Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '15

 
Kategori
Astroloji
 

Aralık 2015 - Aylık burç yorumları

Aralık 2015 - Aylık burç yorumları
 

Koç ve Yükselen Koç

Sevgili Koçlar, Yeni bir Ay’a merhaba derken, gökyüzünde  dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.  Haritanızda Neptün bilinç altınız yani iç dünyanız da ilerlerken, Satürn ise İnançlar, eğitim ve uzak yolculuklar alanında ilerliyor.  Hayalleriniz ve gerçekler, idealleriniz ve beklentiler tam olarak değişimde gibi.   Sorumluluk gezegeni Satürn sizlere seyahatler ve eğitim yolu ile yeni bakış açısı kazandırmaya çalışırken, Neptün iç dünyanızda sizi törpülüyor ve değiştiriyor. Dolayısı ile yaşama bakışınızı değiştiriyorlar birlikte ve siz iç dünyanızda bu değişimi belki yavaş ama hissediyorsunuz, yeni anlamlar arıyor olabilirsiniz.  Bir çok fırsata açıksınız aslında, şanslı burçlardansınız, çünkü Satürn sizi destekliyor ve doğru kararlar noktasında sorumluluk da alabiliyorsunuz.  

Aralık ilk hafta Merkür ve Jüpiter dik açısı aktif olacak. Dolayısı ile Ay’ın ilk haftasında rutininiz ve temponuzdaki hareketlilik söz konusu. Merkür sizlerin iletişim gezegeniniz, sosyal ve canlı hissetmenize neden olacaktır Yay burcu sürecinde ve araştırmacı yanınızı da son derece destekliyor. Rutininizde de hareketlilik söz konusu olabilir. Merkür ayrıca sağlık ile ilgili konularda da söz sahibi gezegeniniz. Merkür 10 Aralıkta Oğlak burcuna geçiş yapacak, geçiş öncesinde ise rutininize, sağlığınıza  önem vermeniz gerektiğini hatırlatıyor. Zihinsel olarak abartılı düşüncelerden de uzak olmanızda, olayları abartmamanızda fayda var derim.  Merkür Oğlak burcuna geçiş yaptıktan sonrası da gayet hareketlisiniz. İş çevreleriniz, hedefleriniz ve bu konudaki çalışmalarınız artacacak.  İstediğiniz bir değişim varsa eğer bu konuda insiyatif   devrede olabilir. 

Yönetici gezegeniniz Mars’ın Plüton ile yapacağı zorlayıcı açı da bu ayın önemli göstergelerinden.  5-12 Aralık özellikle rekabete de açıksınız. Değişim ve dönüşüm zamanınızdasınız, ilişkiler adına, birlikte işler yaptığınız insanlar, çevrenizdeki kişiler bu alanda yapmak istediğiniz değişimler için sanki insiyatif için zorlanıyor gibi hissedebilirsiniz.  Parasal konularda da aynı şekilde bir değişim söz konusu gibi, yaşamınızda istediğiniz değişim için güç topluyor ve/veya mücadele ediyor gibisiniz açıkçası. Aralık bu anlamda sizler için biraz zorlayıcı olacak diyebilirim. 

5 Aralık Venüs Akrep seyahati başlıyor.  Bu maddi destekler getirecek ve ekonomik dengeleriniz için avantajlı bazı konularınızın olabileceğini göstermekte fakat siz ayın genelinde biraz rekabete çekiliyor gibisiniz. Bu kendiniz ile bir rekabette olabilir, ilişkileriniz adına bir rekabette. İçinde maddi konuların da önemli olacağını gösteren bazı konularda devrede. 

11 Aralık’ta Yay burcunda Yeni Ay var. Bu tarihte Merkür haritanızın en tepe noktasında zaten.  Yeni Ay’ın yöneticisi Jüpiter ise günlük temponuzu ilgilendiren alanda.  Bu 2 gösterge iş ve kariyer, günlük tempo ve hedefler noktasında size hadi diyor gibiler.   Dolayısı ile dikkatiniz hedeflerinizde ve Yeni Ay enerjisi ise yeni ve farklı olanı görmeniz adına son derece destekleyici olacak.  

Burcunuzu yöneten Mars bu ayın özellikle ilk yarısında hem Plüton hem de Uranüs ile zorlu kontaklarda. Sizler içinde bu ay  rekabete açık aslına bakacak olursanız.  İlişkileriniz adına da bu böyle olabilir.  Sürpriz kararlara da açık olabilirsiniz, değişim isteyebilirsiniz veya değişim siz istemeseniz de bir anda olabilir. Evet genel olarak bakıyorum ve ilginiz ilişkinizde, hedeflerinizde ve kaynak yaratmak konusunda.

Ay sonuna doğru özellikle 19-20 Aralık dönemi Merkür ve Plüton kavuşumu söz konusu.  Düşünce kalıplarınızı kırmak, iş yaşamınızda yenilik kararı, kendiniz ile ilgili aynı zamanda önemli bir karar vermek, belki bunu duyurmak ve hayata geçirmek adına dikkat çekiyor. 21 Aralık Merkür ve Uranüs dik açısı kesinleşiyor. Çılgın fikirler, sürpriz kararlar, şaşırtıcı haberler ay sonuna doğru çok daha dikkat çekmekte.

22 Aralıkta Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak. Gelip haritanızın en tepe noktasına yerleşecek Güneş, olayları görünür yapacak.  Ay’ın enerjisi değişiyorum, beklentilerim de beraberinde değişiyor, ilişkim ve genel olarak düzenim konusunda yenilikler istiyorum olduğu için, Güneş’in gelişi ve 25 Kasımda Yengeç Dolunayı ile birlikte yılın muhasebesini yapıyorsunuz sanki.  Bazı Koçlar yeni kararlar alıyorsunuz, bu ilişki ve ve yuvanızı ilgilendiriyor tam olarak bu üçlü ile ilgili. Kiminiz de hiç beklemediğiniz sürpriz değişimlere bir anda yakalanıyorsunuz gibi.

30 Aralık’ta Venüs Yay burcunda olacak. Bu size güçlü motivasyon desteği, akışta ol dedirtecek cinsten aynı zamanda. Yolculuklar adına da avantajlar getirecektir.  Fakat genel olarak bir öncü burç olarak insiyatif, harekete geçme ve aksiyon alma ayındasınız diyebilirim. Ay sonunda özellikle Merkür ve Mars dik açısının etkin olduğu 29-30 Aralık tarihlerinde sakin ve ılıman olmakta belki biraz zorlanabilirsiniz. 

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasılki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

Boğa ve Yükselen Boğa

Sevgili Boğalar, Yeni bir Ay’a merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.  Haritanızda Neptün umutlarınız ve yaşam motivasyonunuzu ilgilendiren alanda ilerlerken, Satürn ise kaynaklar alanınızda. Yani sizi mutlu eden, yapmak istediğiniz her ne ise Satürn zamanı değil ve parasal konular ve kazançlar konusunda temkinli ol diyerek sizi yavaşlatıyor gibi diyebilirim. Bu ay ve genel olarak 2016 hali ile bu etki devrede. Sorumluluk gezegeni Satürn bütçe konusunda iyi bir planlama bekliyor sizlerden.  Bu ay Yay burcunda yoğun gezegen geçişleri söz konusu. Güneş ve Merkürün bu alanda oluşu sizlere maddi konularda bazı avantajlı haberler getirebilir, sürpriz kazanç artışları devrede olabilir.  Ayın ilk haftası ayrıca Merkür ve Jüpiter arasındaki dik açı da dikkat çekiyor. Bu da gösteriyor ki kaynaklar, kazançlar ve finans konularınız bu ay önemli ve bütçe konusunda bazı düzenlemeler içinde gibisiniz diyebilirim.  

10 Aralıkta Merkür Oğlak burcuna geçiyor. Bu geçiş sizi destekliyor bir toprak burcu insanı olarak, yine toprak burcu Oğlaktan geçiş yapacak gezegenlerin desteğini yanınızda hissediyor olursunuz. Bu etki belki size bir yolculuk getirebilir, uzak yollar ama bu biraz öyle yakın bir yer değil gibi. Ay sonuna doğru Güneş’in de Oğlak burcuna geçişi ile bir motivasyon yakalarsınız bana kalırsa. Biraz kaynaklarınız yolculuklara aktarılıyor da gibi. Ayrıca, yeni ve farklı bakış açısı ve hatta sağduyulu olma ve karar verme konusunda da avantaj getiriyor olacak Oğlak yıldızlar.  

Bu aya damga vuran bir diğer durum ise Mars’ın Plüton ve sonrasında Uranüs ile yapacğaı zorlayıcı enerjiler. Özellikle 5-12 Aralık gökyüzü biraz sert enerjilerde, rekabet ve zorlayıcı, sıkıştırıcı etkiler devrede anlayacağınız.  En çok sıkışacağınız alan ise temponuz ve günlük rutininiz, aynı zamanda sağlık ile ilgili konularınız gibi sevgili Boğalar. Kendinize herzamankinden daha fazla bakın ve fazla sinirlenmeden, ya da çok tepkisel olmadan işlerinizi yoluna koymaya bakın derim. İlişkinizde veya evliliğinizde, kiminiz içinde ortaklarınız ile bu da olabilir önemli kararlar devrede olabilir. Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak için sağduyulu olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Çevrenizde sizi yoracak veya zorlayacak insanlar olabilir.    Evet sevgili Boğalar,  ayın etkilerinde görüyorum ki tempo ve tempo! Evet yoğun, hareketli bir koşturmaca içindesiniz.  Günlük rutinizi kontrol etmekte belki de zorlanıyor ve 24 saate nasıl sığdığımı bilmiyorum diyorsunuz! Değişim arzunuz ise çok yüksek gibi. İŞ çevrenizde bazı değişimler de beraberinde olabilir gibi, çalışma arkadaşlarınız değişebilir, siz çalışma ortamınızı da değiştirmek isteyebilirsiniz. çok yorulduğunuzu ve emeğinizin karşılığını alamadığınızı da düşünüyor olabilirsiniz.  Başta da söylediğim gibi, satürn ve neptün arasındaki enerjiyi hatırlamaya çalışın. Mars ve Plüton arasındaki zorlu etkileşim yine bu ayın önemli bir ay olduğunu gösteriyor. Yapmak istedikleriniz ve yapmak durumunda olduklarınız ile ilgili çelişkili olmanızda neden oluyorlar. Biraz sabır edin, ayrıca sağlığınıza önem verin bu ay, ani tansiyon iniş çıkışlarına da dikkat. Denge yaratma çabanız da yüksek ama bir anda ve beklenmedik tepkileriniz devrede olabilir.  5 Aralık yönetici gezegeniniz Venüs Akrep burcuna geçiyor. İlişkileriniz, eşiniz, çevreniz Venüsün görünür olması ile birlikte sizi de yukarıya taşıyacak. Karşıt burcunuzda ilerleyecek olan Venüs ise dikkatinizin ilişkilerinize kaydığınıda gösteriyor.

11 Aralıkta Yay burcunda bir Yeni Ay olacak bu Yeni Ay’da parasal bazı avantajlar getiriyor olabilir sizlere. Sürpriz bir gelir artışı veya eşinizin kaynaklarında bir avantaj gibi bir durum. Dolayısı ile büyük resme odaklanmayın şimdilik, genel olarak temponuza ve işlerinizi finalize etmeya odaklanın derim. Ay sonu güzel gelişmeler, seyahatler yüzünüzü güldürecektir.

19- 20 Aralık Merkür ve Plüton arasında bir kavuşum açısı olacak. 21 Aralıkta da Merkür ve Uranüs arasındaki dik açı kesinleşiyor. Merkür haritalarınızda para ve aşk konusunda söz sahibi. Sahip olduğunuz değerler ve bireysel hobileriniz ve motivasyonunuz yine merkür yönetiminde. Çocuklar ile ilgili konular yine merkür enerjisinde. Jüpiter bir süredir Başak burcunda ve sizlere şanslı enerjiler de göndermekte aslına bakacak olursanız. Aşk konusunda şanslı enerjiler de devrede, fakat bu ay merkürün belirttiğim tarihlerde açıları, yine biraz zorlayıcı. Nelere sahibim? Ne yapıyorum ben motivasyon için? Neşeli hissedemiyorum derdirtir mi dedirtir. Siz de bir düşünün bana kalırsa, gerçekten ne yapıyorsunuz, eğer bunları soruyorsanız kendinze aksiyon da almanız gerekiyor demektir. Evet maddi konularda bazı sıkışıklıklar da var yok değil ama olsun, bir şekilde motivasyon yaratmalısınız.  Bazı Boğalarda çok çalışıyor ve bir yatırım konusunda yoğun bir tempo içine giriyorlar. Ayın ilerleyen dönemleri özellikle 22si sonrası tanıtımlar yapmak ve denge yaratmak için çok daha verimli olacak sizler için.

22 Aralık Güneş Oğlakta olacak. 25 Aralıkta da Yengeç burcunda Dolunay yaşayacağız. İşte size aradığınız destek ve karar verme zamanları. Bu dolunay yollar ve yolculuklar adına da hareketli. Biraz hasret giderme, yakın çevreniz ile birlikte vakit geçirme enerjisi de var. İşlerden ve tempodan fırsat yaratabilirseniz Oğlak yıldızları size hadi mola dedirtecekler ayrıca.

Ayı bitirirken merkür ve mars arasında gerçekleşen dik açıda eşiniz veya ortaklarınız ile belki de çalışma arkadaşlarınız ile bazı anlaşmazlıklara girme riskiniz olabilir. Bu birazda ayın genel enerjisinin sizin üzerinizde yarattığı baskının dışa durumu gibi, dolayısı ile evet gerginliklere açık olabilirsiniz.  Bir de bir yere gidecekseniz erken yola çıkın derim. 29-30 Aralık, tepkilerinize daha çok dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Sakarlıklara açıksınız aman dikkat, ne zaman mı tüm ay boyunca!

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

İkizler ve Yükselen İkizler

Sevgili İkizler, Yeni bir ay’a Merhaba derken gökyüzünde dikkat çeken etkileşimlerden biri de Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.  Haritanızda Neptün kariyer alanınızda yolculuk yapmakta, bu enerji iş yaşamınızda idealize ettiğiniz hayal ettiğiniz bir ortam yaratma arzunuzu gösterirken, Satürn ise hayallerinizin ertelenmesine, gecikmesine belki de daha çok sizin insiyatifiniz dışında gelişen bazı engellemelerin sizi etkilemesine neden olmakta. Yani birşey olacakken erteleniyor, gecikiyor veya olamıyorsa eğer ve bu durum da sizi zorluyor ve bunaltıyorsa bir nefes alın. Tam olarak hayaller ve gerçekler gezegeninden bahsediyoruz.   Belki hayalleriniz veya idealize ettiğiniz şeyler için doğru zaman değildir! Evet, biraz akışta olabilmek buradaki enerjiyi rahatlatacaktır. Doğru zamanda ve  doğru zamanlamada gelsin diyebşlmek gerek bazen, takıntılı veya ısrarcı olmazsak denge yaratmak çok daha kolay olur.  Karşıt burcunuz Yay’da yoğun gezegen geçişleri var bu ay.  Merkür de karşıt burcunuzda, bu da ilişkilerinizi hareketlendirmiş durumda olabilir.  Evliyseniz veya uzun soluklu bir ilişkiniz varsa onun yaşamında da tempo yüksek olabilir.  10 Aralıkta yönetici gezegeniniz Merkür Oğlak burcuna geçiş yapacak. Parasal konular ile ilgili iletişiminiz, konularınız, maddi beklentileriniz ve avantajlarınız devrede olacaktır. Müşterek sahip olduğunuz gelirler adına verimli bir süreç aslında. Eşiniz veya yaptığınız iş veya ailenizden beklediğiniz gelirler, gelir artışları konusunda hareketi beraberinde getirecek. Zaten ay sonuna doğru Güneş’in de Oğlak burcuna geçişi ile birlikte maddi avantajları elle tutulur bir şekilde görebilir ve hissedebilirsiniz.

5 Aralıkta Venüs artık Akrep burcunda.  Destekler getirecek size Venüs,  iş görüşmeleri adına da keyifli konular, çalışıyorsanız çalışma arkadaşlarınız ile uyum ve destekler, size keyif veren ortamlar yaratma konusunda da avantajlara açık olacaksınız Venüsün Akrep geçişinde. Bu ay ayrıca bir diğer önemli ve dikkat çeken etki ise Mars ve Plüton arasındaki zorlayıcı açı.  Bu etki en fazla hissedeceğimiz süreç 5-12 Aralık tarihleri diyebilirim.  Mars Terazi burcunda yani haritanızın aşk alanında ilerlemeye devam ediyor, size dost bir burçta olmasına ragmen istediğiniz ölçüde destekler konusunda zorlanıyor olabilirsiniz.  Spor yapmak, yaşamınızdaki aktiviteyi arttırmak sizler için iyi olacaktır. Yeni bir hobi bir uğraş yine bu ay dikkat çekebilir. Mars  haritanızda günlük temponuzu yönetiyor, ayrıca dost çevreleriniz, umutlarınız yaşam sevincinizde Mars enerjisinde. Yüksek bir tempo içinde olabilirsiniz ama özellikle 5-12 Aralık dönemi biraz sancılı gdiyebilirim, dost çevreleriniz ile iletişiminiz, temponuzdaki hareketlilik, ilişkilerinizde bazı sürtüşmelere açık yapabilir sizleri.  Karşıt burcunuzdaki yıldızlar ve özellikle 11 Aralıktaki Yay Yeni Ay’ı ise kendinize aynalık yapacak insanları size çekebilir.  Eşiniz veya dostlarınız ile planlar ve programlar adına hareketlisiniz, bazı kişilerin kararına bağlı bir durumda devrede sanki, siz bir cevap bekliyorsunuz ve bu şekilde harekete geçebiliyorsunuz gibi. 

19-21 Aralık tarihleri ise yönetici gezegeniniz Merkür, Plüton ve Uranüs ile etkileşimde. Zorlu açılardan geçiş yapacak merkür ve bu belirttiğim tarihler zihninizde bazı konuları abartabilir, şaşırabilir, şaşırtıcı haberler alabilir ve siz bakış açınızda belki de bazı düzenlemeler yapmak isteyebilirsiniz. Yani farklı açıdan bakmanız gerekecek gibi, stratejik ve kararlı olmanız gerekecek belki de. Konunun içinde biraz para da var gibi.  Dostlarınız ile parasal konularda fikir ayrılıklarına  düşebilirsiniz. Fakat bir yandan da beklenmedik ve sürpriz bir gelir artışıda yaşarsınız gibi.

Güneş 22 Aralık’ta kazançlar alanınızda. Merkür ve Güneş sırası ile evet zorlu kontaklar kuracak da olsalar, Jüpiterin de desteğini arkalarına alıyorlar. Bu da size maddi konularınızı varsa olası sorunlarınızı halletmeniz için destekler getiriyor olacaktır.  25 Aralık ayrıca Yengeç burcunda yaşanacak Dolunay ise bu etkiyi sizlere hissettirecek diyebilirim. Yani öncesinde belki bir stresli bir durum ve bir anda olanbilecek bir fırsat gibi geldi bana. Şaşırıyorsunuz ve ekonominizde bazı konular düzenliyorsunuz ve yılı kapatırken de bütçe planlaması yapıyorsunuz gibi.  30 Aralıkta Venüs Yay burcunda olacak. Eşiniz, veya ilişkinizdeki kişi, veya ortağınız veya birlikte iş yaptığınız insanların yaşamlarında olabilecek bir avantajı tetiklerken bu size de yansıyacak gibi.   Son bir uyarı, Merkür ve Mars arasındaki dik açı 29-30 Aralık tarihlerinde çok etkin. Hırslı, bir anda, düşünmeden ve atak olmanıza neden olabilir bu gezegenler. Yoğunluk ve tempo içine çekilebilirsiniz ve denge yaratmakta zorlanabilirsiniz. 

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere J

 

Yengeç ve Yükselen Yengeç

Sevgili Yengeçler, Yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.  Haritanızda Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün yani hayalleriniz uzaklar, yolculuklar, eğitim ve felsefe, yaşam motivasyonu için idealler geliştirmek konusunda sizi yukarıya çekmeye çalışırken, Satürn ise çalışma koşullarınız, işteki yoğunluğunuz temponuz ve hatta bazılarınız için sağlık alanında baskı kurmakta. Dolayısı ile bu etki size uzaklaşma ve sınırlarınızı ortadan kaldırma, yaratıcı ve kendinizi besleyici olana çekme isteği verirken, Satürn yoğun bi iş temposu getiriyor olabilir, kendinizi yorgun hissediyor da olabilirsiniz.  Satürn kimi Yengeç kişilerine de belki çalışma koşullarına ara ver de demiş olabilir bu da mümkün!  Özetle sevgili Yengeçler, ne istediğinize ve sizi neyin mutlu edeceğine, rutininizi nasıl planlamak istediğinize, inandığınız gibi yaşamaya yönlendiriyor yıldızlar. Belki düşünce kalıplarınızı yıkıyorsunuz, bu da olabilir.

Aralık ilk hafta etkili olarak hissedeceğimiz bir diğer durum ise Merkür ve Jüpiter arasındaki dik açı. Merkür nasıl düşündüğümüz, jüpiter ise nereden fırsat yakaladığımız ile ilişkili.  Fırsatlar, seyahatler, iletişim ve yeni şeyler öğrenmek konusunda sizlere akacak. Yakın çevre desteği de size güç verecek, kardeşler aynı şekilde destekçiniz.  Merkür ise temponuzu düzenlemeniz adına çalışıyor, yani aklınızda temponuz var, ve beraberinde temponuzda hareketlilik. Evrak işleriniz de artabilir, sözleşmeler ve imzalar adına da yoğunluk devrede olabilir.  Güneşte Yay burcunda ilerlemekte, dikkatiniz, çalışma koşullarınız ve aynı zamanda sağlığınız ve genel olarak yaşamınızdaki düzen konusunda olacak ayın büyük bir bölümünde.  Dolayısı ile Merkür ve Jüpiter enerjisi, zihinsel olarak sizi işlerinize odaklamaya çalışırken, sizler de biraz zihinsel olarak çok da konsantre olamayabilirsiniz.  Aklınızda özgürlük var sevgili Yengeçler! 10 Aralıkta Merkürün Oğlak burcuna geçişi, temponuzdaki hareketliliği bir nebze azaltırken, ilişkilerinize ışık tutmaya başlayacak.  İkili ilişkilerinize kayacak aklınız. Mars yuva alanınızda gezinmekte, ailevi konular, eviniz, aile içi konularınız sizi bunaltıyor sanki! Kasım son haftalardan itibaren hissedilen zorlu enerjiler aslına bakacak olursanız özellikle 5-12 Aralık tarihlerinde de son derece etkili. Aile büyükleri ile ilgili konular, onların sağlığı belki de, ya da evinizde tadilat yapıyorsunuz belki kiminiz de taşınma telaşındasınız bunlar mümkün. Bir Öncü burç olarak Oğlak yıldızlarının sizi biraz bunaltacağını söyleyebilirim sadece.

Size güzel haberimde var,  Venüsün 5 Aralıkta Akrep burcunda geçişi olacak.  Aşk eviniz 5.eviniz Akrep yönetiminde, aşk geliyor bekar Yengeçlere. Kalbi dolu olanlara da aşklarını doyasıya yaşamak düşüyor.  Anne veya baba olmak için de destekler getirecektir Venüs. Çocuklarınız ile ilişkileriniz de önem kazanabilir, onlar ile daha fazla ilgilenmek isteyebilir ve yakınlaşabilirsiniz.  Bir çok zorlayıcı enerjiler ile mücadele edeceğiniz bu ay Venüs resmen gelip size şifa veriyor gibi. Çocuklarınız varsa eğer onlardan güç alıyorsunuz sanki. Kendinize zaman ve vakit yaratın bu sizlere.

11 Aralık’ta  Yay burcunda Yeni Ay olacak.  Yeni düzenlemelere ihtiyaç duyabilirsiniz,  rutininizde bazı değişimler istiyorsanız bu konuda bir start verebilirsiniz. Ayın ilk günleri dikkatiniz zaten bu alanda olduğu için bu Yeni Ay hadi başlıyorum, değiştiriyorum veya harekete geçiyorum dedirtecek olabilir. Yaşamınızda genel olarak düzeniniz ile ilgili yenilik arzusunda olabilirsiniz.  19-20 Aralık Merkür ve Plüton kavuşum açısı aktif. Düşüncelerde derinlik yüksek olacak bu tarihlerde,  özellikle de sizlerin sevgili Yengeçler. 21 Aralık ise Merkür ve Uranüs arasındaki dik açı aktif!  Dolayısı ile ayın 18’i ve 22 Aralık tarihleri arası genel olarak düşünceleriniz derin, aynı zamanda farklı açıdan bakmak durumunda kalacağınız bazı konu ve durumlar da yaşayabilirsiniz.  Tabi ki ilişkiler ile ilgili konularda. Ayın enerjisinde günlük temponuz ve ilişki kararlarınız devrede. Bu kiminize yeni bir ortaklık kararı getirebilir, kiminize de ilişkiniz ile ilgili önemli bir karar. Eğer evliyseniz eşiniz de bir karar almak durumunda olabilir. 

22 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiş yaptığında zaten ilişkileriniz adına önemli bir ayı başlatıyor olacak.  Ben ve sen dengeniz haliyle ayın son haftalarında önem kazanmaya başlıyor olacak.  25 Aralık ise burcunuzda bir dolunay olacak. Kişisel ihtiyaçlarınız önem kazanırken, kendinize önem veriyorsunuz.  Ayrıca karşıt burcunuzdaki Güneş ise aklınızda evlilik, ilişkiler, ortaklıklar konusuna çekecek diyebilirim.

20 Aralıkta Venüs Yay burcunda, günlük temponuzda size iyi gelecek konular devrede olurken  çevrenizden de destekler alabilirsiniz, pozitif bir etki başlıyor olacak tabi daha çok yeni başlayacak ayda hissedersiniz bunu yani Aralık ayına kayabilir.  İş yaşamınızda olumlu ve güzel ilişkiler kurmanız da söz konusu. 29-30 Aralık ise Mars ve Merkür dik açısı ise biraz agresif iletişimi anlatıyor açıkçası. Daha sakin olmaya ve sakin kararlar almaya önem vermelisiniz.

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Aslan ve Yükselen Aslan

Sevgili Aslanlar, Yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.  Haritanızda Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün yatırımlar, kazançlar ve maddi fırsatlar alanınızda ilerlerken, Satürn ise çocuklar, bireysel mutluluğunuz, yaşam motivasyonunuz ve zevlerinizi anlatan alanda ilerlemekte.  Motivasyon için arzu ettiğiniz herşeyi kapsıyor aslında. Kiminiz anne veya baba olmak istiyor ve bu alanda sorumluluk almak istiyor olabilirsiniz. Kiminiz çocuklarınızın sorumlulukları arttığı için kendinizi biraz yaşamdan izole hissediyor olabilirsiniz. Yapmak istedikleriniz her he ise buna engel olan bazı maddi problemleriniz de olabilir. Neptün kazanç arttırmak adına hayallerinizi arttırıyor ama bir yandan da sizi spritüel olarak da yükseltmeye çalışıyor. Yani tam olarak yaşamınızdaki yoğunluk veya tempo, veya sizi zorlayan veya elinize geçmesini beklediğiniz ve ertelendiğini düşündüğünüz durumları sorgularken, bir yanınız da akışta olmayı ve belki de kabullenmeyi öğretiyor.  Her ne yaşıyor olursanız olun şunu bilmeniz gerekiyor, siz bir Aslansınız ve Satürn Yay geçişi sizi destekleyecek olayları ve konuları yaşamınıza çekmenize yardımcı olmaya çalışıyor. Kendinizle başbaşa kalmaya önem vermelisiniz. Sizi mutlu eden eski kalıplar değişiyor çünkü, yeniye yer açmaya çalışın derim.

Yay burcunda ilerleyen Güneş ve Merkür,   zaten aşk ve ilişkiler adına size güzel haberleri de getiriyor diyebilirim. Kiminize de çocuk haberi getiriyor da olabilir, ama dediğim gibi yapmak istedikleriniz ve yapmak zorunda olduğunız konuları iyi düşünün, sizi neyin mutlu edip etmediğini de.  11 Aralıkta Yay burcunda bir Yeni Ay olacak. Kendiniz ile ilgili yeni başlangıçlar için ideal ve bunları düşünmeniz için de çok güzel bir etki olacak diyebilirim.  Ekonominizi sıkı takip edin, bu alanda ilerleyen Neptün beklediğiniz paraların size ulaşmasında bazı gecikmelere veya beklentilerinizin karşılığı konusunda zorlanmalara neden olabilir.  Hayallerden uzaklaşmanız gerekiyor sevgili Aslanlar. Şunu bilmelisiniz, size destek olacak kişileri bir kenara bırakmalı ve her ne konuda olursa olsun sizin kendi gücünüze güvenmeniz gerekeceğini anlatıyor Satürn! 

Bu ay gökyüzü maalesef biraz karışık! Mars Terazi burcunda devam ediyor yolculuğuna ve 5-12 Aralık tarihleri arasında da Plüton ile bir güç çekişmesinde diyebilirim. İletişi ve seyahatler aksında yaşıyorsunuz bu sert enerjileri.  Ayrıca sizi yoracak veya zorlayacak bazı kararlarınız da olabilir.  Yakın çevre ilişkiler, akrabalarınız ile ilgili konular yine bu etkide öne çıkıyor. Aralık ilk hafta Merkür ve Jüpiter arasında gerçekleşecek dik açı yine maddi konulardaki baskıyı arttırabilir. Çocuklar konusuna beklenmedik harcamalarınız olabilir.  Okul veya eğitim masrafları belki de, kiminiz için de seyahat masrafları. Her koşulda masraflarınızı tetikleyen konular olacak. Siz bir gelir beklerken belki de olmayacak veya gecikecek! Bu yüzden kendi kaynaklarınıza güvenmeyi ihmal etmeyin derim.  Dostlarınız ile aranızda borç alacak- verecek işleri varsa bu konularda da prüzler çıkabilir.

10 Aralık itibari ile Merkür Oğlak burcunda olacak. Merkür kaynaklarınızı ve para ile ilgili işlerinizi yönetiyor. Oğlak burcunda ilerleyeceği süreç içinde, görüşmeleriniz artabilir. Rutininiz hareketlenebilir ama Oğlak burcunda ilerleyen Plütonu unutmamak lazım! Sağlığınıza önem vermeyi de ihmal etmemelisiniz.  Ve tabi yine harcamalarınız konusunda da temkinli olmaya gayret etmelisiniz. Yenilik ve kaynak arttırımı konusunda gayet aktifsiniz ve aslına bakacak olursanız Jüpiter’in de desteği ile parasal konularda avantajlarınız da yüksek ama unutmayın Jüpiter genişletir. Kazançlarınız konusunda avantajlara da açık yapabilir ama aynı oranda harcamalarınızı da arttırır.   Jüpiter ve Neptün karşıtlığı tam da para aksınızda ve bu etki Ağustos 2015 itibari ile enerji olarak aktif.  Gelir ve giderler, maddi beklentiler. Sahip olmak istedikleriniz artarken ipin ucunu kaçırma riski var anlayacağınız!

22 Aralıkta Güneş Oğlak burcunda olacak. Sizlerin çalışma koşullarınız, rutininiz ve temponuz Oğlak yönetiminde.  Kendinize bakmaya başlarsınız, sağlıklı beslenme konularına önem verebilirsiniz. İş görüşmeleri adına da enerji artar ve rutininiz aynı oranda hareketlenir.   25 Aralık ise Yengeç burcunda bir dolunay yaşayacağız.  Sağlık ve tempo,  ruhsal dünyanız ve hareketlilik, yalnız kalma arzunuz, iç dünyanıza dönme isteğiniz ve zorunluluklar tam da sizler için dolunay enerjisinin söyledikleri diyebilirim.  22 Aralık itibari ile sağlığınıza, kendinize önem verin derim. 

30 Aralıkta Venüs dost burcunuz Yayda, motivasyon duygunuzu yükseltir Venüsün Yay geçişi. Seyahat fırsatı da yakalayabilirsiniz açıkçası. ZatenAralık ayının genelinde seyahate çok açıksınız, Mars’ın haritanızdan geçiş yaptığı alan iletişim trafiğinizin ve yakın çevre ilişkilerinizin de arttığı bir dönemde olduğunuzu gösteriyor. Fakat, Plüton ve Uranüs ile gireceği kontaklar da gösteriyor ki, bu ay iletişiminize dikkat etmelisiniz sevgili Aslanlar.

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Başak ve Yükselen Başak

Sevgili Başaklar, Yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.    Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün  ilişkiler ve ortaklıklar alanınızda ilerlerken, Satürn ise Yuvanızdan geçiş yapmakta.  Eviniz ile ilgili konularda sorumluluklar artmış olmalı, ev değiştirmek veya ev yaşamınızdaki bazı değişimler devrede olabilir.  Aynı zamanda bir çok Başak için belki bir ortaklık sonlanması, veya bir ilişkinin finalize olması veya bir ayrılığın gerçekleşmiş olması mümkün. Bazı Başaklar ise belki evlilik ve ortaklık konusunda yeni adımlar atıyor ve yine ev ve yuva yaşamarında bir sorumluluk artışı yaşıyor olabilirsiniz.  Her şekilde, ilişkilere bakış açınız gayet idealize etmeye açık Neptün sebebi ile ve     yapmak istedikleriniz ise o bir o kadar gerçekçi. Yani hayat sizi sürekli gerçekliğe çekiyor. Bu yüzden her türlü yeni bir ortaklık başlangıcında veya bitiş kararında kendi haklarınızı iyi korumalısınız ve karşınızdaki kişileri gözünüzde fazlası ile idealize edip etmediğinizi de sorgulamalısınız.  Ayrıca, örneğin evinizi bir mütahite vermek istiyorsanız ilgili firmayı çok iyi araştırmalısınız. Veya bir avukatlık işiniz varsa yine aynı şekilde doğru kişi olup olmadığından emin olmalısınız.  Ortak projeler, ortak işler buna iş kurma da dahil, evliyseniz bu da dahildir. İdealize ettiğiniz kişilere dikkat etmelisiniz, acaba gözünüzde fazla mı büyütüyorsunuz!

Venüs 5 Aralıkta Akrepte olacak. İletişim trafiğiniz artarken bir yandan da seyahat fırsatı da yakalamanız söz konusu olabilir. Çevreniz ile uyum konusunda avantajlar getirecektir ve daha derin ve sezgisel olabilmeniz adına da destekler alıyor olursunuz. Bu ay sezgilerinize önem verin bana kalırsa. Yakın çevrenizin desteğini de mümkünse isteyin. Bazı kararları almak konusunda zorlanabilirsiniz.  Aralık ayı ilk hafta yönetici gezegeniniz Merkür ve burcunuzda seyahat eden Jüpiter arasındaki dik açı ise, düşünsel anlamda sizi biraz abartıya çekebilir, iyi niyet konusunda da tavizkar olabilirsiniz. Öncelikle burcunuzdaki Jüpiter fırsatlar konusunda size destek olurken, yine karşıt burcunuz Balıktaki Neptün ise bu fırsatları bir anda ortadan kaldırıyor da olabilir. Yani tam olacakken olmayan bazı durumlar gibi de desem yeridir. Ne yapmalısınız öncelikle abartılı düşüncelerden uzak olmaya önem vermelisiniz, akışta olmalısınız ve mükemmelliyetçi tavrınızı da bana kalırsa törpülemelisiniz. 

Aralık ilk hafta Mars ve Plüton arasındaki dik açı da kesinleşiyor. Özellikle 7 Aralık civarlarında parasal konular önem kazanıyor ve sonrasında ise Mars’ın Uranüs ile karşıtlık enerjisi de devrede olacak. Bu da para aksınızdaki hareketliliği göstermekte. Parasal avantajlar, kazançlar ve yatırımlar konusunda önemli tecrübeler ve hareketlilik, beklenmedik sürpriz gelir ve gider değişimleri devrede olabilir. Fakat şanslısınız sevgili Başaklar, belki biraz stres yaşasanız da parasal avantajlar bekleyin derim. Para size gelir her şekilde. 5-12 Aralık arası gökyüzü çok stresli olacak. Sahip olduğunuz değerler genel olarak sizi düşündürecek gibi! Nelere sahibim ve olmak istiyorum derken, maneviyat konusunda da derin düşünüyorsunuz sanki! Ayrıca miras gibi sürpriz bir kazanım  da devrede gibi.

11 Aralıkta Yay burcunda bir Yeni Ay olacak. Yay burcu haritanızda yuvanızı anlatmakta, eviniz aileniz, kökleriniz, babanız, güvenliğiniz de yay burcu yönetiminde. Bu alanda ilerleyen yıldızlar Güneş ve Merkür ve bu dönemde de Ay’ın Yay burcunda olması ailevi meseleleri ön plana getiriyor diyebilirim.  Aile bir arada gibisiniz, evinizi ilgilendiren konularda aklınız sanki, belki bir yenilik için de start veriyorsunuz. Zaten Satürn bu alanda dolayısı ile Yaydan geçiş yapan diğer gezegenler ise etkiyi arttırmakta. Belki aile büyüklerinin sağlığı ile ilgili konularda önem kazanabilir. 19-20 Aralık Merkür ve Plüton kavuşumu devrede, 21 Aralık ise Merkür ve Uranüs dik açısı aktif. Merkür sizi temsil eden bir gezegen olarak önemli kararlar aldırıyor sanki, bir yandan da şaşırtıcı ve sürpriz haberlere de açık yapıyor sizleri. Merkür kariyer alanınızı da yönettiği için, bu ay gerçekten sürpriz ve şaşırtıcı değişim haberleri almaya hem siz açıksınız, hem de sizin çevrenizi şaşırtmanız da söz konusu olabilir. Ayın enerjisinde yuvanız ve iş çevreleriniz önem kazanmış olduğu için, siz belki de bir değişimi hayatınıza çekiyorsunuz, ya da sürpriz bir şekilde değişim size geliyor. Ayrıca parasal konulardaki biraz stres ve üzerine avantajlı durumları da düşünürsek, acaba bir iş değişimi devrede olabilir mi? Belki tazminat vs gibi bir durum devrede olabilir gibi de geldi bana açıkçası. 

22 Aralık Güneş Oğlak burcuna geçiyor. Size dost burçta ilerleyeceği için genel olarak biraz rahatlama devrede olacaktır. Sizi sıkıştırmak ve bunaltmaktan vaz geçiyor çünkü. Aşk ve ilişkiler adına uyum geliyor ve tabi aşk eviniz oğlak! Bu da aşk ile ilgili konularda rahatlama ve netlik getirecektir. Ebeveynseniz çocuklarınız ile ilişkileriniz de hareketlenebilir, daha fazla sosyalleşip bir arada vakit geçirmenize de destek olacaktır. 

25 Aralık Yengeç burcunda Dolunay olacak. Hedefleriniz, hayalleriniz, umutlarınız ve kariyerden elde ettiğiniz kazançlarınız bunlar ile ilgili enerjiler bu dolunayda aktif olacak. Aşk ve ilişkiler konusunda Oğlak burcundaki Güneş ve Merkürün de 10 Aralıkta Oğlak burcuna geçmesi ile birlikte artarken, bazı stresli durumlara da dolunay haftasında dikkat etmelisiniz. Ne de olsa ay sonuna doğru yönetici gezegeniniz Merkür, Mars ile zorlu bir açıda. Merkürün bu ay genel olarak transit sürecinde zorlu enerjisi var açıkçası. Ama hepsi size yeni ve farklı bir bakış açısı kazandırmak için gibi, düşüncelerinize bu yüzden dikkat etmelisiniz. Zorlu kararlar, sürpriz haberlere açık bir ay gibi dursa da aslında hepsi size yeni ve farklı fırsatlar getirmek için.

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Terazi ve Yükselen Terazi

Sevgili Teraziler, Yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.    Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün   rutininiz ve temponuz alanında ilerlerken, Satürn ise zihniniz, bakış açınız, çevreniz ve eğitim ve kişisel gelişiminiz ile ilgili olan alandan geçiş yapıyor. Neptün çalışma ortamınızı, çalışma koşullarınızı anlatan alanda ilerlediği için idealize ettiğiniz ortamınızı yaratmak adına sizleri değiştirmekte ve beklentilerinizi sorgulamanıza neden olmakta,  çevrenizi de beraberinde değiştiriyor. Satürn ise yaşama bakışınızı ciddileştirmiş ve zihinsel olarak üzerinizde baskı kurmuş durumda.  Beklentileriniz de haliyle değişimde, çevrenizde değişimleri de yine Satürn enerjisi ile etkin bir şekilde hissediyor olmalısınız. Bu ay ise bu iki gezegenin dik açıları aktif, bu da gösteriyor ki hem rutininiz, hem zihinsel olarak yaşama bakışınız arasında ikilemleri getiriyor size. Belki istediğiniz değişim için bakış açınızı değiştiriyorsunuz, belki de çevrenizi değiştiriyorsunuz. Kiminiz de eğitim yolu ile bunu sağlıyorsunuz! Evet, Satürn Yay burcu geçişinde sizlere yeni bir bakış açısı getirirken, sorumluluk al diyor bir yandan da. Siz de düşünün bana kalırsa, gelecekteki ideal yaşamınız ve rutininizdeki değişim arzusu için bugün neler yapıyorsunuz. Eğer zihninizde baskı ve bir yandan da düşünsel anlamda kendinizi sıkışmış ve bunalmış hissediyorsanız sebebi aslında dediğim gibi, günlük temponuz ve çalışma koşullarınız.  Eğer mutlu değilseniz bu size sağlık problemi olarak da dönebilir evet bu da bir risk unutmayın, dolayısı ile akışta olun bana kalırsa. Bir yandan da yeniye yer açın,  bir yanınız güçlü bir değişim ve yenilenme arzusunda ama bunu yapmadan önce zihninize odaklanmalısınız. Ne istediğinize odaklanırken, yeniye yer açmak için eski alışkanlıklarınızda neleri yaşamınızdan çıkarmalısınız bir düşünün derim.  11 Aralık Yay burcunda ki Yeni Ay aslında tam da bu konuları düşünmeniz ve yeni kararlar almanız adına da güzel diyebilirim. Yıldızlar  kararlı olmanızı bekliyor sizden.

5 Aralıkta yönetici gezegeniniz Venüs Akrep burcunda olacak.  Maddi konularda da avantajlara açık yapacak sizleri.  Neptün ve Venüs arasındaki dost enerji gösteriyor ki, daha akışta ve daha sağduyulusunuz.  Parasal kazanımlar sizlerin yüzünüzü güldürecektir. Zaten 11 Aralık Yeni Ay’ı sorasında bir yolculuk ve seyahat fırsatı da gelebilir ve Venüs’ün Akrep geçişinde de para biraz yolculuklara da kayabilir. 

Burcunuzda ilerleyen Mars’ın Plüton ve Uranüs ile yapacağı kontaklar sizler için önemli olacak ayırca. Çünkü Mars burcunuzda ilerliyor, size efor ve güç veriyor bir yandan da enerjinizi dengeli kullanmanız gerektiğini de hatırlatıyor.  Bu ay en çok dikkat etmeniz gereken konuların başında ikili ilişkileriniz var diyebilirim.  Ayrıca kendi önceliklerinizi korumanız adına da gayet savaşçısınız.  Kendinizi ön plana çıkartmak konusunda ve dikkatleri üzerinize toplamak konusunda da avantajlarınız devrede. Tabi tüm bunların yanı sıra üzerinizde baskı da yüksek.  5-12 Aralık tarihleri arası Marsın zorlayıcı enerjileri tam olarak aktif, her ne kadar biz demeyi seven ve denge yaratmak isteyen bir burç grubu olsanız da bilmelisiniz ki, sizin önceliklerinizi de sadece siz belirleyebilirsiniz. Haklarınızı korumak adına biraz daha sesinizi çıkartıyor olabilirsiniz bu ay.  

10 Aralıkta Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Yuvanız ve aileniz Oğlak yönetiminde olduğu için ailevi temalar da beraberinde ön plana çıkıyor. Merkürün Oğlak seyahatinde ayrıca Plütn ile kesinleşecek kavuşum açısı 19-20 Aralıkta etkili, 21 Aralıkta da Merkür ve Uranüs dik açısı etkili olacak. Yuvanızda ilerleyen Merkür ise dikkatinizi ev koşullarınıza çekerken, bu transitte yaşayacağı zorlu transitler ise başta da dediğim gibi ailevi meselelerinize odaklanmanıza neden olacak. Bu arada aileniz ile birlikte bazı kararlarda söz konusu olabilir. Ailenizden uzakta yaşıyorsanız belki de biraz seyahat devrede olacak olabilir. Yerleşiminiz, eviniz ve yuvanız, ayrıca bu alandaki huzurunuz da önmeli oluyor. Dikkatiniz yuvada anlayacağınız.

22 Aralıkta Güneş’in de Oğlak burcuna geçişi ile bu etki çok daha öne çıkıyor. Ayrıca kendi yaşamınızdaki gidişata da bir bakıyorsunuz bu ay. Ne istiyorum, neler ile mutlu oluyorum, güvende hissediyor muyum diyorsunuz. Güneşin doğum gününüzden sonraki ilk dik açısı etkili oluyor. Ben ve ailem, ben ve yuva koşullarım ve bu alandaki huzurum derken, aile ve kökler de öne çıkıyor.  25 Aralık Dolunayı ise haritanızın en tepe noktasında olacak. Bu da etkin kararların alınabileceğini ve hatta bu kararları belki de aile içinde önemli olacağını da göstermekte. İş ve yuva aksınız aslında yengeç ve oğlak burçları.  İşiniz, eviniz  ve gelecek planlarınız için önemli olacak diyebilirim ayın son haftası. Aile ziyaretleri ve bu vesile ile yolculuklar adına da şanslar devrede olacak.  30 Aralık Venüs dost burcunuz Yay da olacak. İşte size seyahat için fırsatlar. Yakın çevre ilişkileriniz açısından da güzel destekler devrede. Kardeşler konusu da önemli bu ay sizler için. Onlara destek olmanız söz konusu olabilir, aynı şekilde sizler de onlardan destekler bekleyebilirsiniz. Belki de kardeşleriniz ile ilgili önemli duyumlar veya kararlar alabilirsiniz. Yani onlar ile ilgili bazı konular önem kazanabilir.  Ayı sonlandırırken Mars ve Merkür arasındaki dik açı biraz zorlayıcı açıkçası. Bu iletişim konularında biraz tartışmacı tavrı öne çıkartabilir. İletişiminize dikkat derim, özellikle aileniz ile ilgili konularda aceleci ve fevri olmamaya önem verin.

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Akrep ve Yükselen Akrep

Sevgili Akrepler, Yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.    Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün  aşk ve yaşam motivasyonu, idealleriniz yaşam neşeniz ve enerjisini anlatan alanda ilerlerken, Satürn ise maddi kaynaklar alanınızda ilerlemekte. Yani biri yaşamın daha yaratıcı ve rahatlatıcı tarafı ile ilgili size hayaller kurdurmaka, aşk yaşamınızın yanı sıra çocuklar alanınızda da ilerlediği için ebeveyn olma arzunuzu da yükseltmiş durumda. Ebeveynseniz çocuklarınız ile ilişkiniz ve onların yaşamlarındaki değişimi de gözlemliyor olmalısınız. Satürn ise maddi kaynaklar alanınızda olduğu için çocuklar konusunda da masraflarınızın artmış olması beklenebilir. Ayrıca aşk sizler için önemli, bir konuya belki de aşkla bağlanmak istiyorsunuz diyebilirim. Bu iki gezegen arasındaki etki, parasal kazançlar ve yaşam motivasyonu hattinda bazı tıkanıklıkları devreye alıyor gibi. Dediğim gibi, aşk ve çocuklar bir yandan da yaşam motivasyonu ve bu alandaki beklentiler, bir diğer yanda ise yaşamın gerçekleri ve maddi baskılar gibi de diyebilirim.  Bir yatırım yapma, parayı etkili kullanma konusunda da önemli kararlar aldırabilir sizlere yıldızlar. Fakat borsa gibi uğraşlarınız söz konusu ise temkinli ve dikkatli ayrıca risk almadan ilerlemenizde fayda var. Satürn size kolay yollardan kazanılmış paralar getirmeyebilir.

Yönetici gezegeniniz Mars’ın zorlu açıları var bu ay sevgili Akrepler. İç dünyanızda sanki bazı fırtılanalar yaşıyorsunuz.  Bekliyorsunuz, karar almadan önce araştırıyorsunuz gibi bir durumda var açıkçası.  Özellikle 5-12 Aralık tarihleri arası Mars sıkışıcak ve tabi sizler de bundan etkilecek burç grubundasınız.  Odak noktanız iç dünyanız ve beraberinde ise belki de sağlığınız.  3 Ocakta Mars’ın burcunuza geçişi ile enerjiniz yükselir sevgili Akrepler ama bu ay genel olarak kendinize dikkat edin bana kalırsa.  Bu aya başlarken bir diğer etki ise Merkür ve Jüpiter arasındaki dik açı.  Bu etki ise yine para hanenizden olmakta.  Yay burcundaki yıldızlar gösteriyor ki, bu ay finansınız önde ve önemli. Bazı desteklere de evet kesinlikle açıksınız ama umduğunuz gibi olmayabilir, belki umduğunuz değil de, daha azına razı olmanız gerekebilir.  Bunu en rahat  11 Aralık sonrasında anlarsınız. Yay burcunda 11 Aralıkta gerçekleşecek Yeni Ay kaynaklar alanınızda olacağı için işte sizin için sonuçları alabileceğiniz bir süreç olacaktır.

5 Aralıkta Venüs burcunuda olacak. Bu geçiş sizler için gerçekten şahane. Şansınızı yükseltecek ve motivasyonunuzu arttıracak bu gezegenin burcunuzu ziyaret edişi. Aynı zamanda karizmanızı da arttıracak diyebilirim. Aşk alanınız Balık burcu enerjisinde ve bu alanda ilerleyen Neptün ve Venüs arasındaki pozitif görünüm ise sizleri özellikle aşk konusunda son derece avantajlı yapmakta.  Evet, ayın enerjisinde motivasyonunuzu arttıracak etkiler tabi ki söz konusu fakat bir yandan da maddi konularınız ve bütçeniz başta da dediğim gibi son derece önemli bu ay sevgili Akrepler.

10 Aralıkta Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. İletişiminiz ve seyahatleriniz Oğlak burcuna geçiş yapan Merkürün de etkisi ile artıyor olacaktır. Yakın çevre ilişkileriniz de hareketli diyebilirim. Merkürün bu alanda ilerleyecek olması bir yandan da yazılı ve sözlü iletişiminizde belki biraz şaşırabileceğiniz bazı konuları da devreye alabilir. En çok da ortak harcamalar ve gelirler ile ilgili konularda diyebilirim. 19-20 Aralık tarihleri Merkür ve Plüton kavuşum açısı kesinleşiyor ve 21 Aralıkta da Merkür ve Uranüs dik açısı aktif.  Bu da gösteriyor ki, düşünsel anlamda derinsiniz, bir takım kararlar almak istiyorsunuz ve belki de genel olarak düşünceli olduğunuz bir kaç günlük süreci anlatmakta bu yıldızlar. İletişim konusunda yanlış anlaşılmalara dikkat etmeli ve güç çekişmelerine girmemelisiniz.

22 Aralıkta Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Burcunuza dost enerjiler göndermeye başlıyor olacak ama bir öncü burç olan Oğlakta geçiş yapacak olan güneş 1 aylık yolculuğunda birçok değişim ve dönüşüm kararı aldırabilir. Seyahatleriniz Güneşin de gelişi ile ay sonuna doğru artabilir, iletişim trafiğiniz aynı ölçüde hareketlenebilir, eğitim ve öğrenim konuları önemli olabilir, kardeşler ve yakın akrabalar ile görüşme trafiğiniz artabilir.  Yollar ve yolculuklar adına hareketli bir süreci tetikleyecek olan güneşin yanı sıra 25 Aralıkta Yengeç burcunda yaşanacak Dolunay ise sizlere hadi karar ver diyecek olabilir. Genel olarak bazı kararlar almak istediğiniz, nasıl yapsam acaba dediğiniz konulara açıksınız zaten, ayın enerjisi tamamen bu yönde.  Bir de bu alandaki dolunay haliyle size netleşme getirebilir. 10 aralık itibari ile Merkürün bu alanda oluşu imzalar ve kontratlar ile ilgili işlerinizin de olabileceğini düşündürüyor. Ay sonuna doğru Güneş ve sonrası yaşanacak Dolunay ise netlik kazandırabilir. Yollar ve yolculuklar adına hareketlilik ay sonuna doğru devrede olur derim. Bir de 30 Aralıkta Venüs’ün yay burcuna geçiş yapıyor olması masraflarınızı da arttırabilir.  Yönetici gezegeniniz mars ise sağlığınıza önem vermeniz gereken bir ayda olduğunuzu gösteriyor. Genel olarak Aralık ayında enerjinizi dengeli kullanmaya önem verin sevgili Akrepler. Temponuz ve rutininiz nasıl olursa olsun 3 Ocak tarihine kadar kendinizi motivasyonsuz hissedebilirsiniz, tabi sürekli olarak olmasa da ara ara gücünüzü etkin kullanamamaktan ve yorgun hissetmekten şiayetçi olabilirsiniz.

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağını kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Yay ve Yükselen Yay

Sevgili Yaylar, yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.    Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün  haritanızda yuvanızdan geçiş yaparken, Satürn ise burcunuzda seyahat ediyor.  Yuvanız, aileniz ve kökleriniz önem kazanmış durumda, bir yandan ev yaşamınıza da önem veriyorsunuz. Hayallerinizdeki evi ve yaşam stansrtlarınıza önem verirken,  Satürn ise sorumluluk ve sorumluluk diyor sizlere.  Tabi bu etki değişimi de göstermekte, ev yaşamınızdaki değişim haliyle önemli diyebilirim.  Satürnün burcunuzdan geçişi sebebi ile ilişkileriniz ve ilişkilerinizden beklentileriniz de değişime uğramış durumda.  Bu etkiler ve özellikle 11 Aralıkta burcunuzda gerçekleşecek Yeni Ay ise sizler için çok önemli. Kendiniz ile ilgili bir karar alabilirsiniz, yenilenmek isteyebilirsiniz. tabi bunun yanı sıra hayatın da sizi biraz sıkıştırdığını düşünebiliriz. Kişisel amaçlarınıza ve hedeflerinize ulaşmak için yoğun çaba harcıyor olabilirsiniz. Aile ve yuva konuları da aynı ölçüde önemli olabilir. belki bazı şartları değiştirmek adına insiyatif alabilirsiniz. Dediğim gibi Satürn burcunuzda ilerlerken bu alanda ayrıca Merkür ve Güneş’in de olması size çekiyor dikkatleri. Tabi bir yandan da yuvanıza ve yuvanızdaki sorumluluklarınıza. Bu ay ayrıca tadilat işleriniz de olabilir.

10 Aralıkta Oğlak burcuna geçiş yapacak olan Merkürün de enerjisi ile dikkatleriniz biraz parasal konulara kayıyor. Haritanızın en tepe noktasına yerleşen Jüpiter size kariyer fırsatları da getirebilir, bu etki Merkürün Oğlak burcuna geçişi ile de güç kazanıyor olur aslında. Ama şunu da bilmelisiniz, siz bir değişken burçsunuz ve yine değişken burçlar olan Balık ve Başaktaki transit eden gezegenlerin de sizleri sıkıştırdığını ve büyük bir gayret içinde olduğunuzu, yaşamınızda sorumluluklarınızın arttığını ve süregiden rutininizde de bazı şartların değiştiğini söyleyebilirim.  Hedeflerinize odaklanırken yapmanız gerekenlere, almanız gereken insiyatiflere de odaklanırsanız sonuçlarının mükafatını da yaşarsınız.  Evet, Merkür parasal destekler getirecektir sizlere Oğlak yolculuğunda.  Fakat aşk konusunda da bir o kadar çalkantılı bir süreçtesiniz. Tutkularınızın arttığı, ilişkinizde rekabetin de yükseldiği bir dönem olabilir sizler için. Bunun sebeplerinden biri Mars! Sosyal çevrenizi de hareketlendiren bu gezegen ayrıca aşk alanınızda ilerleyen Uranüs ile bazı zorlayıcı etkilerde.  Özellikle 5-12 Aralık tarihleri arası sosyal çevreniz de hareketli ama dost çevreleriniz ile bazı fikir ayrılıkları da devrede olabilir. Arkadaşlarınız ile ilgili belki üzücü haberler de alabilirsiniz bu da mümkün. Uranüs retrosu devam ediyor, eski aşklar aklınızı kurcalayabilir haberiniz olsun. Yeni aşk konusu da devrede olabilir kalbi boş olan Yay’lar için ama özellikle ay sonuna kadar olan süreçte biraz aşkta içe kapalı da olursunuz.  Venüs 5 Aralıkta Akrep burcuna giriş yapıyor olacak.  İç dünyanız önem kazanacak bu geçişi ile birlikte. Duygusal dünyanız biraz derinleşecek gibi de geldi bana açıkçası.   

Merkürün para hanenizde ilerleyeceği 10 Aralık sonrası ise bazı zorlu açıları da devrede olacak. Parasal dengeler hali ile önem kazanıyor sizler için. Aklınız biraz finansal konularında.  19-20 Aralık Plüton ile kavuşumda ve 21 Aralıkta da Uranüs ile dik açıda olacak. Merkürün etkisi ile kazançlar, finansal dengeler çok daha önemli olacaktır.  22 Aralıkta Güneş Oğlak burcunda olacak.  Maddi konulardaki avantajlarınızı arttıracak olsa da, 25 Aralık Yengeç burcundaki dolunayı da düşünürsek, kazançlar ve harcamalar, banka konularınız, yatırımlarınıza ışık tutacak diyebilirim.  Yani aklınızda ayın büyük bir bölümünde kazançlarınız ve kazanç arttırımları için yapacağınız girişimler de olacak. Jüpiter haritanızın en tepe noktasından destekliyor aslında para hanenizde gezinen yıldızlarınızı. Aslında her ne yapıyorsanız ve neye başlıyorsanız bu sizi yorsa da insiyatif almak konusunda ve girişimcisiniz. Yeni Ay burcunuzda unutmayın, yaşamınızda güzel ve köklü adımlar için karar alma zamanı.

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağınız kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Sevgili Oğlaklar, yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.    Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün   haritanızın iletişim alanından geçiş yaparken, burcunuzun yönetici gezegeni Satürn ise ruhsal alanınızda ilerliyor. Yani iç dünyanız ve yaşamsal beklentileriniz önem kazanmış durumda diyebilirim. Satürn sizlerin göksel temsilciniz, burcunuzun yönetici gezegeni, ve Neptün ile girdiği etkişelim ile sınırlarınızı tekrar gözden geçiriyor olabilirsiniz. Yapmak istedikleriniz, yapabilecekleriniz, iç dünyanızdaki değişim ve yenilenme arzusu hepsi önem kazanmış durumda. 

Haritanızın ruhsal alanı olan Yay’da yıldız yığılması var aslında bakacak olursanız. Güneş ve Merkürün de bu alanda olması gösteriyor ki, içe dönmek istiyor biraz kendinize vakit yaratmak ve bir yandan da sağlığınız ve iç huzurunuza yönelmiş durumdasınız.  Bir diğer yandan da haritanızın en tepe noktasına yerleşmiş olan Mars ve yuva alanınızda ilerleyen Uranüsün de enerjisi ile belki de yoğun bir tempo ve belki de ev veya iş çevrelerinizde bazı değişimler ile beraberinde uğraşıyorsunuz. Yani hem yoğun ve tempolusunuz ama aslında iç dünyanıza dönmek ve biraz da izole olmak istiyorsunuz hepsi bir arada diyebilirim. Sizlere gerçekten kolaylıklar diliyorum.  Denge yaratmaya önem verin ve dengede kalmaya çalışın bana kalırsa. 

11 Aralık Yay burcu Yeni Ay’ı belki de size iç dünyanızda gerçekten sizi neyin mutlu edip etmediğine yönlendirecek, içsel kararlar alırken farkındalığınız da aynı ölçüde yükseliyor gibi açıkçası.  Bu ay bazı zorlu gezegen etkileşimleri söz konusu bunlardan en önemlisi  Mars ve Plüton arasındaki çekişme ve sonrasında da Mars’ın Uranüs ile sert etkileşimleri söz konusu. Dikkatler kariyerinizde ve bu alanda oluşabilecek rekabette gibi. Özellikle 5-12 Aralık arası baskıdan bunalabilirsiniz. Aile konuları, aile bireyleri ile ilgili konularda bu ay önem kazanıyor.

10 Aralıkta burcunuza geçiş yapacak Merkür bu sefer zorlu açılarda ilerleyecek. 19-20 Aralık dönemi burcunuda bulunan Plüton ile kavuşacak bu da sizlerin genel olarak atak ve cesur kararlar alacağınız bir dönem olacağını göstermekte.  Günlük temponuzda neleri değiştiriyorsunuz acaba veya değiştirmek istiyorsunuz? Sağlığınız ve kendiniz ile yeterince ilgileniyor musunuz? İşte bunlar önem kazanacak, değişim arzusu duyabilir ve hatta bunu yaşamınıza da çekebilirsiniz.  Radikal kararlara açıksınız bana kalırsa. Temkinli ve sağduyulu ve güvenlik arzusu yüksek olan sizlerin artık değişmesi veya yenilenmesi gerekiyordu ve oldu diyeceğiniz bazı konular da devrede olabilir.

5 Aralıkta Venüsün dost burcunuz Akrepe geçişi ile birlikte dost enerjiler devrede. Bu etki gayet güzel ve destekleyici, arkdaşlarınızın desteği sizinle olur ve sizlerde sosyal ortamlarda olabilirsiniz. Fakat genel enerjiler gösteriyor ki, strese karşı ve yüksek tempoya karşı yorgun düşebilirsiniz. İŞ yaşamınızdaki değişimler veya yoğunluk ev yaşamınızda da etkili olabilir. denge yaratmaya ihtiyaç duyabileceğiniz bir aydasınız ve vitamin takviyesi de almalısınız. Başka türlü bu yoğunluk zor atlatılabilir. 

22 Aralıkta Güneş burcunuza geçiş yapacak.  Enerjiniz Güneşin gelişi ile artar ve emeklerinizin karşılığını da alabilirsiniz. Ama bitmiyor 3 Ocağa kadar değişim ve yenilenme ve yoğunluk devam ediyor. Mars haritanızın en tepesinde geziniyor. Üstleriniz ile ilişkilerinize de dikkat etmelisiniz. 

Merkür ve Güneşin burcunuzda ilerlemesi güzel bunlar size destek ve stratejik olmak adına destek verecektir ama 22 Aralık öncesi açıkçası biraz baskı altında gibisiniz.

25 Aralıkta ise karşıt burcunuz Yengeçte Dolunay olacak.  İlişkiler ve ortaklıklar adına önemli olacak tabi bu dolunay enerjisi, ben ve sen dengeniz ve karşınızdaki kişilerin sizden ve tabi sizlerinde karşınızdaki kişilerden beklentisi adına önemli bir dolunay olacak bu.  Hayatınızdaki insanların ne kadar yanınızda  oldukları tabi yine bu dolunay enerjisinde önem kazanıyor olcak sevgili Oğlaklar.  Ayın son haftası ayrıca burcunuzda ilerleyen Merkürün Mars ile yapacağı sert etki de gösteriyor ki, biraz inatçı olabilir ve olaylara kendi açınızdan bakabilirsiniz. Objektif olmaya önem vermelisiniz. 

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağınız kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Kova ve Yükselen Kova

Sevgili Kovalar, yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.    Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün   haritanızın  kazançlar alanında ilerlemekte, Satürn ise umutlar ve gelecek planlarınız,  aynı zamanda kariyerden elde ettiğiniz gelirleriniz ile ilgili alanda ilerlemekte.  Bu etki ile birlikte bir yandan kazanç arttırmak adına efor harcarken, bir yandan da şartları koruyabilmenin önemini kavrıyorsunuz diyebilirim.  Öncelikle Jüpiterin Başak yolculuğunun size getireceği en güzel etki maddi destekler yaratabilmeniz. Eş veya aile desteği olabilir bu, Neptün ile karşıtlık enerjisinde olması da gösteriyor ki, kazançlarınızın olabileceği kadar giderleriniz de yüksek. Bu ay Satürn ise bu ikiliye sert bir etki ile karşılık veriyor. Gerçekliğe çekiyor anlayacağınız. Finansal konularınızı masaya yatırabilir ve sıkı bir bütçe yapabilirsiniz. Her koşulda sınırlarınızı bilebilmelisiniz.

Yay burcunda ilerleyen Güneş sizlere dost enerjilerde,  fakat bu alanda Satürn de var! Umutlarınız ve gelecek için idealleriniz adına somut kararlar ve sağduyulu ilerleme bekliyorlar sizden.  Özellikle 11 Aralık Yay burcundaki Yeni Ay güzel destek olacak burcunuza. Kazançlar adına hareketlilik ve beraberinde çevrenizde de hareketi getirebilir Yeni Ay enerjisi.   Aslında hem destekler var ama bir yandan da sorumluluk bekliyor sizden yıldızlar.  En çok da maddi konularda sorumluluk almanızı bekliyor gibiler. Satürn burcunuza dost ilerlerken bunu başarabilirsiniz sevgili Kovalar. 

Mars Terazi burcunda ilerliyor, aynı zamanda sizlere destekler gönderiyor bu alanda ilerlerken. Cesaret verici ve yaşama farklı bir açıdan bakmanıza destek oluyor. Fakat Mars’ın Terazi yolculuğu biraz zorlu diyebilirim. Özellikle 5-12 Aralık dönemi gökyüzünde son derece sert enerjiler devrede olacak. Mars haritanızda kariyer alanınızı yönetiyor, aynı zamanda yakın çevre ilişkileriniz de Mars yönetiminde. Seyahatleriniz artabilir, iş sebebi ile olabilir yolculuklarınız. Kiminiz ise kardeşler veya kuzenler ile ilgili konularda bazı haberler alabilirler.  İş temponuz artabilir, sorumluluklarınız sizleri biraz yorabilir veya zorlayabilir. Bir karar aldırabilir ayrıca bu alanda ilerleyen Mars bu biraz iş çevreleriniz ile ilgili olabilir. Ticaret ile uğraşıyorsanız bu alanda alım satım konuları hareket kazanabilir. İletişim konusunda biraz direkt ve savunmacı yaklaşımlar içinde olabilirsiniz, çevrenizi şaşırtan veya beklenmedik sürpriz kararlar alabilirsiniz.

5 Aralıkta Venüs Akrep burcuna geçiş yapıyor. Bu etki sizler için gayet güzel, üstlerinizden takdir alabilirsiniz, kariyer yaşamınızda güzel haberler ve gelişmeler devrede olabilir. Bu etki parasal konularda da güzel gelişmelere açık yapabilir sizleri.  İş başvuruları veya iş görüşmeleri adına da güzel destekler ve şans getirecektir Venüs.   Merkür ise 10 Ocak itibari ile Oğlak burcunda olacak.   Haritanızın ruhsal alanına giriş yapacak, ve bu alanda ilerlerken de hem Plüton ile yakın etkide hem de Uranüs ile dik açıda olacağı için iç dünyanız da ayın ilerleyen dönemlerinde önem kazanıyor olacaktır. Biraz planlar yapıyor gibisiniz, bu biraz da ekonominiz ile ilgili diyebilirim.  Fakat iletişim konusunda biraz enerjileri zorlayacak haberiniz olsun.  Özellikle 19-20 Aralık dönemi ve 21 Aralık Merkür – Uranüs açısının kesinleştiği dönemler.  Yollar ve yolculuklar devrede diyebilirim. Farklı ve sıradışı bir açıdan bakıyorsunuz genel olarak, Uranüs size yeni ve farklı yollar bulmanız konusunda desteklerde fakat Mars ve Uranüs ay genelinde sert görünümdeler. Merkürün de Oğlakta ilerledikçe bu etkiye dahil olması  gösteriyor ki baskıda devrede, baskı iletişim yolu ile sizi zorlayabilir. Yani sert ve zorlayıcı kişileri yaşamınıza çekebilir, siz aynı şekilde savunmacı yaklaşımlarda olabilirsiniz.    Merkürün Oğlak yolculuğunda sağlığınıza da dikkat edin derim.  Beklentileriniz yükseliyor gibi, bu beklentilerinizin içinde biraz da aşk var! İlişkiniz ile ilgili konular, sizin beklentileriniz, birlikte geçirdiğinizin zamanın kalitesi önem kazanabilir.  Sağlık ile ilgili konularda önem kazanıyor ayrıca.  Merkür Oğlak yolculuğu sizi zihinsel olarak biraz inzivaya çekebilir, düşünüyorsunuz sanki!  22 Aralıkta Güneşin de Oğlak burcuna geçişi ile enerjinizi biraz zorlayabilir açıkçası, yorgun hissedebilirsiniz. Eğer sağlık sorunlarınız varsa ihmal etmemelisiniz. 

25 Aralıkta Yengeç burcunda dolunay olacak.  Rutininiz ve temponuz Yengeç burcu yönetiminde ve bu alandaki dolunay ise size hareket getirebilir. Ayrıca rutininizde değişim de getirebilir. Bazı düzenlemeler yapmak isteyebilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız ile iletişiminize de dikkat etmelisiniz, özellikle dolunay tarihi birkaç gün öncesi ve sonrasında. . Ay sonuna doğru Mars ve Merkür dik açısı aktif, bu hızlı kararlara, ani haberlere açık yapabilir sizleri.   Hızlı bir seyahat kararı da devrede olabilir. Bütçeniz hareketleniyor gibi ay sonuna doğru. Ayın genelinde belli bir planın içinde olmaya önem vermeye çalışıyorsunuz,  bu enerjiler devrede ama ay sonunda sürpriz harcamalar da canınızı sıkabilir. Olsun canınız sağolsun, seyahatlere bütçe ayırıyor gibisiniz tabi gezin, gezmek sizinde hakkınız ama bütçenizi iyi planlayın ve genel olarak planlarınıza da sadık kalmaya önem verin!

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağınız kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Balık ve Yükselen Balık

Sevgili Balıklar, yeni bir aya merhaba derken gökyüzünde en dikkat çeken etkileşim Satürn ve Neptün arasında kesinleşen dik açı.  Bu etki 2016 yılında da kendisini fazlası ile hissettirecek.    Neptün hayallerimizi, Satürn ise sorumluluklarımızı hatırlatan doğadadırlar. Bu gezegenlerden Neptün   burcunuzda ilerliyor ve size akışta ol ve güven diyor. Satürn ise haritanızın en tepe noktasında sorumluluk diyor, en çok da hedefleriniz konusunda ve iş yaşamınızdaki yoğunluk adına. Bu ikilem zordur! Çalışmıyorsanız hedefleriniz konusuda ve yenilik konusunda sorumluluk aldırıyor sizlere. Genel olarak yaşam standartınız için kolları sıvıyor ve harekete geç diyor. Evet akışta olmak isteyen ve mücadele etmek istemeyen yanınız ile, harekete geç diyen bir Satürn var tam da tepenizde işiniz zor anlayacağınız.  Yay burcunda ilerleyen Merkür ve Güneş’te gösteriyor ki göz önündesiniz sanki, dikkatler üzerinizde. İş görüşmeleri adına şanslısınız yalnız, harekete geçmek için ideal zamanlar diyebilir. 11 Aralık Yeni Ay’ı ise size istediğiniz ve uğraştığınız bir konuda fırsat getirebilir. Kasım son hafta bunun ile ilgili kararlar ve beklentleriniz belli olmuş da olabilir. Bu yeni ay ise sizi harekete geçirebilir, ya da beklediğiniz haberlerin gelmesine tetik olabilir. Tabi kiminize iş değişimi de getirebilir bu alandaki yıldızlar. Parasal konular zaten ayın enerjisinde çok dikkat çekici.  Mars ve Uranüs karşıtlığı finans konularınız üzerinde olacak. Giderler, gelirler, kazanç arttırımı, beklenmedik harcamalar, beklenmedik gelirler hepsi bu etkiye dahil.  Neler oluyor böyle bütçenizde,  son derece hareketli bir ay olacak gibi.  Özellikle 5-12 Aralık dönemi gökyüzü zor enerjilere ev sahipliği yapıyor. Para, harcamlar, alacak verecek konuları bu baskıda devrede olacak diyebilirim. Ekonomik avantajlar, belki miras, belki tazminat ama sürpriz etkiler devrede gibi.  10 Aralıkta Oğlak burcuna geçiş yapan Merkürün de Plüton ile kavuşumu önemli aslında. Ortaklıklar, ortak kazançlar yine bu etkide önem kazanıyor. Tüm bunlar ve haritanızın en tepe noktasıdaki Yay yıldızları belirsiz bazı konuların netleşmesi anlamında sanki.  İş değiştirmek mi istiyorsunuz acaba! 

19-21 Aralık haftası özellikle biraz daha baskı yüksek diyebilirim.  Baskının olduğu yerde olaylar görünür olur aslında, demekki sürüncemede olan konuları netleştiriyorsunuz. Ya siz bir karar alıyorsunuz veya sizin adınıza bazı kararlar alınıyor.

5 Aralıkta Venüs Akrep burcuna geçiş yapıyor ve ay sonuna kadar bu alanda olacak.  Size aslında son derece destek olmaya geliyor gibi diyebilirim.  Burcunuza destek olacak, sizi zorlayan veya yoran şartlarınızı rahat atlatmanıza olanak verecek, bir nefes aldıracak ve farklı açıdan bak diyecek! Sonuç beklenen dava veya duruşma ile ilgili haberler getirebilir sizlere.  Genel olarak farklı ve yenilikçi yaklaş diyecek sizlere ve haritanızın eğitim ve seyahatler alanına ilerleyecek.  Yollar ve yolculuklar bakımından 5-30 Aralık arası hareket gelebilir. Sınavlarınız varsa 5 Aralık sonrası rahat enerjiler devrede olacaktır. Bir de Venüs  ilişkiler ve aşk adına da motivasyon getirebilir sizlere.    Gezdirebilir sizleri, yollarda olabilirsiniz.

10 Aralıkta Oğlak burcuna geçiş yapan Merküre eşlik etmek üzere 22 Ocakta da Güneş geçiş yapıyor. Dost enerjiler, umutlar ve beklentiler adına olumlu fakat değişimi ve yenişiği gösteriyor gibi bu yıldızlar. Aşk ve ilişkiler konusunda da heraket geliyor ama bir yandan da rekabet devrede gibi sevgili Balıklar. Yaşamınızda köklü değişim arzunuz yükseliyor ve Oğlak burcuna geçiş yapan yıldızlarda bunu istiyor gibi sizden ve tabi haritanızın en tepesinde gezinen Satürn tam olarak bunu amaçlıyor.  

25 Aralık ise Yengeç burcundaki Dolunay aşk ve ilişkiler aksınıda. Yaşam motivasyonu bir diğer konusu bu dolunayın. Burcunuza kesinlikle dost ama bir yandan da harekete geçirici. Her ne kadar burcunuzda ilerleyen Neptün sizlere akışta ol diyorsa da, sorumluluk almaktan uzak yaşamak istiyor olsanızda durum pek öyle görünmüyor diyebilirim.  Ay sonunda ayrıca aşk konusun gündeminizde ilk sırada olacak. Kalbinizi açabilirsiniz, aşık olabilirsiniz veya aşk yaşamınız ile ilgili durumlar önem kazanabilir. Ay geneli aslında yaşamınızın çatısını kurmak adına hareket söz konusu ve kesinlikle maddi durumunuz ve finansal konularınız öncelikli. 

Gezegenler ne söylerse söylesin önemli olan sizin olaylara karşı tepkinizdir.  Bu ay yaşayacağınız birçok şey nasıl ki geçmiş kararlarınızın sonucuysa, bu ay alacağınız kararlar da gelecek adına önemli olacak.  Bazen bazı şeyleri kontrol edemeyebiliriz ama tepkilerimiz daima bizim kontrolümüzdedir.

Sağlıklı ve huzurlu bir ay ve 2016 yılınında size şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Seneye görüşmek üzere :)

 

Sevgilerimle

Berna Atay 

 
Toplam blog
: 19
: 4343
Kayıt tarihi
: 30.08.13
 
 

Astroloji sevdalısı olarak, yazılarımı sevgili Milliyet Blog okurları ile de paylaşmak istedim. G..