Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Arrivederci Signor Terim

Arrivederci Signor Terim
 

Afrika 2010'da yokuz ! Zaten en baştan yoktuk, olmak için fazla çaba göstermedik. Biz Dünya Kupası için Afrika'ya gitmediğimiz sürece bizi oralara kim gönderecek? Ya da baraj maçları için rakip Bosna Hersek'in puan kaybetmesi gerekir, peki bizim de maçlarımızı kazanmamız gerekmez mi?

Geçen haftalarda Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener bir açıklama yaptı: "Fatih Terim ile 2012 yılına kadar sözleşmemiz var ve hocamızla yola devam etmek istiyoruz." Sayın Özgener; siz Fatih Hoca'yla yola devam edin ama bizi rahat bırakın!

Fatih Terim, Milli Takım'ın başına geldi geleli, takımın saha içersinde belli bir oyun sisteminde hareket etmediği ve hemen hemen her maçta benzer kademe ve bireysel hataların tekrarlandığı, teknik adamın saha içersindeki kavgaları başta olmak üzere hiç bir yanlıştan ders çıkarılmadığı görüldü. Milli Takım kampına oyuncu seçmede dahi Turkcell Süper Ligi hiç takip etmeden, kafasındaki belli kalıplar dahilinde, belli oyuncularda ısrar etmesi, formda veya formsuz bakmaksızın kendine yakın bulduğu futbolculara şans vermesi, hem kendi kariyerine leke sürdü hem de A Milli Takımımızın siciline.

Nihat; Beşiktaş'ta ilk 8 haftada takımına hiçbir olumlu katkısı bulunmamış, Önder; Fenerbahçe'de ilk onbirde kendine yer bulamamış ve bu oyuncular gibi hem formsuz hem de başta Yusuf olmak üzere yaşı ilerlemiş, önümüzdeki turnuvalarda futbolu bırakmış olacak emektarlarla kadro kontenjanlarını doldurdu.

Sadece yaptıklarımı izleyin

Eleştirildi ama herkes ağzının payını aldı. Meyve veren ağaç taşlanır sözüne sığındı ama ortada meyve falan yoktu, cebindeki 250 bin TL maaş dışında.

Milli azap

Kazanılması gereken en basit maçlarda dahi futbolun hakkı verilmedi. Azim var, çaba var ancak etkin kullanılmayan fizik gücü ve oyun içi sistem yetersizliği, oyuncular üzerinde gereksiz beden yorgunluğu ve baskıya neden oldu.

Terimin gazı yetmiyor

Takımda konstrasyon eksikliği vardı ama gaz çoktu. "Aslansınız, bu takıma rakip yok, herkesi yenebiliriz..." diye diye hem bizi hem de oyuncularımızı şişirdiler. Futbol sadece koşmak değil signor, futbol zeka da gerektirir.

Öfkemize yenildik

Ve onca çabanın hakkını alamamak, aşırı motivasyonun verdiği baskı ile güç yerini öfkeye bıraktı. Herkesle kavga ettik, futbolla kazanamadık döverek kazanmaya kalktık. Nasılsa hakem bize karşı, Avrupa bize karşı gibi bahanelerimiz hazır. Belçika, Bosna Hersek, Estonya vs bize rakip olabilecek takımlar değil. Bizim tek rakibimiz var o da egomuz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..