Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hollandalı ekibin ilk durağı Işık Üniversitesi Oldu

Hollandalı ekibin ilk durağı Işık Üniversitesi Oldu
 

Hollandalı ekibin ilk durağı Işık Üniversitesi Oldu


12 Bin 500 km'lik Yolculukta İlk Durak Işık Üniversitesi Oldu.Hollandalı 'The Study Road' ekibinin, bisikletle yapacakları İstanbul'dan Çin'e uzanan yolculukları, 14 Mart'ta başladı.
 
8 kişilik Hollandalı öğrenci grubu, 'The Study Road' projeleri kapsamında, bisikletleriyle İstanbul'dan Pekin'e uzanan 12 bin 500 km'lik tarihi İpek Yolu'nu eğlenceli bir eğitim yoluna çeviriyor.
 
Takım oluşturmanın eğitimin en önemli parçası olduğunu belirten Hollandalı 'The Study Road' ekibinin, bisikletle yapacakları İstanbul'dan Çin'e uzanan yolculukları, 14 Mart'ta başladı. Ekip, bisiklet üzerinde toplam 5.5 ay sürecek 12 bin 500 kilometrelik yolculukla yeni bir eğitim modelinin öncüsü olmayı hedefliyor. 'The Study Road' yıllık gelişim programında; katılımcıların bu süreçteki deneyimlerle yeteneklerini geliştirmesi ve takım olarak yeni kültürlerle buluşması amaçlanıyor.
 
Üniversitelerde derslere girip kültür alışverişi yapıyorlar
'The Study Road' projesine katılan öğrenciler bu seyahatlerinde misafir oldukları üniversitelerde uluslararası ilişkiler, sosyal sorumluluk, kurumsal sürdürülebilirlik, siyaset, sanat, tarih ve kültür konularında derslere katılarak öğrenim hayatlarına yeni ve farklı bir deneyim kazandırıyor. Gittikleri ülkelerin kültürlerini ve geçmişlerini gözlemleme şansına sahip olurken aynı zamanda toplumsal etkilerini de inceleme fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerin derslere girmelerindeki en önemli sebeplerden biri ise; teorik ve metodolojik yaklaşımları öğrencilere tanıtmak ve belirli olayların hem yerel hem de uluslararası görüşlerini aktarabilmek.8 Genç standart eğitime meydan okuyor
 
Dünyada farklı profesyoneller ile buluşarak birçok yabancı üniversitede eğitim alma şansını yakalayan ekip bilgi, kültür, fikir ve deneyim alışverişi yaparak eğitimci, maceracı ve interaktif eğitimi tanıtırken, standart eğitim modellerine de meydan okuyor.
 
Hollandalı öğrencilerden oluşan 'The Study Road' ekibinin ilk misafir oldukları üniversite; Işık Üniversitesi Şile Kampüsü oldu. Işık Üniversitesi FMV Radyo Kulübü'nün program konukları olan 'The Study Road' ekibi, Işık Üniversitesi öğrencileri ile gidecekleri ülkeleri ve gelecek planlarını anlattıkları keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.
 
 
Hollandalı öğrenciler amaçlarının aslında daha önce Işık Üniversitesinin Selanik'ten başlayıp Şileye kadar süren 710 km'lik 'Işık Yolculuğu' projesinin bir benzerini gerçekleştirmek olduğunu dile getirdiler. Bu doğrultuda toplumda farkındalık yaratarak çevre dostu bisiklet ile seyahat edebilmenin önemini vurgulamak istediklerini de belirttiler. Işık Üniversitesi öğrencileri benzeri bir projelerinin 2014 yılında da gerçekleşeceğini belirterek Hollandalı öğrencileri bu projeye davet ettiler.
 
Ekip, İstanbul' da başladığı serüvene; Ankara, Nevşehir, Ürgüp, Kayseri, Kahramanmaraş, Bilecik, Şanlıurfa, Mardin ve Van'dan geçerek İran'a devam edecek. Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'ın ardından Çin'e ulaşacak.
 
 
Toplam blog
: 12
: 492
Kayıt tarihi
: 05.02.14
 
 

Önceliklerimizin üst kısmında “prestij” kavramı yer almaktadır. Tüm çalışmalarımızı, prestij ..