Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş İnönü'de iyi başladı

Beşiktaş İnönü'de iyi başladı
 

http://www.milliyet.com.tr/GaleriHaber.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1440586&KategoriID=&PAGE=1


 BEŞİKTAŞ'TAN İNÖNÜ'DE İYİ BAŞLANGIÇ...

 
Beşiktaş 3-1 Ankaragücü.

Maçtan önce Beşiktaş taraftarlarının şike soruşturması kapsamında ceza evinde bulunan Teknik Direktör Tayfur Havutçu,Yönetici Serdar Adalı ve klubün protokol sorumlusu Ahmet Ateş'e destek olmak için ''Siz bizim kalbimizde siyah kadar asil,beyaz kadar temizsiniz''pankartı açması oldukça anlamlıydı.

 

Beşiktaş maça hızlı başlamasına rağmen soldan İsmail Köybaşı ve sağdan da Ekrem Dağ ile yeterli kanat varyasyonlarını  ne yazık ki gerçekleştiremeyince ilk yarıda oyunu Ankaragücü yarı alanına yıktı ama kilidi bir türlü açamadı Ancak 37.dakikada Fernandez'in soldan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Sidnei'nin kafayla topu ağlarla buluşturması tribünleri rahatlatsa da Ankaragücü'de rakip kalede kontralarla pozisyon aradı.Simaonun pasında topla buluşan Beşiktaş'ın yeni transferi Edu'nun kaçırdığı gol inanılır gibi değildi,nitekim bu pozisyondan  3 dakika sonrasında Beşiktaş'ın golü geldi.Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma ilk yarıda serbest oynasa da her iki kanattan top taşımasına rağmen savunmayı aşmada başarılı olamadı.

 

Beşiktaş taraftarına soğuk duş yaşatan Ankaragücü'nün golünde kaleci Cenk'in ceza sahasına boşa çıkışını  onun gibi usta bir kaleciye hiç mi hiç yakıştıramadık doğrusu! Cenk bir daha böyle bariz hatalar yaparsa ilk onbirde forma giyme şansını zor bulur. Beşiktaş'ın 54.dakikada yediği bu golün şokunu üzerinden atması bir 10-15 dakika kadar sürse de Kara Kartal soldan bugün yaptığı etkili bindirmelerinin karşılığını  buldu ve sol kanattan kullanılan köşe atışında Egemen'in kafayla indirdiği topta Sidnei gene kafayla topu ağlara yollayarak Beşiktaş'ı rahatlatıyordu.82.dakikada.Ve gene soldan  0'dan -çizgiden-Quaresma'nın ortaladığı topa 89.dakikada 2.yarıda oyuna dahil olan Karakartalın yeni transferi Mustafa Pektemek(takıma çok şey katacaktır) yine kafayla topu ağlara yolladı.Beşiktaş'ın bu maçta 3 golü de sol kanattan geldi ve 3'ü de kafayla ağlarla buluşturuldu.Ankaragücü teknik direktörü Ziya Doğan son 2 İnönü deplasmanında BJK'tan puanla dönmüştü D.Bakırspor'da iken aldığı 0-0 'lık beraberlik ve geçen sene Konyaspor hocası olarak İnönü'den aldığı 2-2'lik beraberlik vardı.Üçüncü kez puana yaklaşmıştı Ziya hoca ancak(keza Ankaragücü'nün golünü atan ismi ikinci yarının başında  oyuna dahil etmesi  kendi teknik kariyerlik adına olumlu bir gelişmeydi) Beşiktaş'ın son 15 dakikadaki ölümcül ataklarına boyun eğdi.Beşiktaş'ın 2 golünü atan yeni transfer Sidnei eski defans oyuncularından Ulvi Güveneroğlu'nu anımsattı bizlere!Beşiktaş'ta her şeye karşın yeni transfer Edu'ya(rakibin golünde ileride topu ıska geçmişti ve kontra atağın başlamasına zemin hazırlamıştı) biraz daha zaman tanımak lazım.Sol ayağını etkili kullanabilen ve çok gol attırabilecek bir isim Beşiktaş'ta eğer üzerinde durulursa. Ama Beşiktaş'a asıl bu maçı kazandıran duran toplarla bulduğu goller oldu.İdmanlarda her halinden belli çok çalışıyorlar kesinlikle! Beşiktaş bu maçta bir puan kaybı da yaşayabilirdi ayrıca da  oyunun son bölümünde kurduğu baskıyla farkı daha da açarak  5. golü de bulabilirdi. Ama yine de  Kara Kartal oynadığı ofansif futbolunun karşılığını (Beşiktaş mutlaka Quaresma'yı 3.attırdığı  golde olduğu gibi çizgide topla buluşturursa çok takımın canını yakacaktır!) bir gün mutlaka alacaktır elbette.Neyse ne diyelim Beşiktaş Perşembe günü oynayacağı Bursa deplasmanına sezonun ilk galibiyetini alarak moralli gidiyor.

 

Bir çift söz de Ankara'nın güzide klubü Ankaragücü'nü bu hale getirenlere. Biraz sıkkıntı duyuyorlar mı acaba? Bir ara söylendiği gibi BU  ÜLKEDE İKTİDAR DÜŞER AMA ANKARAGÜCÜ DÜŞMEZ sözünün tarihin şanlı sayfalarında yerini bulmaya devam etmesi için bu klübe maddi ve manevi anlamda destek olmak  futbola gönül veren herkesin borcudur..Bugün bize bu heyecanı yaşatan iki klübe de sonsuz teşekkürler...

 

erdem dinseven yazdı.... 

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..