Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

ARABAM ŞEKİL, ÖNÜMDEN ÇEKİL!

Bizim zenginleşme ölçütümüz korkarım ki batı medeniyetinden oldukça farklı. Buna zaten biliyoruz değil mi?

Trafikte son model arabalarına binmiş ülkemin insanı herhangi bir yere herhangi bir zamanda ve herhangi bir yolda giderken hiç fark etmez, şaş kaza sol şeride çıkmış, sollama yapıyorsanız daha bir kilometre geriden selektör yapıp, resmen çekil, çekil diye el kol hareketi yapmaktan geri durmuyorlar. Bu yazıyı okuyanların başına böyle bir durum gelmediyse bile yakın zamanda gelecek demektir.

Adam o kadar para verip hayalleri olan arabayı almış, basmasın mı? Bassın tabi yakışır. Son zamlarla tekrar bir kez daha ilgilileri tebrik ettim, madem hava atacaklar bari bedelini ödesinler.

Başta da dediğim gibi bizde zenginlik ölçütü farklıdır. Çok kitap okumak, düşünmek, eğitim görmüş olmak bunların bir değeri yoktur. Ye kürküm ye memleketidir adeta yurdum insanı. Öyle ki birçok şehrimizdeki arabayı dünyanın araba devi Almanya sokaklarında göremezsiniz. Madem o kadar havanıza düşkünsünüz bari bedelini de hakkıyla ödeyin. Zaten mecbur.

Gerçekte zenginlik nedir? Saygı, hoşgörü, edep, bu gibi insani değerler nedense son yıllarda ziyadesiyle aşındı. Millet paradan başka baba tanımaz oldu. Hatta bazıları ne iş yaparsam yapayım da zengin olayım yolunu hedef edindi. “Sonuçta üç beş gün başka bir şey derler ama altımda lüks araba ile o sokakta bir boy göstersem herkes bana beyefendi der” diyen yurdum insanı kendince haklıydı.

Otomobillere yapılan vergi düzenlemelerinde şahsen ben motor hacmi değil de yerlilik oranına göre vergilendirmeyi savunsam da bu şekilde vergi artışı da özünde ölümsüz değil bence: Yerlilik oranına göre vergilendirme ise aslında şöyle olmalı. Diyelim ki yabancı firma Türkiye’de montaj hattı kurdular, vergisi azalsın, yerli parçalar arttıkça vergiler kademeli olarak daha azaltılsın. En azından ülkemizde işsizliğin giderilmesine de katkı sunan uluslararası da olsa firmalar desteklensin, Türkiye’de üretim yapmayı reddedenler de en yüksek kademede vergilendirilsin. Zengin fakir madem para pulla belli oluyor ve zengin vergisini bari bu şekilde ödesin. Öyle ucuza hava atmak yakışıyor mu? Trafikte çekil, çekil, arabam şekil, önümden çekil diyenler bunun bedelini mutlaka ödemekten mutluluk duyacaklardır.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..