Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Araç kullanırken ve seyahatlerinizi daha etkili şekilde değerlendirin.

Hiç düşündünüz mü? Ömrünüzün neredeyse yarısı seyahatle geçiyor. Kimi zaman şöför , kimi zamanda yolcu oluyoruz ve camlardan bakılarak boşa geen seyahat süreleri. Yolculuğumuz bitip vardığımızda ise yol yorgunluğu ve kendimize gelebilmek için dinlenerek tekrar bir süre geçiyor. Peki sadece camdan dışarı bakarak geçirilen zamanı değelendirmek istemez misiniz ?

Bilindiği gibi araçların ön camları eğimli ve belli bir kavise sahip olduğu için yapılan hız şöför tarafından daha aza indirgenerek algılanır. Yan camlardan bakan yolcularda ise hızı birebir gördüğü için göz yorulması, baş ağrısı yada benzeri halsizlik gözükebilir.

Seyahat esnasında kazanabileceğiniz bu zamanları yeni hobiniz yada öğrenmek istediğiniz konularla ilgili değerlendirmek hayatınızda yepyeni bir sayfa açacaktır. Zaman bulamamaktan şikayet ettiğiniz yada türlü bahanelerle vazgeçtiğiniz bu yeni uğraşılarınız artık sizi çok farklı hissettirecek. En azından zamanınızı yönetmeyi daha iyi başaracak ve kendinize olan güveninizi giderek arttıracaksınız.

Günlük planlarınızı bir gün öncesinden yazılı olarak hazırlıyorsanız tahmini olarak bu iş için ne kadar süre ayırabileceğinizi bilebilirsiniz. Evrak çantanızda okumak için ilgili dökümanlarınızı yanına almanız artık sizin için yepyeni bir alışkanlığa doğru başlangıç olacaktır. Bir iş görüşmesine gidiyorsanız bunun stresini yaşamak yerine hobinizle ilgili zaman geçirerek kendinizi mutlu hissedebilir ve müşterinizi karşı güleryüzlü bir şekilde karşılayabilirsiniz.
Trafikte geçirilen zamanlar ve gideceğiniz istikametlerde bekleme sürelerini bu yeni uğraşınıza günde yarım saat yada bir saat ayırmak sureti ile değerlendirebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece bunu gerçekten yapabileceğinize inanmak ve öğrenmek istediğiniz konuya ait küçük kartlara yazılar hazırlamak. İsterseniz bunları piyasadan satın alabileceğiniz gibi kendinizde hazırlayabilirsiniz. Aynı şekilde okuyacağınız kitaplar, inceleyeceğiniz makaleler yada haritadan yararlanarak kendinize alternatif güzergahlar oluşturabilirsiniz.

Ülkemizde yapılan şehiriçi taşımacılığın yorucu ve bezdirici ortamını düşünecek olursanız, bu hobinizi seyahat esnasında daha keyifli hale getirmek için 5-10 dk lık zaman kaybını göze almalı ve seyahat esnasında oturarak gidebilmek için araç kalkış güzergahlarını seçmelisiniz. Kaybettiğinizi düşündüğünüz 5-10 dk'lık zaman kaybı, yeni hobiniz ile çevrenizdeki insanları etkilemenin karşılığı olarak az bile kalacaktır. Kendinize inanın ve neler yapabileceğinizi hissedin. Sizi nelerin beklediğini gerçek gözlem gücünüzle görün.

Yazan : Turgay GEZİCİ Diğer Yazılarım : http://www.bilincalti.com/
 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..