- Kategori
- Mizah
Aşk mekan tanımaz

Adem- Alo, iyi günler hanfendi.
memur- İyi günler efendim buyrun.
Adem- Ben Adem Yırttı, kredi kartımın son durumu için aramıştım. Nası olacak şu son düzenlemeler?
memur- Tabii memnuniyetle yardımcı olayım, öncelikle güvenliğiniz açısından ananızıın.. evlenmeden önceki kızlık soyadı efem?
Adem- Bittabiyi arzedeyim, anam rahmetli ilk evliliğini İngiliz ekonomist Robert Watford ile yapmış, ama tabii dedem bir hafta yemeyip içmeyip bunların izini sürerek, bu ikisini Borum Güllük'te kıstırmış, ..
memur- Aaa, ay çok ilgiinç! Yakalanmışlar mı yazık kıız?
Adem- Sorma hanfendi, yakalayıncık bunları anamı bi kenara çekiyo mu dedem? Allaah, gayrı bu İngilize veriyor kızılcık zopasını. Adam guşlar gibi çığırıyor, can kurtaran yok muuu! diye diye, o arada 112 Hızır acil ambulans da ordan geçiyor mu?
memur- Bak şu İngilizin şansına! Yok anam ben her zaman söylerim zati, bu gavurları rabbım çok seviyor neyindense?
Adem- Valla öyle apla, ambulansın şöferi de Fransızmış zaten. Hemen durduruyor arabayı, o kemçik yarım ağzıynan soruyor olan biteni. Dedem de anlatıyor işte, hal böyleyken böyle oldu deyee! Fransız şöfer, dedeme diyor ki: Yav dayı bak, haklısın namıs meselesi, başka bişiye benzemez bu.
memur- Fransız şöfer diyo bunu, namıs meselesi diye!?
Adem- Evet, apla onlarda da var namıs, niye öyle ş'eydiyon ki? Neyise, madem bu şerefsiz gızı götürmüş, atı alan Üsküdar'a varalı hafta olmuş. Giden gitti gayrı, şimci oluruna bakalım diyo. Dedem anama soruyo: Giden gitti mi gız? Atıldın mı hemen herifin gucaana buldumcuk gibi? Anam: Ohoo! Herif bu konuda kitap yazar be baba! diyincik..
memur- E, yani ananız da hani.. ee, sonra?
Adem- Hanfandı, şurda iki satır hekayemizi annadıyoz, naapsın garip anam? Sevmiş işte deveyi?
memur- Uzunmuymuş İngiliz? Öyle oluyo anam onlar, bizim yazlık sitede de varıdı İngilizler, hecin devesi gibi hakketen boyları.
Adem- İşte neyise, Fransız şöfer diyo ki: Bak amıca, gel seni bizim hastanede Başhekimin çaycısı yapalım, sigorta, yemek, yol v.s ilerde bi emekli maaşın olur hiç olmazsa. Bu gençleri de evlendirelim, mutlu bi son ossun şu yalançı Dünyada! diyo.
memur- Ayy, neticede ananızın soyadını alsak artık beyefendi, mevzu güzel de, biliyorsunuz görüşmeler kaydediliyor. Benimde emekliliğime 5-6 sene kaldı. Kırık bir aşk hikayesi nedeniyle geleceğimi b.klamasak diil mi efe'm?
Adem- Aman hanfandıcığım, hiç öyle bir niyetim olabilir mi? Siz sordunuz ben de anlattım.
memur- Ay sormazsam çatlarım, ingilizle ananız evlenmişler mi?
Adem- Maalesef, dedem orda Fransızı da İngilizi de dövüyor, anamı alıp gidiyor. 2 sene sonra, anamı İnhisar müdürüyle evlendiriyorlar. Sonra nasip işte, anam mutluluğu çerçi Osman'da buluyor neticede.
memur- İnhisar müdürü çerçi mi oluyor sonradan? Nası yani anlamadım?
Adem- Yok be anam, anamın beşinci kocası çerçi Osman.
memur- Evet anladım, soyadına gelelim.
Adem- Tabii, anamın kızlık soyadı Alıratar! Muhsine Kamze Alıratar!
memur- Ne? A, aa!! Bir soyadı bir insana bu kadar uygun olsun, pes valla ayol.
Adem- Ne bakımdan kardeş?
memur- Adem bey, pardon da, sizin kaçıncı evliliğiniz sorsam bi mahsuru var mı?
Adem- Yoo, ne mahsuru olucak? Ben bekarım efendim, 44 yaşındayım, sigara dahil hiç bir kötü alışkanlığım yoktur. Bir kamu kurumunda memurum, anamın şanından bize kimse kız vermedi, el çek tabip yaramdan! yani hanfandı. Siz evli misiniz?
memur- Nerde be anam? Biz de üç bacıyız, allahın kulu daha tık! demedi kapıya!
Adem- Sizinde mi ananız?..
memur- Yok ayol, allah korusun ööyle diil de.. Babamız kardeş, babamız sürünesice yüzünden işte.
Adem- Babanız beş kez evlendi ha?
memur- Hayır, babamız düğünlerde Şükrübeylik yapardı. Oof, of! Hıck! ühüü!
Adem- O ne yav?
memur- Kadın kılığında erkek dansözler yok mu kıız? Aman sen de, kusura bakma da, hani öküze hoo/ kapıya ko" derler ya, işte o sensin be Adeem!
Adem- Ya öyle söyleyip maneviyat ayarlarımla oynama allas'en! Birden şeedemedim işte, ya şey diycem..
memur- Buyur, ne diycen?
Adem- Ben diyorum, akşam iş çıkışı sizi bi sahilde midye yemeye davet etsem, benim kart borçlarını birlikte bi gözden geçirsek..
memur- Ay ciddi misiiin? Allahım, nihayet! Tabii Adem, ver adresi!
Adem- ( ee, her kör satıcının.. derdi rahmetli dedem! Bu son şansın lan Adem, hiç olmazsa iki maaş gül gibi geçinirsiniz) İsminizi alıyım ben hanfendi?
memur- Hüner efendim, Hüner Dönerdöner!
Adem- Aman yarabbim, ne anlamlı bir isim, Hüner! Heyecan ile teşrifinizi bekleyeceğim Hüner hanımm!
memur- Geliciim Adem, sana gelen yolların ucunda ölüm de olsa geliciiim! Allahım, seadetten uçuyorum.
Adem- Ben de meleğim, ben de..