Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '11

 
Kategori
Deneme
 

Aşkın yeni hali

Aşkın yeni hali
 

YOK


İkinci tekil şahıslara yazılmış şiirlerle doldu heryer, sonra aşkıma diye başlanan cümlelerle, sonra biz oldu bazen adı sözde aşk oldu.İlk heveslerle , büyütülmemiş sevgilerle yeni yetme bir aşk. Gizlisi saklısı kalmadı sonra eksikliklerini görmeden daha yiğidin malı meydanda olur dercesine sokaklara kapı önlerine düştü aşk dedikleri. 

Halbuki aşk dediklerinin yeri kalpteydi. Ama evini hiç bilmemiş bir çocuk gibi sokaklarda bir parça sevgi için dilenir oldu. Annesi babası vardı bir yerlerde belki ama onlar bile daha çocuktu. Kimse büyüyemediki bu sevgisizliğin ortasında. Hayat bile sıkıldım artık sizden dercesine ışıklarını söndürdü, kader arkasını döndü ve insanlar birbirine küstü. Piyasaya mal diye sürülen sevgiler, aşklar hep tezgahlarda kaldı. En sonunda defolu mal olup üç kuruşa satıldı. 

Sonra adı bencillik oldu ortada kala kala sensizlik, onsuzluk, sevgisizlik, Yalnızlık... oldu. Hani şiirlerdeki kadar masumdu, hani su kadar temiz, yeni bir gün kadar hevesliydi. Hani? Bencillik alkol şişelerine sarılmış ağlarken illede ben diye gün hevesiyle beraber batmışken karanlığa kim bilebilirdi masumluğun suya düşeceğini yalnız , bir başına. Karalama kağıtlarında aşkın adının yalnızlık olacağını isimlerin yine aşkımlarla kalıp kulakların aşk sözleriyle dolup taşacağını. Ama aşk değildi kaybedipde aradığımız, yürürken cebimizden düşen telefonlarımızdı. Aşk iki saniye önceki mesajda kalmıştı. Aşk yine aşktı ama sıradanlaştı. Dillere dolanan sözcüklerde 'seni seviyorum' denen iki kelime arasında sıkışıp kaldı. Halbuki aşk dedikleri kimi zaman söyleyememekti, bencilliğini bile onun iyiliği için kullanabilmekti. Bazen mesajı yerine yolunu gözleyebilmekti. Dört duvar arasında kalıp sadece uzaktan bile sevebilmekti. Herşeye şikayet etmek değil varlığına şükredebilmekti. Sessizce oturabilmek , ağlarken hıçkırıklarına eşlik edebilmekti. Sıradan bir gülümsemeyi karanlık bir gecedeki aya benzetebilmekti. Ama anlaşılan o ay suya düştü sudaki masumluklarda boğuldu. 

Şimdi sorsanız birine aşkını o benim bitanem diye Dünyayı inletir belki. Sorsanıza bi onun kaç tane BİTANESİ oldu? 

HASRET ARAÇ 

Hasret 

 
Toplam blog
: 4
: 412
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

Menemen/İzmir de ikamet etmekteyim. Bu yıl Menemen Lisesinden mezun oldum...