Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Antep'te gülen Fenerbahçe oldu

Antep'te gülen Fenerbahçe oldu
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Fenerbahçe’nin geçen hafta Orduspor’u oldukça zorlanarak yenmesi ve eksiklerinin fazla olması Gaziantepspor maçı öncesinde kafalarda büyük soru işaretleri oluşturuyordu. Sonuçta rakip de Gaziantepspor gibi zorlu bir rakipti.

            Fakat Fenerbahçe oldukça rahat bir galibiyet aldı. Şüphesiz en başta söylemek gerekir ki, sarı- lacivertlilerin bu rahat galibiyetinde Gaziantepspor’un kötü oyunu da oldukça etkili oldu.

            Maça Fenerbahçe hızlı ve daha iyi başladı. Gaziantepspor ancak 15. dakikadan sonra oyuna ortak olabildi. Bu dakikadan sonra da ev sahibi takım ciddi tehlikeler yarattı. Kaleye atılan gollük şutlarda Volkan iyiydi.

            Nitekim bu süreçte kırmızı- siyahlılar Olcan’ın ayağından mükemmel bir gol kazandılar. Fakat bu galibiyeti uzun süre koruyamadılar.

            İkinci yarıya Tolunay Kafkas oyuncu değişiklikleri ile başladı. Bu şekilde takımdaki dağınıklığı dağıtmayı düşündü. Fakat bu değişikliklerle ikinci yarıya başlamayıp 47. dakikada yapması ilginçti. Herhalde hazırlıklar tamamlanamadı.

            Gelgelelim bu yarıda sahada sadece Fenerbahçe vardı. İlk yarıda 15. dakikadan sonra izlediğimiz iki takımın kora kor mücadelesi yerine ikinci yarıda sadece Fenerbahçe’yi izledik. Gaziantepspor oldukça dağınıktı. Fenerbahçe ise top rakipteyken alan kapatıp, topa sahip olduğunda da oldukça doğru bir şekilde hücuma çıkarak rakibini oyun olarak dağıttı. Kaçınılmaz olarak bu durum skora da yansıdı.

            Gaziantepspor’da geçen sene dikkat çeken oyuncular bu sene çok kötüler. Cenk Tosun’dan tutun da Wagner’e kadar bu geçerli. Bir tek Popov olumlu olarak dikkat çekti.

            Kırmızı- siyahlılar formsuz gözüküyorlar. Bu formsuzluk yalnız bu maça özgü değil. Avrupa kupası maçlarında da vardı, geçen hafta da vardı. Gaziantepspor maç kazanamıyor. Bu formsuzluğa bir çözüm bulunamazsa sorun yaşamaya devam ederler.

            Fenerbahçe’de ise pek çok yıldız oyuncunun kaybedilmesine rağmen aynı taktiksel disiplinin devam ettiği ve galibiyet de bunun da oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz.

            Belki de herkesin dikkatini çeken olay ise 3. golden sonra Stoch’un bırakın sevinmeyi yerinden bile kıpırdamaması oldu. Bu sırada sarı- lacivertliler üçüncü oyuncu değişikliğini yapmaya hazırlanıyorlardı. Oyuna Sezer girecekti. Stoch, belki de Mehmet Topuz sakatlanınca kendisi yerine Uğur’un oyuna girmesine de bozulmuştu. Bu üçüncü değişiklikte de düşünülmemesi bu hareketin nedeni olabilir. Bu futbolcu herkesin gole sevindiği ortamda oturduğu yerden ayağa kalkmadı. Donuk ve sinirli bakışları da dikkat çekti. Maçtan sonra da arkadaşları kadar sevinçli değildi. Acaba kapıda bir Stoch krizi mi var?

            Beni bu maçta sevindiren olay ise Türk futbolu için önemli bir oyuncu olarak gördüğüm Uğur Boral’ın sahalara dönmesiydi.

            Sonuçta bu akşam izlediğim Fenerbahçe belki eksik ama hazırdı. Gaziantepspor ise bu görüntüsüyle hiç umut vermedi.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..