaylara bu kadar kontrollü, ustaca yaklaşabilen Sn. Bahçeli'den başka bir isim var mı ?

Herkese iyi günler

 
Toplam blog
: 7
: 1306
Kayıt tarihi
: 13.09.06
 
 

Her zaman düşüncelerimi diğer insanlarla paylaşabilmenin büyük fırsat ve güç olduğunu düşünmüşümdür...