Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Yapukay

Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Yapukay
 

Konuğum Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Yapukay... Bana göre en belirgin özelliği, olaylara duyarlı oluşu ve duygusallığı. Kendini aşmış, sevdiğim kaliteli bir dost.

Yapukay kimdir?

Torosların kuzey eteğinde yoksul bir orman köyünde,merhaba demişim dünyaya. Cevizler toplanıyormuş, Annem duygu bahçesinde tek başına doğurup göbeğimi kestiğinde. Doğum Yılı tam olarak belli değil. Duygusallığım annemin duygu bahçesinde yoğurup doğurmasındandır.
Daha bir yaşına gelmeden bir hastalığa yakalanmışım.Yolu, izi olmayan dağ köyünden doktora götürmek yerine hacılara hocalara okutmayı yeğlemişler. Sonra koca-karı ilaçlarını denemişler yine de öldürememişler. Mücadeleci ve direngenliğim bundandır. Haksızlıklara boyun eğmedim.” Hak verilmez mücadele ile kazanılır” şiarını benimserim.
Yaşım beş aylardan ağustos. Hava sıcak mı sıcak. Kara sinekler kucak kucak . Tüm çocuklar özellikle akranlarım, oyun arkadaşlarımın hepsi kızamık. Hava sıcak, kara sinek köşe bucak. Çabuk döksün diye kızamık. Verirlerdi lokumu, ama su yasaktı. Hava sıcaktı su yasaktı. Beni alıp götürdüler Toroslara çadıra. Olan oldu köyde kalan çocuklara 10 tanesi kızamıktan mı susuzluktan mı veda etti yaşama. İsyancı oluşum ondandır kadere, yazgıya..
Bir kamu kurumunda idareciyim. Evliyim. Üniversite son sınıfta okuyan bir kızım var.

Hırsıza ödül olarak limuzin alınır mı?

Hayır. Kurşun geçirmez zırhlı bir araç , arkasında bir tır kamyonu çalınan malları pazarlamak üzere ( seyyar market olarak) En arkalarında limuzin içinde çıtır pıtır tezgahtar kızlar.

Sıra sıra siniler, hasta olan iniler mi?

Gelsin baklava sinileri, bırakın gitsin inileri, bir ileri bir geri mideye indirmeli.

İtirazı olan ne yapmalı?

Derhal en yakın arzuhalciye gidip iki suret itiraz dilekçesi yazdırmalı. Sonra bu dilekçelere TC. Kimlik numarasını yazıp Makro Paşa'ya iadeli taahhütlü olarak göndermelidir.

Ram olmayan dik başlılara ne yanıt verilir?

Erken horozun kellesini vururlar. Yine de Ram olmayı reddederse "Yürü de görelim ense tıraşını anca gidersin" diyerek kapı dışarı edilirler. (işinden -aşından olur)

Doğacak çocukların borçlu olması adetten midir?

Geri kelmişliğin bir göstergesidir. Kellik genetik olsa da genellikle geri kalmış ülkelerin kaderidir. Kel olan çocuk borçlu doğar yazgısı bu. Daha kelliğe çare bulunamadı. Bu konuda çalışma yapanları ham diye yutuverirler.

Bağış toplayıp yedikten sonra özür dileyenler kibar insanlar mıdır?

Çok kibar ve asildirler. En önemlisi güvenilir kişilerdir. Kaba ve güven vermeyenlere bağış yapılır mı? Hepsi güler yüzlüdür. Bağışları yemesini de özür dilemesini de iyi bilirler. Sonra tv lere çıkıp gerine gerine geğirirler..

Heryerde siyanürle altın aramak zeka parıltısı mıdır?

Elbette bunlarda deve kuşu zekası vardır. Başlarını kuma sokarlar ama gövdeleri dışarıdadır. Bunlara arkası parlak zeka derler. Kendilerini ve geleceklerini bile öldürürler ama göremezler.

Antidepresan T.A.Ş. sence nasıl bir oluşum?

Kapitalizm iflasını istedi. Ekonomi daraldı. Büyüme oranları küçüldü. Maşallah nazarım değmez inşallah Antidepresan T.A.Ş. dur durak bilmeden ilerliyor. Bu gidişle küreselleşen yazın alanında tekelleşecek gibi.Üstelik Erkek egemen bir toplumda kadınların yönetiminde. Gıpta ediyorum. Buda gösteriyor ki, dünya yönetiminde kadınlar söz hakkına sahip olsalardı silah fabrikaları, cezaevleri kapatılırdı. Gür ağaçlarla kaplı ormanlarda yaban hayvanları cirit atarlardı.Parklarında çocuklar el ele coşar oynarlardı, dil, din, ırk ayrımı tanımaksızın.

Babayaso neden evlatlar arasında ayırım yapıyor?

Kendi çocuğu olup olmadığı konusunda kuşkular bulunmaktadır. Çünkü daha DNA test sonuçları Adli Tıp’tan gelmemiş. Malum Adli Tıp çok yoğun tecavüzün çocuklarının ruh sağlığını bozup bozmadığı konusunda uzun uzun raporlar yazıyor. (En fazla 3 haftada bitiyor.) Tacizciler mağdur olmasınlar çok önemli.

Sözleşmeli Personel kimle sözleşti?

Eşi ve çocukları ile sözleşti. Aldığı 500.- TL ilebir ay boyunca 300.- Tl kira ödeyecek kalan 200 TL.ile ölmeden, hastalanmadan, giysilerini eskitmeden, babalarından hiçbir şey istemeden. Üşümeden, yanmadan , acıkmadan, terk etmeden, isyan etmeden yaşayacaklar. Hatta tasarruf yapıp yılda bir kez olsun et yiyebilecekler.

Keşke Durağı’na saatbaşı otobüs var mı?

Keşkeler çoğalınca otobüsler yeterli gelmiyor. Metrobüs ve metro hizmete girdi. Yalnız küçüak istasyonlarda durmaz.

Son olarak ne söylemek istersin?

Hor bakmadım karıncaya.Kırmadım kanadını serçenin..Ya nasıl kıyarım insana.
Dil farkı bilmem, din farkı tanımam, sanki doğmuş gibi bir anadan
Bir ağaç gibi tek ve hür ve ormanda kardeşçesine yaşayabiliriz. Çocukça seversek insanları.
Antidepresan T.A.Ş. vazosundaki çiçekler asında bana da yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Yürek dolusu sevgilerimi sunarım. Çok hastayım kusurum olmuşşa özür diliyorum.

:) Antidepresan T.A.Ş. Üyesi Sayın Yapukay; hasta hasta sana zahmetler verdim. Çok geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisindir. Zarif katılımına teşekkür ediyorum.

Ne iyi ettin de geldin... Sefalar getirdin...

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=570558

http://www.esmakahraman.com/antidepresan-t-a-s-uyesi-yapukay/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..