Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '08

 
Kategori
Magazin
 

Aslı Zen, Ferhat Göçer’i “Cennet”e soktu çıkardı, soktu çıkardı. Bu eylemi birkaç kez yaptı.

Aslı Zen, Ferhat Göçer’i “Cennet”e soktu çıkardı, soktu çıkardı. Bu eylemi birkaç kez yaptı.
 

Aslı Zen.

Bu ismi bugünlerde sıkça duyuyoruz.

Daha da duyacağız.

“Cennet” ve “Hadi Hadi” adlı şarkılarıyla zirve yaptı.

Ardından Almanya’dan bir albüm yapması için davet aldı.

Ama gidemedi.

Alman vizesine takıldı.

Şubat ayında “Şerefe” isimli şarkısına çekilen görüntüler sebebiyle sansüre uğradı. Kral TV yönetimi Zen’e, eğer bu görüntüleri yayımlarlarsa 300 milyar ceza alabileceklerini söylediler. Sebep şarap sahneleriydi, aylardan Şubat’tı, Ramazana çok vardı. “Şerefe derken ayran mı içseydim” diyerek tepkisini göstermişti.

İsmini daha çok duyacağımız Aslı Zen, Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu gibi birçok ünlünün vokalistliğini de yapmıştır. Ayrıca, Ferhat Göçer'in "Cennet", Demet Akalın'ın "İhanet" ve "Kader" gibi şarkılarının sözlerini de o yazmıştır.

Açıkçası, yaptığı çalışmalar ses getirmektedir.

O kadar.

Aslı Zen bu kadar açık söylemiyor ama çalışmalarından parasal açıdan yeterince yararlanamadığını daha uzun cümlelerle anlatıyor.

Bildiğiniz gibi Ferhat Göçer’in Yolun açık Olsun adlı albümü 350 bin satmıştı. Söz konusu albümün çıkış parçası da Cennet adlı bir şarkıdır. Albüme bu satış rakamını yakalatan da bu parçadır.

Aslı Zen bu şarkıyı Göçer’e 1000 YTL karşılığında satmış. Göçer’in hakkını verelim Zen’e sadece para değil, yanında da hediyesi bir Dubai bileti vermiş. Fena mı etmiş?

Şarkıyı bu kadar ucuza vermesinin nedeni maddi durumunun kötü olmasıymış. Öyle ki, evinde ne televizyon kalmış, ne de buzdolabı. O zamanlar eşyalarını satarak geçiniyormuş.

Belki Ferhat Göçer bunu biliyordur. Dubai biletini zaten oradan ucuz ev eşyası getirmesi için vermiştir. Kim bilebilir? Ama Aslı bu duruma çok bozulmuş: “Hadi” diyor “Ferhat Göçer bana şarkımın karşılığı olan parayı vermedi, yahu çıktığı programlardan birinde bir teşekkür de edemez miydi?”

***

<ı>Adamı ayı kaçırmış. Günlerce tecavüz etmiş, sonra da başından def etmiş. Günler sonra köyün kahvesinde üzgün gördüğü dostunun haline bir arkadaşı çok üzülmüş, sormuş: “Nedir bu halin? Bir derdin varsa anlat, bilirsin benden çıkmaz. Rahatlarsın”. Anlatmaya karar vermiş. Bir ayının kendisine günlerce tecavüz ettiğini söylemiş. Dinleyen arkadaşı “üzme canını, sen söylemezsen ben kimseye anlatmam” demiş.

<ı>

<ı>“Benim üzüldüğüm” demiş adam, “birinin bunu duyması değil ki! Son birlikteliğimizden beri 10 gün geçti, ne bir çiçek ne bir mektup ne de güzel bir söz…”

***

<ı>


Fıkra bir yana Aslı Zen, Göçer’i defterinden sildiğini söylüyor. Anlaşılan çiçek, mektup, güzel söz dönemini de çabuk atlatmış. Nitekim o şişman egolu Ferhat Göçer yine bir şarkı istemiş, bedava vermeyi düşünmesine rağmen 25 bin YTL almış.


15 yaşında şarkıcı olmak için evden kaçan, 2 yıl boyunca Bebek'teki bankların üzerinde yatan biri için 25 bin YTL iyi para olsa gerek.

Üstelik bir şarkı için.

Asıl teşekkür etmesi gereken kim ki!

Resim-Kaynak: milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..