Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '15

 
Kategori
Sinema
 

"Mucize" bir Mahsun Filimi

"Mucize" bir Mahsun Filimi
 

Sevginin Gücü


Genel olarak muhteşem çekimler, görüntü yönetmenini tebrik ederek başlamalıyım. Filim aslında  çok emek  verilerek yapılmış bu net ama hikayede bazı boşluklar,  anlaşılması güç yanlar var. Gerçek bir hayat   hikayesinde,   engelli bir adam adı Aziz,  konuşamıyor, ağzından sürekli tükürükler geliyor, yalnızca atıyla  iletişimdeler, o da , hayvanların insanlara göre çok daha fazla hissetme ve hislerine göre tepki verme  özelliklerinden kaynaklanıyor.

Mahsun Kırmızıgül , Kars Kağızman'da çekmiş , dağlar çok ihtişamlı, atlılar  muhteşem. Devletin doğuya , dağ köylerine hiç önem vermediği, orada yaşayan insanların her yönden çok geri kaldığı,uygarlığın gereklerinden mahrum edildikleri gerçeği çok güzel işlenmiş. Köye bir öğretmen tayin ediliyor, okul yok !

Töre ve gelenekler ön planda ,insanların hür iradeyle seçimi söz konusu değil. Evliliklere anne ve babalar  karar veriyor.

Komik sahneler var aslında ağlanacak halimize güldük izlerken. Köyün sakat ve özürlü bir genci var adı Aziz.  Aziz'e evlenmesi için  olağanüstü güzel bir kız kısmet oluyor, kız Azizi kabul ederek, onu yıkıyor, yemek yediriyor. Köydeki insanların baskısına dayanamayan kız çok gözyaşı döküyor. Köyün öğretmeni Aziz'e okuma yazma öğretiyor, onu seviyor. Aziz karısını çok sevdiği için onun gözyaşlarına dayanamayarak ölmeye karar veriyor ama öğretmen onu bulup engel oluyor ve ona cesaret veriyor.

Bir sabah Aziz ve eşi köyden ayrılıyorlar, arkalarında bir mektup bırakarak...

Aradan yıllar geçiyor bu arada filimin sonuna yaklaşıyoruz !  Çok şık bir araba beliriyor, köylüler merakla arabadan inenlere bakıyorlar. Öğretmen bey ve eşi arabadan iniyor, kucaklaşıyorlar sonra güzel bir erkek çocuk iniyor, yanında , saçı özenle taranmış, efendi bir adam , kucağında kız çocuğu olan bir kadın. Aziz  eşi ve çocuklarıyla , güzel konuşabilen bir adam, herkes çok şaşırıyor,-"Aziz ameliyat mı oldun ?"   diye soruyor Aziz'in annesi.

Aşık oldum diyor, aşk herşeye kadir.  Halen Aziz ve eşi mutlu yaşamlarına devam ediyorlarmış.

Çok güzel de peki Aziz ilkokul mezunu bile değilken,konuşamıyor, çok fakir ,  nasıl gitti, nasıl bu güce kavuştu , ne yaptı da zengin oldu?  Bilinmiyor.... Hikaye biraz havada kalmış.

Anlayan varsa bana da anlatırsa  sevinirim.

Emek büyük ama eleştirilere de açık olmakta fayda var !!!

 

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..