Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '07

 
Kategori
Bilim
 

Asteroitler

Asteroitler
 

Dünyanın en güçlü radyoteleskobunu kullanan gökbilimcileri, Mars ile Jüpiter arasında bulunan bir asteroit kuşağı keşfetmişler. Şekilleri aynı bir kemik şeklinde olup, Porto Riko da bulunan Arecibo teleskopuyla saptanan görüntüleri bilim adamlarını hayrete düşürmüş. Bu asteroitin uzunluğu 270 km olup, 94 km genişliğinde olduğu saptanmış. Gökbilimciler bu kümeye Cleopatra adını vermişler nedense. Bu asteroit aslında 1880 yılında keşfedilmiş. Ama şimdiye kadar biçimi hakkında hiçbir bilgiye sahip olunmamış.

Gökbilimciler ilk kez bir asteroit in radyo teleskopla görüntülendiğini ve şimdiye kadar güneş sisteminde rastlanan en garip biçim olduğunu söylemişler.

Buna akıl sır erdiremedikleri dini inançlarının eksikliğinden ileri geliyor.eğer bilselerdi ki kainatta her yaratılan mahlukat verilen süreye kadar varlığını sürdürecektir.ve yaratanını zikreylemektedir.İnsan küçük alem ve kozmos mikro ile makro arasında benzerlik yönünden algılandığında.şekil farklı ise de öz de bir olanı keşfetseydi Tevhidi daha iyi anlardı..

Cleopatra adı verilen bu sistemin şeklinin kozmik çarpışmalar sonunda kemik biçimini aldıkları düşünülürse..Ve asteroit in bir zamanlar eriyerek biçim değiştirdiği ve sonra tekrar soğuyarak saf metal halinde bir göktaşına dönüştüğünü kaydetmişler
 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..