- Kategori
- Futbol
Aslan Atina'da kükredi

Hem de üç defa…
Atina’ya doğrusu pek umutlu gitmemiştik. Cimbom’un Avrupa cephesinde işler iyi gitmiyordu. Aslan umut vermiyordu.
Dün gece ‘’kalıcı olan skordur’’ diyenleri haklı çıkardı. İlk yarıda vasat bir oyun… Panionios kalesine düzgün bir tek şut bile yok. Arada bir şeyler oldu.
İkinci yarıda farklı bir Galatasaray izledik. Cimbom Avrupa'nın birinci kupasında yarı final oynadığını, ikinci kupasını kazandığını, Süper Kupa'yı kazandığını hatırlayarak, gücünü yeniden keşfederek sahaya çıkmış gibiydi.
50. Dakikada gelen Serkan’ın golü şenliği başlattı. Sonra kazanılan penaltı. Bence doğru verilmiş bir karardı. Song’un ağları delen çivisi…
Ve Hakan Şükür… Oyun başında sahaya çıkan kadroda olmayışına ‘’Çok şükür yok!’’ dediğimi itiraf etmeliyim. Bir iki kez topla buluştuktan sonra sol taraftan ceza sahasına havalanan hamle yapınca ‘’Yine boşa çıkacak.’’ umutsuzluğu ile seyrederken mucize oldu. Hakan Şükür topu kafasıyla buluşturdu. Bekleneni yapmadı. Gerektiği gibi vurdu. Ve gol oldu.
Bu takımın istikrara ihtiyacı var. Türk futbolunun istikrara ihtiyacı var. Doğru oyuncu, doğru yerde doğru zamanda oynamalı. Futbolcu, taraftar, yönetici, yazar üzerine düşeni sporu geliştirme amacına uygun şekilde yapmalı.
O zaman istikrarı yakalarız.
Bu galibiyetin en güzel yanı bu zamana kadar yenemediğimiz Yunan takımlarından birini hem de kendi evinde mağlup etmiş olmamız.
Sabah bu galibiyeti kutlama fırsatı bulamadan Isparta’daki uçak kazasıyla sarsıldı Türkiye… Mürettebatı ve yolcularıyla birlikte 56 kişiden kurtulan yok. Büyük acı. Kazada ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.
Dikkat ettiniz mi Türkiye acı ve sevinçleri hep bir arada yaşıyor.