Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '15

 
Kategori
Deneme
 

Aslolan intikama neden olan şeyin meydana gelmemesi, değilse intikam dünyayı yakan ateş

Aslolan intikama neden olan şeyin meydana gelmemesi, değilse intikam dünyayı yakan ateş
 

Biri çocuğunuzu öldürdü. Siz de gittiniz onun çocuğunu öldürdünüz. Çocuğunuz geri geldi mi? Birinci çocuk zaten ölmüştü. İkinci çocuk boşa öldü.

Ama yani bu durumda da bir şey yapılması gerekiyor da yapılanın da bir anlamı olmuyor. Adam hapse, doğru dürüst ceza almıyor. Sen de adamın çocuğunu öldürüyorsun çocuğun geri gelmiyor. Artı ikinci çocuk da boşuna ölüyor.

Âlemin çokbilmişleri diyorlar ki çocuğun ölse bile intikama kalkışma. Ülkede adalet olmasa, katil 5-10 yıl yatsa bile durumu kabullen. Ortada kabul edilemez bir durum varsa neden kabul edeyim!

“Ne yapsan çare yok” demek istiyorlar. O nedenle böyle diyorlar da intikamı doğuran nedenin üzerinde durmuyorlar. Adam benim çocuğumu öldürmese bütün bunlar olmayacak değil mi? Yani intikamda aslolan intikamı doğuran sebep. Boştur, gereksizdir, doğru değildir ama çocuğu haksız bir şekilde öldürülen adam intikam almaya kalkışırsa ne diyeceğiz!

İlk çocuk ölmeyecek. İntikama neden olan olay gerçekleşmeyecek. Olmuşsa adam “cezasını buldu” diyebileceğim 40 yıl hapis yatacak. Niye intikam var demeyeceksiniz. Kanı kanla yumazlar demeyeceksiniz. Biri kötü bir şey yaptığında karşılığı olur. Allah göstermesin böyle bir durumda adaletin gereğini yapmadığını düşünenler kan davası güdebilirler. Yapılan yapıldığıyla kalmıyor ve bu şartlarda intikam söz konusu oluyor.

Adamın çocuğu ölsün ama intikama kalkışmasın. Bir şeye karşılık oluyor. Olmaması gereken bir şeyin ardından oluyor. İntikam istemiyorsak olmaması gereken bu durumlara odaklanmalıyız. Olmuşsa, izin vermişsek, önleyememişsek insanları durduramayız. Çocuğu öldürülmüş birine sakin ol diyemezsin. Elbette suçlunun adil yargılanması da önemli. Suçsuz yere birini öldürmüş kimseyi 5-10 yılda salarsan mağdur hapishane kapısında bekler. Sadece öldürmek değil diğer bütün haksızlıklarda intikamın kuralları işler.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..