Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Cezalı takımların maçlarına kadınların alınması haremlik-selamlık uygulamasının alıştırması mı?

Cezalı takımların maçlarına kadınların alınması haremlik-selamlık uygulamasının alıştırması mı?
 

Son günlerde aldığı kararları çok tartışılan TFF’nin, seyircisiz maç oynama cezası olan takımların maçlarına kadınlara ve 12 yaşından küçük çocuklara ücretsiz maç izleme olanağı getiren kararı tartışılmaya değer bir karardır.

Öncelikle  “seyircisiz maç oynama cezası” nın neden verildiğine bakmak gerekmektedir. Ceza ilgili takımın seyircisinin maçlarda yaptıkları taşkınlıklar sonucu verilmektedir. Bu cezanın amacı ise hem seyirciyi cezalandırmak hem de ilgili kulübü gelirden ve seyirci desteğinden mahrum bıraktırmaktır.

Bu cezayı alan takımların maçlarının sadece kadınlar ve çocuklar tarafından olsa bile izlenebilir olması verilen cezanın “seyirci desteğinden mahrumiyet” kısmını ortadan kaldırmaktadır. Çünkü kadın izleyicilerde kendi tuttuğu takımlara destek vermek için orada olacaklardır. Eğer geriye sadece “gelir kaybı” noktasından bakılacaksa o zaman kadın-erkek ayrımı yapmadan herkese ücretsiz izleme olanağı sağlamak için açın kapıları olsun bitsin.

Sonuçta sadece erkek izleyicilerin cezalandırılması gibi bir garabet ortaya çıkmaktadır. Tam da bu noktada akla gelen soru şudur: Bu uygulama ılımlı bir şekilde haremlik-selamlık alıştırması olabilir mi acaba? Eğer durum böyle ise bilesiniz ki bundan böyle “seyircisiz maç oynama cezası” verilmesi oldukça sıklaşacaktır.

 
Toplam blog
: 11
: 1076
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1953 Ankara doğumluyum. 1971'de Kuleli Askeri Lisesini bitirdikten sonra ayrıldım. Açık Öğretim F..