Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşktan da üstün

Aşktan da üstün
 

http://blog.milliyet.com.tr/Images/Blog/308/10/105190.jpg


Bu kadar sık kullanılan ve gayet eski bir terim olan bu cümlenin nasıl yazıya başlık olduğu konusu açıklanabilir değil.

Uzunyılların aralarından belli belirsiz geçen rengarenk duygular vardır.Kavga ve hoşlanmazlıkla başlayan, tartışma ve inatlaşmayla devam eden, paylaşılan diğer yaşamlarla birlikte tereddütlü sevgiye ilerleyen, gerçek sevginin yer bulamaması sonucunda ise (her şey çorba bir halegeldiğinden) bir ateşe düşüp yanan, bir dingin sularda huzur bulan bugarip enerjilerden yorulan yürekler sonunda ayrılığa düşerler.

Çünkü duygulara yer bulamamak, isim koyamamak alışıldık değildir.İnsanlar ya elle tutulur gözle görülür bir şekilde severler, ya da aynışekilde ayrılığa düşerler. Ayrıldıktan sonra dost kalma rolü, ikitarafın veya bir tarafın sıkı menfaatiyle orantılıdır. Nadir de olsasevginin, ruhsal aşka dönüştüğü bir hal vardır ve bu sözle, hareketleolmaz. Yıllar içinde büyür, gelişir, yerleşir.

Duyguları sıfatlandıramadığınız ayrılık döneminde, yalnızlıkönceleri bir ohh getirse de, dinlenen beden ve ruh yeniden hayatabaşlamak istediğinde, eskisinden daha güçlü, daha özgür olsa da yıllariçinde oturtamadığı duyguların rengini beyazda belirler. Bu barışanlamında alınan ancak içinde ateşin, suyun, toprağın, nefes alınanhavanın barındığı yüreklerdir.

Aynı yolda yürümediğiniz, aynı tadları sevmediğiniz, aynı yerlerdedolaşmadığınız birini sadece anladığınız için seversiniz. Hayatınızdadoğru anlayabildiğiniz ve anladıklarınızın sonucunda gönüldenkabullendiğiniz insan gerçek sevdiğinizdir.

Bu geleneksel aşk olmayabilir. Ama aşktan çok daha üstün bir şeyibarındırır, kelimelerle anlatılmayacak, şekle sokulmasına gerekolmayan.

İyi ki varsın !!! Cümlesi yüreğinizden yıllar boyubir varlık için geçiyorsa ve bunu söylerken hesapsız bir gönüldensesleniyorsanız, çok şanslısınız.

Herkes aşık olabilir, birlikte yaşayabilir, evlenebilir ancak çok az gönül bu derece rafine bir duyguyla besleni

 
Toplam blog
: 105
: 880
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

Delice biri, aşka inanan zaman zaman hayatı tiye alan deniz tutkunu işte kısaca...