Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '21

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

ARSEN LÜPEN'İN BAŞARISI LUPİN

ARSEN LÜPEN'İN BAŞARISI “LUPIN"

 

 

Yazarı Maurice Leblanc’ı belki bilmediğimiz, ama yazarından bağımsız olarak yükselmiş bir karakter olan Arsen Lüpen, bu sefer diziye uyarlanmış olarak karşımızda.

 

Netflix’te yayıma giren ve büyük ilgi toplayan “Lupin” dizisinin başrolünde Intouchables’tan (Can Dostum) tanıdığımız Omar Sy oynuyor.

 

Diziyi bu kadar iyi bir uyarlama yapan şey ise Arsen Lüpenden esinlenip doğmuş bir karakteri, tam da bugünün dünyasından, kendi hayat hikayesiyle ilgi çekici bir seyirde izliyor olmamız.

 

“Centilmen Hırsız”ımız, bir anarşist. Devletin çevrimiçi sistemlerine girip siber suça karışıyor, Circé’yi yani müzikler açan, hava durumunu söyleyen, akıllı evin bir parçası yeni teknolojik cihaz Homepad’i hackliyor. Dronelar uçurup casusluk yapıyor.

 

Zekası, illüzyon yeteneği, eski usül dedektifliğinin yanı sıra o modern bir anarşist… Bir bölümü ortalama 43 dakika olan dizi akıp gidiyor.

 

Üstelik, gazeteci karakterinin 50li yaşlarında, “kedi insanındansa köpek insanı” olması bir noktada şaşırtıyor. Seyirci, Netflix’ten henüz 20’li yaşlarında “seksi” bir kadın karakter beklerken “Fabienne”  çıkıyor ve hikaye daha da güçleniyor. Fabienne dramatik anlamda çok başarılı çizilmiş, gerçek ve vurucu bir karakter.

 

Dizi, abartısız ama bir o kadar da etkileyici Centilmen Hırsız “Assane” ve cesaretin fedakarlık demek olduğunu çok iyi bilen Fabienne’ın bir araya gelişini görmek için bile başlamaya değer!

 

Ve unutmayın… “İyi bir gazeteci kaynaklarını asla açıklamaz.”

 

Lupin, Arsen Lüpen karakterini çok iyi anlamış ve adetâ modern bir Arsen Lüpen’le karşımıza çıkan, karakterin sonuna kadar hakkını veren yaratıcıların başarısı…

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 110
Kayıt tarihi
: 26.11.20
 
 

15 Kasım 1996'da İstanbul'un küçük bir semtinde doğdu. Yazmaya ilgisi küçük yaşlarda başladı. Lis..