- Kategori
- Yemek - Mutfak
Asma Yapraklarını Saklamak İçin

Haydi hanımlar!..
Hiç vakit kaybetmeden...
İstikamet...
Asma yaprağı olan tanıdıklar...
Neden mi?..
Güzel asma yaprağı almak için asılma zamanı.
İşinizi şansa, hormona, çarşıya bırakmayın...
Garanti olsun, organik olsun...
Yerleştirin salamurayı...
Salamura bana tuzlu geliyor...
Tuz da yaprağın tadını ve rengini kaçırıyor diyorsanız...
İşte yapılacak en güzel şey :
Yaprakları bir şiş yardımıyla, önceden iyice temizlemiş olduğunuz, kuru bir pet şişeye koymak ve şişenin kapağını kapayıp ışıksız bir yerde, kullanıncaya kadar bekletmek.
Ya da temiz ve sıkıca kapatılmış bir kavanoz veya buzdolabı torbası içerisinde derin dondurucuya atmak.
Gerektiği zaman da, soğuk suyun altında açarak neredeyse taze olan yaprakları kullanmak.
Lâkin unutmayınız ki, işin başı, kaliteli, ipek gibi asma yapraklarını bulmak.
Ha, bir de zeytinyağlı sarma yaparsanız...
Afiyet olsun ama lütfen haberim olsun ;-)
18.06.2011