Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '10

 
Kategori
Blog
 

Arif beyin talebi üzerine bir tartışma başlatıyorum!

Arif beyin talebi üzerine bir tartışma başlatıyorum!
 

bb.blogspot.com


Arif bey, yazmış olduğu son blogunda canının sıkıldığını, kaynatmak suretiyle kavga çıkarmak istediğini yazmış. Aslında kavganın hangi adreslere mektup atılarak çıkarıldığını kendisi çok iyi bilir ama nedense bu kavgayı başlatanların başkaları olmasını istemiş. Çünkü yakın zamanda yaşanan kavgalardan en çok şikayetçi olanlardan birisiydi kendisi.

Şimdi bir konuyu tartışmaya açmak istiyorum. Bakalım bu konuda blog yazarlarımız ne düşünecekler?

Şimdi bir stadyum düşünün. Maç izleyeceksiniz. Saha, en güzel hangi tribünden görülür?

Tabii ki VİP tribününden. Eskiden buraya Şeref trübünü derlerdi. Sanki bu tribün dışındaki tribünlerden maç seyredenler şerefsizmiş gibi. Neyseki bunun ismini değiştirdiler de bu sorun ortadan kalktı. Bildiğiniz gibi VİP kelimesi İngilizce üç kelimenin baş haflerinden oluşuyor. Bazı arkadaşlarımız bu kelimelerin türkçe karşılıklarını Çok Ünlü Kişiler olarak tercüme edip, bu kelimelerin baş harflerini kullanabiliyorlar. Şimdi bir soru?

Milliyet Blog ana sayfasının VİP tribünü hangi bölümdür?

Tabii ki "Editörden öneriler" bölümü.

Stadyumlarda VİP tribününe nasıl davetiye ile giriliyorsa buraya da editörler beğendikleri blog yazılarını seçip bir süre bu kategoride sergiliyorlar. En prestijli bölüm burası.

Peki, bundan sonraki önemli bölüm veya kategori hangisidir?

Evet....Cevabı duyar gibiyim.

Doğru. Blog kategorisi.

İnanıyorum ki, bir çok blog yazarı MB nin ana sayfasına girdiğinde ilk önce blog kategorisinde yazılan yazıların en azından başlıklarına bir göz atıyor. Bu kategorideki yazılar ana sayfada en çok kalan ve ilgi çeken yazılar oluyor. Aynı zamanda en çok yorum alan bölüm de bu kategorideki yazılar.

Peki bu kategoride yazılan yazılar çok mu kaliteli de ilgi çekiyor? Tam aksine. Bence en boş yazıların yazıldığı bir kategori burası. Yeni gelen bir blog yazarı bile daha ikinci gününde "Blog nasıl yazılır?" diye ahkam kesmeye başlıyor. Bu konuda yazılmış binlerce yazı bulabilirsiniz. Bunun dışında geyik sohbetlerinin yapıldığı bir kategori burası. Bazen chat odasına . Bazen bir savaş alanına. Bazen de bir yorum kirliliğine dönüşüyor.

"Tamam, Öyleyse, öyle. Sana ne! İstediğimiz şeyi yazarız." diyebilirsiniz tabii ki. "Biz burada eğleniyoruz" da diyebilirsiniz. Tamam eğlenin de, eğlenirken bu eğlencenin bedelini ödeyin. Eğlenmek için sinemaya, tiyatroya, luna parka gidiyorsunuz. Oraya girişte de bir para ödüyorsunuz. Burada da bedelini ödeyin ve istediğiniz yazıları yazın.

Şimdi önerim şu:

Blog kategorisine yazı yazanlar para ödesin. Burası belki VİP tribünü değil, ama numaralı tribünden aşağı kalır yeri yok. Tarife de şöyle olabilir.

Yazılan her blog yazısı, 10 lira, yapılan her yorum 1 lira, ana kategorisi blog kategorisi olanlar da bir defaya mahsus 50 lira ödesinler. Bu paralar aylık olarak bir fonda toplansın.

Bu toplanan paralar ne mi olacak ?

İster Lösemili çocuklar vakfına bağışta bulunun, ister küçük Cengiz'in annesine gönderin, isterseniz, çoğunlukla burada karar vereceğimiz herhangi bir yardım kuruluşuna gönderelim.

Ne dersiniz?

Haydi Arif bey! Pamuk eller cebe.......

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..