Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aşk acısı

Aşk acısı
 

Çok mu bencilim? Altı üstü bir sevgili kaybettim. Yitip giden gepegenç fidanları düşündükçe, fidanını toprağa veren anaları düşündükçe çok mu bencilim, aşkımın acısıyla yanmakta.

Aşkı kaybettiğimizde, bizleri bu kadar derinden yaralayan, gelecek ile ilgili güzel günlerimizin de sevgilimiz ile birlikte tarihe karışmış olmasıdır.

Sevgiliyi, sevgili yapan onun emsalsiz ve vazgeçilemez oluşudur. Öyle ya o karanlık günlerimizi aydınlatan bir güneş gibidir. Onun geldiği yerde elem ve keder olmaz olamaz. Yanaklarımız pembeleşir, sözcüklerimiz daha da bir anlam kazanır, çocuklar gibi şen, kuşlar gibi cıvıl cıvıl oluruz. Kalbimizin ritmi hızlanır. Nefesimiz kesilir. Aşkımız, tuhaf bir madde bağımlılığı etkisi yapar bizde. Her seferinde daha çok, biraz daha çok sevgili isteriz. Olmaz ki onsuz. Ne yemeğin tadı olur, ne uykunun. Yaşıyor olmak anlamını yitirir ki bir kere. Hele ruh eşini bulduğunuza inanmışsanız. Hele, aileniz bile sizin bir elmanın iki yarısı olduğuna, damak zevkinizden esprilerinize, kahkahalarınızdan konuşma tarzınıza, araba kullanışınızdan içki zevkine varıncaya kadar akla gelebilecek her detayda ama her detayda birbirini tamamlayan bir bütün olduğunuza hem fikir ise ve siz ilk defa gerçekten kendinizi tam ve bütün bir insan olarak aşkınızın yanında bulduğunuza inanıyorsanız. Günün birinde de aşkınızın ağzından git artık benim sevgilim değilsini duymuşsanız.

Hayat o andan sonra bitmez aslında başlar. Sokağa atılan bir bebek kadar çaresiz ve kimsesiz yaşama savaşı verirsiniz yabancı yüzler içinde...

Hele hele görme ve karşılaşma zorunluluğu varsa bir gün bir yerlerde...

Başka bir sevgili aldıysa sizin yerinizi, resminiz ve isminiz silinmişse hatıralardan ve bir daha asla gelmeyecekse...

Başka biri biricik aşkı, feriği ve memleket gözlüsü olduysa ve bir zamanlar sizin için söylenenler artık başkasının kulağına fısıldanıyorsa...

Yastığınızın sol yanı yetim ve kollarınız öksüz kaldıysa...

Hayat işte şimdi, güçlükleriyle donanmış galip bir düşman askeri gibi dikilir karşınıza.

Hazırlıklı olun, en kötüsü yeni başlıyordur.

 
Toplam blog
: 10
: 897
Kayıt tarihi
: 09.07.07
 
 

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. Ekoloji ağırlıklı eğitim programını bitird..