Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Appleton'da Ayın Top Haberi seçilen Haber

Appleton'da Ayın Top Haberi seçilen Haber
 

Burcu Göker ve Eric Jenkins Şikago'da konserde


Bir önceki yazımda Burcu Göker'in Lawrence Üniversite'sinde 3. yılında ilk dönem aldığı Antropoloji dersini, bu zorunlu dersi alma nedenlerini ve bu dersin sağladığı yararları anlatmıştım. Burcu ve Eric dersler ve konserler arasında yoğun olduğu kadar eğlenceli bir öğrencilik dönemi geçiriyorlardı. Eric yurtta iki kişilik odada kalıyordu. Yanında kalan arkadaşı çok varlıklı bir Amerikalı genç idi. John Lennon'a benzeyen bu genç Hong Hong'lu bir genç kızla arkadaşlık ediyordu. Aynı Üniversite'de Mühendislik eğitimi yapan bu genç kız da John Lennon'un sevgili Yoko Ono'ya benziyor. Bir gün Eric ve Burcu  bu iki arkadaşları ile okul kantinine girerken kapıdakı görevli hoşgeldiniz Yoko ve John diyor.Gençler bu anıyı epey gülerek anlattılar. Akşamları derslerden sonra bütün arkadaşlar Eric'lerin odasına toplanıyorlar.Tayvanlı, Amerikalı, Güney Koreli bir çok genç odada sohnet ederken Burcu bilgisayardan canlıdizi.comdan Türkiye'deki dizileri seyrediyor. Arada gençler sohbeti kesip diziyi seyretmeye başlıyor ve bir kaç gün sonra hepsi Türk dizilerinin ısrarlı izleyizisi oluyordu. Bu arada Burcu'ya da Türkçe yayınlanan dizileri İngilizce'ye tercüme etmek düşüyordu.

Bütün bu gülüş çümbüşün içinde Burcu sürekli Türkiye'deki kişi ve kuruluşlara mesaj yazarak konser verme isteğini vurguluyordu. Bu arada daha önce bahsettiğim ve beraber konser verdikleri Klarnetçi arkadaşları ile yarışmalara cd gönderiyorlar, devamlı cd doldurmak için çalışıyorlar ve Amerika ve Avrupa'daki  Oda Müziği yarışmalarına başvuruda bulunuyorlardı. Yaptıkları başvurulardan ses çıkmayınca önce üzülüyorlar ama ertesi gün bir başka yarışma için cd dolduruyorlardı. Zaten Burcu'nun başarısının sırlarından biri hiç yılmaması. Hayatının her döneminde her geri çevrilme onu daha da güçlendirerek daha büyük bir hamle yapmaya sevk etti. Bu arada Eric'le mesleki açıdan gelecek planları yapıyorlar. Gelecek planları arasında Üniversite eğitiminden sonra master, doktora planlarını duyan arkadaşları şaşırıyorlar. Lawrence Üniversite'si Senfoni Orkestrasında Başkemancı olarak çalan Burcu bir başka sınava girerek Appleton'da adı çok duyular Fox Valley orkestrası'nda da daimi eleman olarak görev yapıyordu. Başkent  Üniversite'sinde aralık 2005 de verdiği konserin basın yankıları Appleton ve Wiskonsinde  devam ediyor. Bunlar arasında Burcu'yu ençok etkileyen konser haberinin Appleton'da ayın top haberi seçilmesi oluyor. Kendi ülkesinde verdiği konserin basında yankılarına rastlamayan Burcu aynı haberin Amerika'nın bir eyaletinde top haber seçilmesi ile çok duygulanıyor.

Burcu Üniversite'de 3. yılında son dönemde almak zorunda olduğu fen derslerinden Jeolojiyi seçti. Haftanın 3 günü laboratuarda, 1 gün arazide yeryüzü şekilleri, taşlar, fosiller, toprağın katmanlarını inceleyen Burcu bu öğrendiklerinden çok mutludur. Yaşamında Müzikten başka bir kapının açılması ona büyük mutluluk vermiştir. Aynı dönemde mayıs 2006 da önce Türkiye'de verdiği ilk konseri anlatan yazısı ile başlayan bir yazım dönemi oldu. Türkiye'de heray çıkan bir dergiye eğitimi sırasında başından geçen ilginç olayları yazan Burcu yazıları ile de büyük beğeni alıyordu. Yaz tatili yaklaşıyordu ve gene Eric'le ülkesine gelecek ve tatil geçirecekti.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..