Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Artan nüfusla Arabın Libyasında işimiz ne?

Artan nüfusla Arabın Libyasında işimiz ne?
 

Libya da İsyan


Arabın Libyasında işimiz ne? 

Neden başka ülkelere böyle dökülüyor onlara el açıyoruz? Türkiyede çok mu su çıktı? Türkiyenin imara ihtiyacı varken neden başkalarının ülkelerini imara gidiyor, sonra da ya kovuluyor ya da sıkışınca özel gemiler uçaklar göndererek-tabi bizim vergilerle- gidenleri topluyoruz.? 

Almanyanın çoğu sokaklarında duvarlarda "scheiss Türken raus"yazılı. Yani Türkçesi" B...k Türkler defolun" O gurbetçilerin oralarda bu yazıların altında ezik büzük yaşamaları reva mı? Tataristandan dövülerek kovulmayı çok mu hak mı ettiler? Oralarda karınları iyi doysa da ruhi durumları nasıl biliyor musunuz? 

Bu dışarıya göçün devamının sebebi Türkiyenin süratle sanayileşmesine rağmen aşırı nufus artışı değil mi? En az üç çocuk yapın"diyen akılları bu konulara pek ermeyen siyasetçiler doğacak yeni çocukların da "scheiss Türken" olarak anılacağını bilmiyorlar mı yoksa oy için mi bunları söylüyorlar? Türkiyede pek çok aynı soyadlı -yani sırf akraba evliliği- köyler var. Ne zaman cesur ve aydın politikacılar çıkıp evlilikleri kontrol altına alıp özürlü pek çok çocuğun dünyaya gelip acı dolu bir hayat sürmesini engelleyecek? Ne zaman cesur ve aydın politikacılar çıkıp Türkiye de nüfus planlaması yaparak Türkiyeyi dışarıya muhtaç olmayan sağlıklı ve huzurlu insanların yaşadığı bir ülke kimliğine büründürecek? Türkiye çoğalmayan bir ülke olsa bizi döverler mi? Dengeli nüfusları olan ve dövülmeyen dimdik duran ülkeler bu işi nasıl yapıyor? 

Yazılarımın çoğunda bu konuyu işliyorsam bu değişmeyen acı bir gerçekden dolayı değil mi? 

Yanılıyorsam lütfen aydınlatın beni. 

Akın Tekin 

Sosyolog Çevreci Yazar 

www.akintekin.com 

 
Toplam blog
: 37
: 478
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

09.06.1944 Gürün doğumluyum. İst. Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji mezunuyum. Uzun yılla..