Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den 3G'ye doğru ilk adım

Fenerbahçe'den 3G'ye doğru ilk adım
 

Fenerbahçe; ezeli rakibinin sürpriz mağlubiyetle evine puansız dönüşünü ve liderlik koltuğundaki yerini perçinleme şansını değerlendirme çabasında bu akşam. Güçlü rakibi Gençlerbirliği karşısında maça hızlı başladı. 13.dakikada gelen erken golün getirdiği ekstra motivasyon da takımın oyuna hakimiyetini arttırdı. Cezalı Emre'nin takıma dönüşü ve onun oyun içi savaşçı yapısı, Fenerbahçe'nin orta alanına can katmış görünüyor.

İlk yarım saat, Fenerbahçe'nin oyuna hakim görüntüsü ve hızlı atak geliştirme çabaları ile geçti. Ancak önemli olan takımın bu tempoyu maç geneline yayabilmesi. Unutmayalım ki erken gelen goller, takımın belli bir süreden sonra geriye yaslanmasına ve diken üstünde bir 90 dakika izlememize neden olabiliyor.

İkinci yarı, Fenerbahçe karşısında daha diri bir Gençlerbirliği izliyoruz. Karşılıklı gol pozisyonları, Fenerbahçe için direkten dönen iki pozisyon ve kaleci Volkan'ın kalesinde devleştiği pozisyonlar. Kadıköyde güzel bir mücadele izliyoruz.

Takıma katılan Özer Hurmacı'nın formasını özlediğini gösteren heyecan ve isteği, mücadelesine yansıyor. Orta alandaki Fenerbahçe üstünlüğü artık bariz bir hal alıyor. Eğer ki sol kanatta Vederson ayaklarına biraz daha hakim olsa, attığı paslarda biraz ölçülü davransa gollerin devamının gelmesi içten bile değil.

Önemli bir not: Dakika 80, Fenerbahçe 2-0 önde ve orta alanda rakibine pres yapmaya başlıyor, defansı ileride kuruyor, ayak bastırmıyor, rahatsız ediyor. Bu istek, bu özveri bu heyecan taraftarın istediği şey. En az her maçı kazanmak kadar önemli bir şey bu. Son dakikada Lugano'dan gelen golle fark 3 sayıya çıktı. Ancak Semih'in yararlanamadığı 2 net pozisyon farkın daha da açılmasını önledi.

Fenerbahçe; Gençlerbirliği, Gaziantepspor ve Galatasaray ile yapacağı zorlu maçlardan, yani 3G'yi oluşturacak seriden birini geçmeyi başardı. Fenerbahçe bu akşam çok güzel şeyler başardı. Tribünlerde bir pankart; "Kendi rekorumuzu kendimiz kırarız." 3-0 oldu, 3 puan oldu, 8'de 8 oldu... Herşey güzel oldu. Fenerbahçe, bu akşam Kadıköy'den ne güzel görünüyorsun...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..