Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın bittiği yerde donmak...

Aşkın bittiği yerde donmak...
 

aşkın bittiği yer de başladığı yer kadar hissettirmeden, güvercin ayaklarıyla gelir. sessizce. tıpkı aşkın başladığında, o anın sonsuza dek sürmesini istediğin yerdeki gibisindir. ne ileri gidebilirsin ne de geri. sadece o ana hapsolmuş gibisindir. kapıyı çarpıp, bir zamanlar herşeyi paylaştığın insanı bırakmalı mı, yoksa kalıp, bitmiş bir aşkın geçmiş hayalleriyle avunmalı mı?

zaman, tıpkı aşkın başladığı yerdeki gibi donmuştur artık. çünkü aşkın başladığı yerde zaman donsun istersin ve öyle istediğin için de etrafında akıp giden herşey bir hayal, sadece senin yaşadıkların gerçektir.

oysa aşkın bittiği yer..........

bir "çıt" sesidir orası. ormanda birlikte yürürken yanındakinin üstüne bastığı bir dalın, kırılırken çıkardığı sestir. döner bakarsın, yerdeki dal öylece durmaktadır, çünkü dışarıdan anlaşılmaz kırıldığı. eline aldığında dimdik duramaz. birden, kırıldığı yerden düşüverir boynu. aldığın yere koyup yürüyüp geçmek istersin. ama bildiğin şey... onun kırılmış olduğudur. artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını bildiğin yerdesindir.

zaman akıp gider ve belki de düzelir dersin. ama olmaz . hiç bir şey eskisi gibi olmaz artık.

aşkın bittiği yerde durduğunu anlarsın.

işte en zor yerdir orası. ne ileri gidebilirsin ne de geri. ne söyleyebilirsin ne de susabilirsin. ne sevebilirsin ne de nefret edebilirsin. ne büyürsün ne de küçülürsün. ne kalabilirsin ne de terk edebilirsin. yaşlanmak gibidir. ölümü beklemek gibi. bir an önce ölmek isteyip, bunu kendin yapamamak gibidir.

sadece bir zamanlar "akmasın dursun" dediğin zaman kendiliğinden donmuştur. ve sen giderek, tükenerek beklemeye başlarsın. sanki biri "pause" düğmesine basıp seni dondurmuştur. yine birinin o düğmeye tekrar basıp hayatı canlandırmasını beklersin.

içinde kıpırdanan ruhun "çıkarın beni burdaaaan" diye bağırırken,

sen, öylece beklersin.



resim: Adnan Turani

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..