Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '08

 
Kategori
Otomobil
 

Asi şehirli Qashqai, yeni versiyonu ile Türkiye’de…

Asi şehirli Qashqai, yeni versiyonu ile Türkiye’de…
 

Nissan Qashqai'nin artık 'dizel' versiyonu da var...


2007 yılında piyasaya sürülen Nissan’ın ‘asi şehirli’ olarak tanımlanan modeli Qashqai’nin yeni versiyonu Türkiye’de. 2007’deki modelinde dizel versiyon bulunmuyordu. Yeni versiyonunda 2.0cc A/T benzinli versiyonuna bir de 2.0cc A/T dizel versiyon eklendi. 150 ps. güce ve 320 Nm torka sahip bu versiyonda, ABS, ESP, TCS, ön, yan ve perde hava yastıkları, deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, Cruise Control, Bluetooth, çift bölgeli otomatik klima, katlanabilir yan aynalar gibi zengin donanım özellikleri standart olarak sunuluyor. Geçen sene forumlarda Qashqai ile ilgili araştırma yaparken genelde dikkatimi çeken konu dizel motordu. Forumlarda dizel motor seçeneğinin olmamasından dolayı onlarca şikâyete rastlamıştım.

Şehirde kaçamak yapmayı seven ailelere yönelik tasarlanan ‘Asi Şehirli’, geniş bir kitleye hitap ediyor. Hem şehirli olsun, hem de 4x4 olsun diyorsanız kesinlikle doğru tercih. İç hacmi sedan otomobillerle aynı diyebilirim. Ancak yüksekliği ile SUV havası da veriyor.

Qashqai 2007 yılında, Euro NCAP’in 10 yıllık tarihi boyunca yaptığı testler içerisinde, şimdiye kadar alınan en iyi sonuçları elde etmiş. Bu test sonuçlarına göre; Qashqai, hem yolcuların, hem de yayaların güvenliğini sağlarken, şehirde kullanım için en ideal araç olduğunu da kanıtlamış oldu.

Geniş ailelere müjde…

Nissan, bir sonraki Qashqai tasarımına yeni bir unsur daha ekleme kararı aldı. Yeni tasarımda asi şehirli Qashqai, 7 kişilik olacak. Yani 3. sıra koltuk eklenecek. Bu yenilik MPV sınıfı kullanıcılarının SUV merakını gidereceğe benziyor.

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle…

Saygılar, sevgiler…


 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..