Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Sinema
 

Arkadaştan Öte filmi ve Amerikan kültür propagandası

Arkadaştan Öte filmi ve Amerikan kültür propagandası
 

Filmde başrol oyuncuları Mila Kunis ve Justin Timberlake bir iş birlikte çalışmaya başlıyorlar.

“Jamie, Dylan’ı bir işi kabul etmesi için ikna edince, birbirlerine ne kadar benzediklerini anlarlar. O kadar çok başarısız ilişki yaşamışlardır ki, ikisi de aşktan vazgeçip eğlenceye odaklanmışlardır. Aşkın filmler tarafından pompalanan bir masal olduğuna inanmışlardır. Arkadaşlıklarına duygulara yer vermeyen bir cinsellik katarlarsa ne olacağı konusunda bir deneye girişirler.” Olarak konusu geçiyor.

Justin ünlü bir derginin editörlüğünü yapıyor. Mila da onun iş rehberliğini, insan kaynakları sorumluluğunu üstleniyor.

Fakat sonra birbirlerine aşık olmadan birkaç kez sevişiyorlar ama arkadaş olarak seviştiklerini aralarında bir duygusallığın olmadığını söyleyip duruyorlar. Filmde Woody Harrelson'u eşcinsel (Gay) rolündeki spor dergisi editörü rolünde izliyoruz. Justin’in bir de hiçbir ortak paylaşım içinde olmadıkları babası var. Filmi iki açıdan izlemek gerekiyor. Mila'nın annesi Mila'yı kimden doğurduğunu bilmiyor. Justin'le tanışınca hemen ona asılıyor ve önünde soyunuyor. Mila'nın annesi genç bir amerikalı ile flört ediyor. Bezgin ve de gezgin bir hayat yaşıyor. 

Birincisi düz mantıkla izlersen, aşksız cinselliğin aşka dönüştüğü romantik komedi ortaya çıkıyor. Fakat filmde zihne sokulan esas mesajlara bakılırsa durum biraz değişiyor.

Filmde verilen mesajlar.

Yakışıklı İngiliz tipinde Amerikalı esmer ve güzel bir kadınla arkadaş olarak sevgili olmadan sevişebilir ve evlenmeden ve duygusallık olmadan cinsel hayat son derece memnun edici olabilir. Genç ve yakışıklı Amerikalı’nın babasıyla ve ablasıyla çok fazla bağlantısı yok.

Yakışlıklı Amerikalı cinselliğini aşksız da hiç rahatsız olmadan yaşayabiliyor. Ama amerikalı yakışıklı her zaman kazanır imajı ve propagandası sürekli olarak göz önünde tutuluyor. 

Eşcinsellik son derece normal, sıradan ve GAY biriyle arkadaşlık etmek kötü bir şey değil.

Latin kökenli esmer güzeller sürekli olarak bir seks objesi olmaktan öteye gidemiyor ve çoğu zaman annelerinin ya da babalarının kim olduğu çok da önemli değil mesajı veriliyor. 

Aile bağları diye bir şey yok.

Sonuç: Çarpık ilişkilerle, düzensiz aile yaşamlarıyla dolu Amerikan toplumunu komiklik adı altında son derece etkin bir şekilde örnek model olarak sunma çabası.

 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..