Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '14

 
Kategori
Siyaset
 

Arkasında durmadığınız takdirde Köroğlu her zaman Bolu beyine yem olur

Arkasında durmadığınız takdirde Köroğlu her zaman Bolu beyine yem olur
 

ASILDIK EY HALKIM UNUTMA BİZİ!


Aslında haksızlıkların hiç olmaması gerekiyor ya maalesef oluyor; haksızlıklara karşı mücadeleyi devlet toplum birlikte yapmalı. Yaşanan ise belli bazı gurupların bazı yazarlar, şair, toplum önderi, siyasetçi vs kişilerin haksızlıklara karşı yazılar yazarak, konuşmalar yaparak, gerektiğinde eylem yaparak mücadele etmesi şeklinde.

Görüş farklılıkları nedeniyle ya da halkın yeteri kadar cesur ve duyarlı olmayışı yüzünden haksızlığa toplum olarak karşı duruş pek olmuyor; mücadele bazı küçük gurupların, kişilerin eylemleri şeklinde cereyan ediyor.

Bu durum sömürü gurupları için büyük avantaj. Onların korktuğu devletin ve halkın topyekûn mücadelesi. Devlet zaten çoğunlukla bu sömürü guruplarının maalesef kontrolünde oluyor. Türkiye’de halkın devlete ve haksızlık yapanlara karşı ayaklandığı görülmemiş. Gezi olayları bile belli bir siyasi kesimin eylemi şeklinde gösterildi.

Ama çoğu kendi siyasi görüşlerinin hakimiyeti, siyasi itibar, siyasi rant amacıyla yapılıyor olsa da kişiler ve küçük siyasi guruplar ve gerçek vatanseverler haksızlıkla mücadelelerini hep sürdüre geldiler. Yalnız Türkiye'de belki bir kısmı iyi niyetli olan bu çabalar küçük duyarlılık ve sokak hareketlerinden öteye gidemedi. Çünkü gerçek vatanseverler de dâhil eylemciler hep bir siyasi görüşün tarafı oldular ve mücadeleleri haksızlığa karşı savaş değil fikir çatışması olarak algılandı.

Bütün bu nedenlerle Türkiye'de sömürü guruplarına karşı yapılan siyasi hareketlerin hiç bir kıymeti harbiyesi yok.

Bu yazar çizer/siyasetçi ve sokak eylemlerinin ülkede demokrasi varmış/ demokrasiye saygılılarmış görüntüsü verilsin diye kapitalistler tarafından sınırlı olmak şartıyla desteklendiği hatta küçük çaplı sokak hareketlerini bizzat kendilerinin tertip ettiklerini düşünüyoruz.

İnsanlarımız öne atılıp kahraman olmak istiyorlar. Yani günümüzde de Köroğulları var. Doğru bir yöntem değil ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Yalnız Köroğulları bugüne kadar Çamlıbel'de sömürünün katilleri tarafından hep katledildi, Bolu beyinin sarayına girebileni görmedik. Onun yerine mezara girdiler. Bunun nedeni yalnız olmalarıydı. Aç köpekler aslanı her zaman yok ederler.

Kim bilir belki de onların bu yaptıkları gereksiz. Yani bir sonuca ulaşmadıktan sonra... Uğur Mumcu ağıtları, Deniz Gezmiş mezarlıkları... Uğruna savaştığınız halk arkanızda durmazsa sadece ölürsünüz ve arkanızdan türkü yakılır. Haksızlıklar devam ettiği sürece neye yarıyor ki. Eskiden dağlarda efeler başarılıydı; çünkü halk onları bir şekilde destekliyordu. Şimdi sokakta yürüyorsun sana terörist diyorlar. Ama söylediğimiz gibi bunun nedeni eylemcilerin Türkiye için değil kendi siyasi ikballeri için yürümeleri. Halkın duyarsız olduğunu da ekleyelim.

 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..