Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Antalya Piyano Festivali Vladimir Spivakov’un “Harika Gençler”i ve Moskova Virtüozleri’nin muhteşem

Antalya Piyano Festivali Vladimir Spivakov’un “Harika Gençler”i ve Moskova Virtüozleri’nin muhteşem
 

 

 

Sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü besteci ve piyano sanatçımız Fazıl Say’ın yaptığı, 12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali AKM Aspendos Salonu’nda gerçekleşen muhteşem kapanış konseriyle sona erdi.

Vladimir Spivakov ve Moskova Virtüozleri(Oda Orkestrası) beraberlerinde getirdikleri “Harika Gençler”e eşlik ettiler kapanış konserinde. Obuasıyla Sergey Finoedov çıktı ilk olarak sahneye ve J.S. Bach’ın Keman ve Obua için Konçertosu’nu Vladimir Spivakov’un keman eşliğinde seslendirdiler.

Bir diğer yetenek, 10,5  yaşındaki Daniel Kharitonov, W.A. Mozart’ın 12. Piyano Konçertosu’nu çaldı.

Harika Gençler’in üçüncüsü ve sanıyorum en çok beğenileni (haksızlık olmasın, hepside çalgılarının hakkını verdiler) Anastasia Kobekina oldu. Genç çellist, J. Haydn 2. Viyolonsel Konçertosu’nu çok güzel seslendirdi. Genç sanatçıların üçü de salonu dolduran sanatseverler tarafından ayakta alkışlandılar.

Gecenin son eseri  J.Haydn 45. Senfoni’siydi. Spivakov ve oda orkestrasınca muhteşem çalınan bu eserin son bölümünde, senfoninin öyküsü de canladırıldı bir bakıma. Bu bölümde; müzisyenler kendi bölümlerini çaldıkça teker teker sahneyi terk ederler; tek bir keman ve şef kalana kadar. Bu şekilde, Haydn ve müzisyen arkadaşlarının, kış mevsimi nedeniyle şehirdeki ailelerinin yanlarına dönme isteklerini, Prens Esterhazy’ye anlatmak istedikleri hikaye edilmektedir. Prens mesajı almış ve onlara izin vermiştir.(*)

Uzun alkışlara iki “bir daha” ile karşılık verdiler konuk sanatçılar.

Konser salonunda önemli sayıda Rus müzikseverin olduğunu eklemek gerek sanıyorum.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin ana sponsorluğunu, Volkswagen yapmaktaydı. Ülkemizin ve Antalyamızın yüz akı piyano festivali, her yıl olduğu gibi yine, dünyanın önemli sanatçı ve gruplarını konuk etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkan Mustafa Akaydın’a, Genel Sanat Yönetmeni Fazıl Say’a ve organizasyonu her yıl başarıyla kotaran Kadir Dursun  ile çalışma arkadaşlarına, bir sanatsever olarak teşekkür etmeden geçemem.

 

(*) http://tr.wikipedia.org/wiki/Franz_Joseph_Haydn

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..