Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '15

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Asfalt katılım payı !

Vatandaş vergisini ödüyor, ödemeye çalışıyor. Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovuluyor, onuncu köyde kabul edilmiyor. Güç nerede insanlar orada.

Para nerede insanlar orada, çıkar nerede insanlar orada.  Yalnızca işi düştüğünde arayanlar, borç alıp vermediği gibi hiç arayıp sormayanlar...

Rüzgar gülleri, ölümü unutanlar..

Neden tüm bu yazdıklarımın "Asfalt haracı pardon katılım payı" ile ne ilgisi var?  Kaldırımlar kırık dökük, çamur sıçrıyor yürürken, neden halk bu kadar eziliyor? Gelir belli nedir bu ödenen mantıksız "katılım payı"? Vergi ödüyoruz, çöp vergisi, şu vergisi, bu vergisi bir de asfalt katılım payı ! Sürekli bir kan emme durumları...

Vatandaşı bu kadar küçültüp, ufalayıp yutmak. Sonra "millete gideriz, halka gideriz.

Okuyan, düşünen, çalışkan bir topluma  bu yapılanların hiçbirini yapamazdınız. Biraz erzak, biraz kömür size saraylarda altın varaklı bardaklardan içme şansı verebilir ama ölümü unutmayın. Sahip olduğunuz gayrimenkullerin altına gömüleceğinizi de hatırlayın olur mu?

Birlik bilinciyle kimse ödememiş olsaydı, kimse bu parayı halkın elinden alamazdı ," söylemeye dilim varmıyor ama akrep gibisin kardeşim" dizelerini Nazım Hikmet'in tekrar etmemek elde değil !!!

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..