Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi duyduğum Kişisel Gelişim alanında birçok seminere katıldım ve konuyla ilgili çeşitli yayınları takip ediyorum. Öğrenmenin zamanı ve mekanı yoktur ilkesiyle hareket ederek sürekli öğrenme, anlama ve bunu paylaşabilecek ..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Esnek çalışma koşulları

Güzel bir makale olmuş. Kaleminize sağlık. Ben de şunları eklemek istiyorum müsaadenizle... 7-8 yıl süren ve ortalama olarak günde 3 saatini yolda harcayan birisi olarak yolda harcanan zaman kaybının ömrümüzün 3'te birine bedel olduğunu düşünüyorum. Ev ve işyeri arasındaki uzaklı mesafesi ve ara mesafalerde biraz da bizlerin tembelliğinden kaynaklanan yeni yerler ve yeni arkadaşlıklar keşfetmemekten dolayı, kurulu bir saat gibi aynı tik-taklar içinde dönüp duruyoruz. Sistem bizleri nasıl bir döngüye alıştırmak isterse istesin farkındalığımız sayesinde en eziyet verici durumları bile lehimize çevirmek yine bizim elimizde. Eğer yanınızda bir sırt çantası taşıma alışkanlığı edinirseniz her anınız eskiye nazaran çok fark edecektir. Yeri gelince bir kitap okumak, yeri gelince bir kıyafet değiştirmek bile hislerinizi değiştirmeye yeter. Kendi özgürlüğünüzü ancak siz belirleyebilirsiniz. Saygılarımla Turgay GEZİCİ

09 Kasım 2011 23:39
Facebook İlişkileri

Masumane gibi gözüken sosyal paylaşım uygulamalarında beni en çok endişelendiren durum güvenlik olgusu. Bir kişinin facebook yada benzeri bir uygulamaya ait hesabı çalındığında, kötü niyetli kişiler tarafından müstehcen bir resim yayınlandığını düşünelim. Bu kişinin yüzlerce arkadaşının profiline de bu resim yansıyacak. Yada yasadışı örgüte ait bir slogan yada video eklenmesi bile bu kişinin bugüne kadar oluşturduğu itibarın bir anda silinmesine neden olabilir. Şimdiye kadar sadece kıskançlık meselelerinin cereyan etmesi sonucu kötü yansımalarını duyuyoruz. Ama böyle bir durumda tamir edilmesi çok güç durumlara gebe kalabiliriz. O yüzden şifrelerinizin ve mailinize ait gizlilik sorularınızın çevreniz tarafından tahmin edilemeyecek şekilde olmasına özen göstermenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

14 Şubat 2010 13:24
Mutluluk bakış açınızda...

Merhabalar Sevilay Hanım, Bu hikaye yolu ile öğrenilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesini hatırlattığınız için teşekkürler. Şimdiye kadar yaşadıklarımız hep bakış açımızdan ve önyargılarımızdan kaynaklanmıştı. Özellikle başkaları ne der korkusu ile yaşayan büyük bir kesim var. Zaman zaman bizler de bu yanılgıya düşsek de, öğrenmeyi ve uygulamayı kendine ilke edinmiş insanlar arasında artık bu tip önyargılar giderek kaybolmakta. Önemli olan başımıza gelen olayları neden kötü diye nitelendirdiğimizdir. Örneğin; çalıştığımız bir firmanın hatası sonucu büyük bir zarara uğramış olabiliriz ve bunu öğrendiğimizde nefret oklarımızı müşteri temsilcimize yönlendirerek, olayın kişisel çatışmaya dönüşmesi yerine, bu durumu düzeltmek için onlara güvendiğimizi ve elimizden gelen desteği vereceğimizi belirttiğimizde, karşı tarafın güvenini daha çok kazanırız. Kötü olay yoktur, trajik olay vardır. Bakış açınızı değiştirince herşey sizin lehinize işler. Teşekkürler.

14 Şubat 2010 13:15
 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09