- Kategori
- Gezi - Tatil
Astım Dilek Mağarası

Mersin'in, Silifke İlçesi'ne yirmi beş kilometre mesafededir. Cennet ve cehennem çukurlarına aşağı yukarı bir kilometre mesafededir.Astım dilek mağarası, tek bir mağaradır ve astım rahatsızlığı olanlar için doğal bir terapi olduğu söylenmektedir. İçerisinde yüzelli metreyi bulan sarkıt ve dikit kısımları mevcuttur.Mağaraya girişi dairesel dar ve diktir. Dairesel ve demir bir merdiven sayesinde mağaraya inilmektedir.İniş sırasında içerideki havanın serinlediği hissedilebilmektedir. Yazın aşağıdaki hava onbeş veya yirmi derece civarında, bununla birlikte nem ise, yüzde yetmiş veya seksen’dir.Özellikle yaz aylarında, mağaraya inildiği zaman, insanın çıkası gelmez.Gayet rahat bir nefes alışı vardır aşağıda fakat mağaranın derin olması ve girişin dar olması, belki psikolojik olarak üzerimizde büyük bir ağırlık hissettirebilir.Diğer yandan sarkıt ve dikitlerin muhteşem havası ve büyüleyici atmosferi, bize o ağırlığı unutturabilmektedir. Aynı zamanda bir dilek yeri de olan mağarada, dilek dileyebilirsiniz. İçerideki ortamın nemli ve kaygan olmasından dolayı, yerden bir parça çamur alıp duvara yapıştırıyorsunuz.Kim bilir, belki de bu sayede dilekleriniz kabul olabilir. Mağaradan, çıktıktan sonra, buranın yakınında olan köy çadırlarında, yöreye has yiyecekler yiyebilirsiniz, sıkma ve tepsi böreği gibi.
Hemen yan tarafında olan cennet ve cehennem çukurlarını da görmenizi önerebilirim.Cennete tahmini dörtyüz merdivenle inilmektedir, iniş sırasında meyva ağaçları size eşlik eder.Tahminen seksen metre derinliktedir.Aşağısında meryem anaya yapılmış bir kilise vardır, bununla birlikte çıkışı bir okadar zordur.
Cehennem çukuruna inilememektedir, yanlızca aşağı bakılabilmektedir. Tahmini derinliği yüz metredir.Mitolojiye göre Zeus bir ejderhayı burada hapsetmiştir.
Astım dilek mağarasını ziyaret edecek iseniz, güçlü flaşa sahip bir fotoğraf makinesi öneririm.Keyifli geziler diliyorum, Saygılarımla.