Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Kartal zor uçtu

Kartal zor uçtu
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Ankaragücü’nün içinde bulunduğu sıkıntılı durum ve bununla alakalı olarak iki takım arasındaki kadro farkı nedeniyle Beşiktaş’ın rahat bir galibiyet alacağını düşünenleri yanıltan bir karşılaşma oldu Beşiktaş- Ankaragücü karşılaşması.

Belki Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal de böyle düşünüyordu. Hatta aklı şimdiden Bursaspor maçındaydı. Bazı oyuncuları da Bursa maçına saklamıştı.

Fakat Ankaragücü maçı zor geçti siyah- beyazlılar için. 3- 1’lik skor maçın kolay kazanıldığı izlenimi vermesin. Siyah- beyazlılar galibiyet golünü buldukları 81. dakikaya kadar ölüp ölüp dirildiler.

İlk yarıda Beşiktaş akınları karşısında iyi direndi Ankara’nın sarı- lacivertli temsilcisi. Beşiktaşlı oyuncular kendi yarı sahalarına girdiklerinde gölge gibi peşlerinden ayrılmadılar. Nitekim Beşiktaş da golü bir duran toptan buldu. Kornerden gelen topta stoper Sıdnei takımını 1- 0 öne geçirdi.

İkinci yarıya Ankaragücü Teknik Direktörü Ziya Doğan iki değişiklikle başladı. Bu değişiklikler ve bunun sonucu saha içindeki yer değişiklikleri Ankaragücü açısından başarılı oldu. Özellikle Tisdell, Beşiktaş’ı dağıtan adam oldu. 53. Dakikada kaleci Cenk’in büyük hatasında da topu Beşiktaş kalesine gönderdi.

Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki panik havası golden sonra da devam etti. Her ne kadar siyah- beyazlılar sağlı sollu ataklarla gol arasalar da sonuca gidemediler.

Kartal’ı rahatlatan gol yine bir duran top sonucu yine stoper Sidnei’den geldi. Her halde bu durum pek şeyi de açıklıyor.

Rakibinin gardı düştükten sonra rahatlayan Kartal üçüncü golü de buldu ve üç puanı üç golle aldı.

Bu maçta Beşiktaş da Quaresma, Fernandes, Aurelio dikkat çeken isimlerdi. Simao eskiye göre daha iyiydi ama bence hala tam randımanla oynamıyor.

Ankaragücünde ise oyuna ikinci yarı giren Tisdell’i çok beğendim.

Guti’yi sormayın. Yakında Beşiktaş yönetimi ‘’ kaybettik, hükümsüzdür ‘’ şeklinde gazetelere ilan verebilir.

Genç kaleci Cenk bu maçta hiçbir pozisyonda güven vermedi. Çok büyük bir hata sonucu da gol yedi. Lakin Cenk iyi bir kaleci. Bütün bunlar onun için bir tecrübe.

Bir de Carvalhal ikinci yarıya Holosko ile başlasaydı sanırım ileri çıkan Ankaragücü’nün bıraktığı boşluklardan çok daha fazla faydalanabilirdi. Hatta belki maç 1-1 değil de 2- 0 bile olabilirdi.

Beşiktaş’ı zorlu bir Bursaspor maçı bekliyor. Ankaragücü maçı Beşiktaş açısından Bursaspor karşılaşması öncesi çok olumlu bir izlenim bırakmadı.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..