Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Arsin'in yükselenilk markası

Arsin'in yükselenilk markası
 

Çarpıcı Mutfak Arsin'den İlk Marka Güzin Demirci


ARSİNİN YÜKSELEN İLK MARKASI

Çarpıcı Mutfak Sahibi Küçük Girişimci Güzin Demirci AVRASYA EKOLÜNE Katıldı!

İlkokul tahsili ile seracılık, bahçecilik, hayvancılık yapan Güzin DEMİRCİ Avrasya Üniversitesi’nde girişimcilik dersi verdi.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde özellikle yerel reel sektör olarak gerek mal, gerekse hizmet üreten kamu ve özel teşebbüslerin katılımları ile yürütülmekte olan uygulamalı öğrenim kabul gördükçe yaygınlaşarak yeni başarılara koşuyor.

Özeleştirel Yaratıcı Girişimci AVRASYA EKOLÜ olarak adlandırılan, profesörlerden öğretim görevlilerine kadar çeşitli kademelerden bir grup öncü bilim insanı ve lisanstan doktoraya kadar her sınıftan birçok öğrencinin de katılımı ile uygulanmaya başlanmış olan uygulamalı eğitim modeli meyvelerini vermeye başlamış bulunuyor.

Bu uygulama örneklerinden biri olarak Öğretim Görevlisi Mehmet İSEL girişimcilik ve proje yönetimi dersi kapsamında Mikro Girişimci Güzin DEMİRCİ’yi derse davet etti. Lisans ve Yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı derste kadın girişimci Güzin DEMİRCİ seracılıktan Arsin’in ilk ev Markası olan ÇARPICI MUTFAĞA giden yolculuğunu doğal bir girişim projesi örneği olarak öğrencilere anlattı. Öğrencilerin soruları ile girişimcilikte bilginin yanında iddianın, adı konmamış olsa bile vizyona olan güven ve sabırlı yolculuğun bir kadını dağbaşı köyündeki sınırlı bahçe işlerinden ilçeye getiren yeni istihdam olanakları da yaratabilecek kendisi küçük ama anlamı ve MARKASI büyük hedeflere ulaştırdığının canlı örneği ile görülmüş oldu. Bu küçücük örnekle kitaplara sığmayan vizyon ve projeksiyon konusu öğrencilerin hafızalarına ve geleceğe umutla bağlanmalarında unutulmaz bir ders oluşturdu.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ın da kabul edip başarılarını kutladığı Güzin DEMİRCİ’nin katkısız doğal ürünlerini Avrasya Üniversitesi öğrencileri de doğal pazarlamacıları olarak satışlarında katkı sağlayarak dayanışma gösterecekler.

AVRASYA EKOLÜ ile Doğu Karadeniz Bölgesinde yaratılan bu uygulamacı girişimcilik ruhunun aydınlığı Trabzon’dan Artvin’e oradan Bayburt’a kadar uzanmaya başlamış bulunuyor. Trabzon’da Uzman edebiyat öğretmeni Osman TOKGÖZ hocamız öğrencilerini “Balıkçı Ağzı Şivesini” araştırmak için kitapların tozlu sayfalarından ve ezbercilikten kurtarıp balıkçılarla sabahın seherinde balığa çıkarak öğrenmeye göndermekte ve benzeri örneklerle başarı oranını yüzde yüzlere çıkarmanın gururunu yaşamaktadır.

Yüksek Lisans öğrencilerimizden Artvin Milli Eğitim Müdürümüz girişimci çalışkan öğretmenimiz Mustafa Yılmaz aldığı bir seminer ödevini Bayburt ve Artvin illerini kapsayan “ULUSLARARASI GİRİŞİMİCİ ÖĞRENCİ FUARI” konulu liseli öğrencilerin katılacağı bir kompozisyon yarışmasına dönüştürmüş bulunmaktadır.

Bir yandan bir-üç nisan tarihleri arasında “Bilim Şenlikleri” kapsamında sonuçları açıklanacak olan yarışma ile liseli öğrenciler yaratıcı güzel fikirleri üretmenin yanında çok değerli ödüllere de sahip olacaklar. Diğer yandan bölgenin hatta bölge dışından “Yatırım Melekleri” olarak bilinen innovativ projeleri destekleyip üretime dönüştürebilecek kişi ve kurumların ilgiyle bekledikleri ve hazırlık çalışmalarına başlamalarına yol açmış oldu.

İki yıl gibi kısa zaman sürecinde kitabi ezbercilikten arındırılarak Özeleştirel Yaratıcı Girişimcilik Ruhu ile pekiştirilen lokal ve küresel deney ve birikimlerden de yararlanarak yürütülen bu özgün eğitim çalışmaları bölge sınırlarını da aşarak küresel boyutlar kazanmaya doğru başarı ile ilerlememekte olduğu giderek artan ilgiden kolayca anlaşılmaktadır.

Küçük girişimler yarınki büyük girişimlerin habercisidir!

 
Toplam blog
: 15
: 1082
Kayıt tarihi
: 11.10.08
 
 

İzmir'in ılık kış günlerinden biri 21 Ocak 1959 günü Bulgurca Köyü'nde dünyaya geldi. O günlerde ..