Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

22 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Çöl tilkisi ''Muammer Kaddafi'' zor durumda-Libya

Çöl tilkisi ''Muammer Kaddafi'' zor durumda-Libya
 

42 Yıllık Diktatörlük çökme aşamasında. Muammer Kaddafi, bugün yaptığı konuşmasında, taraftarlarına komiteler kurarak, derhal protestoculara karşı harekete geçmelerini istedi. Çöl tilkisi son kozunuda böylece oynamış oldu. Savurduğu tehditler, diktatörlerin gerçek yüzlerinide ortaya koyması bakımından ibret alınacak tarzdandı. 

Yaptığı konuşmada, isyancı protestocuların öldürüleceğini ve yakalananlarında idam edileceğini açık seçik beyan ve ilan etti. 1969'dan buyana en büyük katliama girişen çöl tilkisi, yanlı gazetelerde çıkan '' İsyan eden, intihar eder'' ultimatomundan sonra, Bingazi'de yüzlerce protestocu öldürüldü. 

Protestolar, Bingazi'den sonra Trablus'a ve diğer kentlerede sıçradı, üç tank ateşe verildi ve ordu ikiye bölünerek protestoculara destek vermeye başladı. Kaddafi konuşmasında, ''ben ateş edin emrini vermedim'' dedi, Mısır'da olduğu gibi aynı cümleyi tekrarladı. Fakat bu cümle Mübarek'in gidişini engellemediği gibi, Çöl tilkisininde sonunu hazırlaması bakımından ilginçtir. 

Tunus ve Mısır'dan sonra Cezayir ve Yemen'dede başlangıcın sonuna gelinmek üzere, protestolar her gecen gün giderek artmaktadır. Domino etkisi Arap Yarımadası'nda ve Kuzey Afrika'da hız kesmiyor. 

Diktatörlük ve Dikta Rejim özlemleriyle, uzun yıllar ülkelerini sömüren liderler ve efradlarına, mazlum halk globelleşen dünyada geçit vermiyecekleri ve haklarını sonuna kadar korumakta kararlı olduklarını ilan etmişlerdir. 

Artık halk, liderlerin oyuncağı olmaktan, biat kültürüyle yönetilmekten kurtulmak, insanca yaşamdam pay almak iş ve güç sahibi olarak onurlu yaşamaktan yana tavır koymaktadırlar. 

Kuzey Afrika'da, Arap Ülkelerinde ve Ortadoğu'da yaşananlardan liderler ders almak zorundadırlar... 

 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..