Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Mehmet Sağlam

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Mehmet Sağlam
 

Konuğum Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Mehmet Sağlam... Birikimlerinden başkalarının da faydalanmasına çalışan bunu yaparken de incitmemeye özen gösteren iyi niyetli kültürlü bir Beyefendi.

Mehmet Sağlam kimdir?

Kim olduğumuz hiç önemli değildir; önemli olan bir mum gibi erimek, ama aydınlatmaktır.

(1+1=2) ise; bu, 2’nin kararı mıdır?

Bu konu çok derin bir diyalektik paradokstur. Lokumu mayonezsiz tercih etmek kadar da gerçekçilikten uzak bir sembolizm salçasıdır; fakat yine de bu konu açıldığında canım o kadar külah (^) işareti istiyor ki, Türk Dil Kurumu’na gidip bir çuval dolusu alasım geliyor!

Aynı tezgâhtan çıkan sıkı örülmüş desenli kumaş kaç metredir?

Bu, İngiliz Basını hakkında düşündüğüm bir benzetme gibi... Metreyle veya okunma- izlenme sayısı, yani “rating”le değil; dünya ölçeğindeki etkisiyle ölçülür. Metre cinsinden olsun diye ısrar ediyorsanız; o hâlde şöyle diyebilirim: Ekvator’un uzunluğu 40 bin kilometre, yani 40 milyon metredir...

İdare edilen sınıflar kaç kişiliktir?

Bu konu sınıfların hangi yükseklikte olduğuna bağlıdır. Eğitim öncesi sınıflar tektir. İlköğretimdeki sınıflar 3’ü geçmez. Lisedekiler alt orta, orta ve üst orta sınıflardır. Yüksekokul düzeyinde 2 sınıf var. İdare eden sınıfı da demek siz biliyorsunuz ki soruyu bu biçimde sordunuz, bilmeyenler size sorabilirler... Sınıflaşınız dediğimizde, bazı ideolojik sınıflar bunu “Etiyopya halkına imambayıldıdan söz etmek” olarak algılayabilirler!

Sevgiyle aşk kardeş midir?

Hımm... Yanıt sorunun içinde. Sevgi, aşk ve kardeş... Kardeş sevgisi ile Sevgili sevgisi (aşk) olsa olsa uzaktan akraba olabilir. Ne var ki, Arjantinli tango şampiyonları horon teperlerse, bu iki duygu kan kardeşi olabilirler belki...

Mozart’la Picasso arasında nasıl bir bağ vardır?

Bi kere birbirini hiç görmemişler. Hatta Mozart, Picasso diye bir ressamın varlığını bilemeyecek kadar cahil kalmıştır. Picasso ise fazlaca düz çizgi istemeyen, yarı kübist resimlerini yaparken sürekli Mozart dinlemiştir. Ama aralarındaki en önemli kan bağı aynı tarihsel genetik mirasa sahip olmalarıdır. O mirasın saklandığı sandıktan Mozart müzik etiketli gen’i çıkarmış, Picasso ise şekilsever gen’i... Artık bu bağı örümcek ipeği kadar ince mi bulursunuz, yoksa gemi halatı kadar kuvvetli mi, bilemem.

Burçlara inanmak yararlı mıdır?

Burçların faydası veya zararı özde değil, sözdedir. Keramet burçları yazanlarda değil, okuyandadır. Bilinçaltı telkine açık biri burçlardan yarar/zarar görebilir, benimki sıkı sıkıya kapalı; fakat kapıkıran polis balyozuna direnecek kadar değil tabii...

Antidepresan T.A.Ş. sence nasıl bir oluşumdur?

Bence Antidepresan MB-T.A.Ş.= Milliyet Blog Türk Anonim Şirketi adını almalıydı.

Fakat bu hâliyle dahi şirket ortaklarını ruhsal çöküntülerden uzaklaştırmada alternatif tedavi olma işlevini başarıyla yürütüyor.

Bulmacanın zorluğu veya kolaylığı cinsiyete göre değişir mi?

Evet, ama bulmacanın türü de önemlidir. Sudoku bulmacalarında erkekler kadınlardan daha başarılı. Gel gelelim kadın-erkek beyni bulmacasındaki taşları yerli yerine oturtmada erkekler fersah fersah geride kalıyorlar! Hele ki 40 yaş üzeri kadınlardan söz ediyorsak!..

Benim için bir takma ad yazar mısın?

Tek adı olduğu halde Esma=isimler adını almış ender insanlardansınız. O yüzden nick=lakap=takma adınız ESMENDER olabilir.

Son olarak ne söylemek istersin?

Kadın ve erkek sayısı eşit ve “dokunulabilir” bir Millet Meclisi istediğimi haykırmak isterim.

Röportaj tekniğinize ve dinlerken ne kadar sessiz kaldığınıza bayıldım!

Teşekkürle, sevgiyle, üstün başarı dileğimle...

:) Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Mehmet Sağlam; dinlerken pür dikkât kesildim gerçekten. Çünkü, anlattıkların çok keyifliydi... ESMENDER ismine de bayıldım, hatta bunu kullanmayı düşünüyorum... Katılımın için, bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum.

Ne iyi ettin de geldin... Sefalar getirdin...

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=842892

http://www.esmakahraman.com/antidepresan-t-a-s-uyesi-mehmet-saglam/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..