Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

06 Ekim '18

 
Kategori
Güncel
 

Askerliği Paraya Yaptırdılar

Askerliği Paraya Yaptırdılar
 

Bastır parayı yapsın askerliği


BEDELLİDE İLK TERHİS 
 
"Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, bedelli askerlik yapan 200 kişi 21 günlük eğitimlerini tamamlayarak terhis oldu. Sonra da kendilerini karşılamaya gelen aileleriyle kışlanın önünde fotoğraf çektirdiler." Diye yazıyordu internetten okuduğum gazetelerde.
 
Vatana Millete hayırlı olsun.
Geçtiğimiz gün de sekiz ocağa ateş düşmüştü. Bedel ödeyecek paraları olmadığından, bedenleriyle askerlik yapmaya giden gençler, bir daha ailelerini göremediler, terhis olup kışla önünde selam bile veremediler.
Terörün başını alıp gittiği, hemen hemen her gün şehit haberlerinin eksik olmadığı günümüzde böylece 6 veya 8 bin doları verebilen varlıklılar hayatlarını teminata kavuşturmuş oldular.
 
Bundan 20 yıl öncesi yalnızca yurt dışındaki vatandaşlar için 25.000 - 30.000 Dolar karşılığı bedelli askerlik imkanı bulunuyordu.Amaç hem yurt dışında çalışanların işlerini kaybetmelerinin önlenmesi ve hemde Devlete döviz kazandırmaktı.
 
Son dönemde yapılan değişiklikle yurt içindeki vatandaşlara da hak tanındığı gibi ödenecek bedelde önce ödemek zorunda olunan bedelin 1/3'den çok aşağılara çekildi.
 
Benim erkek kardeşlerimden biri 18 ay askerlik yaptı. Ağabeyim ve yaşıtları Karacı olanlar 24 ay,Jandarma olanlar 30 ay ve Havacı ve Bahriyeliler 36 ay askerlik görevini ifa ettiler. Oğullarım 15 ay askerdeydi. İsteseler kredi çekip bedellerini parayla ödeyebilirlerdi.Sonra da çalışıp kredilerini haram bildiğimiz faizleriyle öderlerdi. Vicdanen iki türlü günaha girmiş olurlardı. (Biri Allah'ın yasak dediği faize bulaşmak, öteki askere gitmeyip yan yatmak) Oğullarım askere gidenlerden olmayı tercih ettiler. Ben de kendilerini hasretlikleri pahasına destekledim. Gözyaşlarımı içime akıtarak onları askere uğurladım. oğullarımla gurur duyuyorum, çok şükürler Allah'a, yüreklerinde bana duydukları kadar vatan, millet sevgisi de var. 
 
Dedelerimiz,babalarımız en az 8 yıl askerlik yapmışlar. O vakitler evlenip askere gidenlerin çoğu, döndüğünde tek bıraktığı karısını yanında 7 yaşında çocuğuyla buluyormuş. dedelerimiz ailelerinden çok vatanlarının geleceğini düşünüyorlarmış. Diyorlarmış ki "Askerlik yapmazsak, vatanımızı koruyamayız. Güvenliği olmayan bir vatanda aile kalır mı?" 
Ve bu düşüncede olan dedelerimiz, gövdelerini siper ederek mübarek vatanı düşman elinden kurtarmışlar. 
 
Bu vatan bizlere dedelerimizin emanetidir. Vatanımızı korumak toprağından nasiplenen, ekmeğini yiyen her Türk gencinin boynunun borcudur. İstikbal kaçmıyor, önce İstiklal önemli.
Dedelerinize layık torunlar olmak istiyorsanız, askerliğinizi bedelle değil, bedeninizle yapın gençler! Paralı askerlik sistemini değil, dedelerinizi örnek alın. 
 
Allah şanlı ceddimizden ebeden razı olsun. Allah'ın rahmeti cümlesinin üzerine olsun.
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..