Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '12

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Arbel Grubu Başkan Yardımcısı Arslan;''Annelerimizin Hakkını Ödeyemeyiz''dedi.

Arbel Grubu Başkan Yardımcısı Arslan;''Annelerimizin Hakkını Ödeyemeyiz''dedi.
 

Arbel Grubu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan; Anneler Günü dolayısıyla arkadaşımız Ahmet Metin Türkoğlu’na açıklmalarda bulundu. Arslan şunları söyledi: Anneler gunu; Amerika'nin Iç Savaşyillarindan sonra Julia Ward Howe tarafindan annelere olan saygiyi gostermek amaciyla kutlanmaya başlanmistir. Howe, anneler gunu kutlama fikrini ortaya atarken Anna Jarvis ‘ ten ilham aldi. Anna Jarvis; iç savaş esnasinda kadinlarin ozellikle annelerin daha sihhi ortamda calismasini saglamak amaciyla buyuk çabalar gösterdi. Anna Jarvis, kizina da gene kendi gibi Anna Jarvis adını vermişti. Jarvis, annesinin yaptiğı işlere karsi büyük hayranlik duymaktaydi. 10 Mayıs 1908 tarihinde annesinin ölümü üzerine,  Grafton, West Virginia’ daki bir kilisede ilk anneler günü kutlandi. Bu günden itibaren 45 eyalete hizla yayilan anneler günü kutlamalari 1912 yilinda resmen kutlanmaya başlandi. 1914 yilinda 
Amerika baskani Woodrow Wilson anneler gununu ulusal gun olarak kabul etti.

Anneler günü, Turkiye’ de ve genel olarak çoğu ülkede Mayıs ayının ikinci Pazar 
günü
 kutlanmasina rağmen, bazı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanmaktaıdır.

Bizleri dokuz ay karnında taşıyan, kendisi yemeyip, bize yediren, geceleri uykusuz kalan ve bizleri cemiyete faydalı insanlar olarak yetiştiren annelerimizin kıymetlerini çok iyi bilmeliyiz.Onların haklarını ödeyemeyiz. Peygamber efendimiz ‘’Cennet annelerin ayakları altındadır’’ demiştir.

Başta Peygamber Efendimiz S.A.V Hazreti Muhammed’i dünyaya getiren ve en güzel şekilde büyüten Amine Hatun olmak üzere Ulusumuzun kurtarıcısı Ulu Önder Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım olmak üzere ebediyete intikal eden bizleri yetiştiren değerli Annemiz Hacı Ayşe Arslan ve tüm Annelere rahmet ve minnet dillerim. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.Tüm annelerin ‘’Anneler Günü’’nü kutlar, Allah’tan sağlık ve mutluluklar dilerim'' dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..