Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '12

 
Kategori
Astroloji
 

Astroloji Kehanet sanatı

Astroloji Kehanet sanatı
 

Astroloji


İnsanoğlunun yazılı tarihin başından beri var olan astroloji bilimlerin en eskisidir.

Gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bilim dalı…

Astroloji kader değildir.

Astroloji sonuç olarak oluşmuş bir kavramdır ve yorumsaldır; ya da bir kültür ve de sanattır.

Astroloji; kosmos içerisindeki güçlerin (Bu en yakın anlamda Güneş Sistemindeki planetlerdir.) genel seviyede dünya üzerindeki enerjilerin şekillenmesi (makro kozmos), insanın ve insan topluluklarının (mikro kozmos) üzerindeki etkilerini ve sonuçlarını yorumlayan bir düşünce sistemidir.

Astroloji matematiksel bir temele sahiptir.

Astroloji, yıldızların hareketlerini matematiksel olarak hesaplarken, etkin enerjileri oluşturabildiğini de kabul eder.

Yıldız hareketleri, yıldız konumları ve birbirleriyle olan ilişkilerini Astronomik gözlemlerlerin sonucu olan  "Ephemeris"lerde "Gökgünlüğü" buluruz.

Bu ise Astroloji´nin gerçek anlamda pozitif temellere dayandığını gösterir.

Astrolojiyi inceleyince bildiklerimizle bilmediklerimizi toplayınca ortaya tuhaf bir durum çıktı. Bildiklerimizin çoğu tam ve doğru değil. Açıkçası eksiklerle dolu... Ben okuduklarımdan toplama yapınca bakın neler çıktı. Hani ekseriyetle televizyonlarda birileri telefonla katılır, falcıdan bilgi ister gibi! Astrologlara sorular sorarlar, ne olacağını merak ederler. Oysa Astrologlar falcı ya da medyum değillerdir. Onlar bilimsel olarak bu işi yapan ilim insanlarıdırlar. Astrolojiden söz etmek gerektiğinde söze şöyle başlayabiliriz.

Astroloji dönemleri inceliyor. Bu çok iyi…

Sizlere fırsat alanlarını ve şanslı zamanlarınızı söyleyebiliyor. Bunu nasıl yapıyor?

Gezegenlerin iyi açılar yaptığı zamanlar varmış işte şanslı dönemler o zamanlarmış.

Şanslı dönemlerinizi bildiğiniz zaman; o dönemlerde yapmak istediklerinizin şansının daha çok olduğunu bileceğinizden ona göre hareket etmeniz tabiî ki daha iyi olacaktır.

Bir de gezegenlerin zorlayıcı etkiler yaptığı dönemler varmış.

Önemli olan bu dönemleri de bilmekmiş ve daha fazla gayret göstermekmiş.

O zaman dikkate almayacağınız bu dönemde bazı şanslarınızı da yitirmiş olabiliyor muşsunuz. Bu konuda yazılacak birçok şey var. Ben hepsinden birer tutam sunmaya çalışacağım. Vikipedi astrolojiyi şöyle tanımlıyor:

Astroloji, göksel cisimlerin insan karakteri ve kaderi üzerine olan etkilerinin neler olduğunun araştırılmasına ve anlatılmasına denir.

Yunanca yıldız anlamına gelen 'astro' ve bilgi anlamına gelen 'logos' kelimelerinden türemiştir.

Nasıl ki Feng Shui dünyasal cisimlerin ve tasarımların insan yaşamı üzerine ve yaşamına olan etkilerini inceliyor ve yorumluyorsa, astroloji de göksel cisimlerin insan karakterini oluşturan ve hayatlarına yön veren etkilerini araştırır ve bundan haberdar eder. Astroloji Falsanatı ya da ilmi olmamıştır.

Astroloji için kesin iki dikkate alınacak durum var.

Birincisi; Geleceği bilmez söyleyemez.

İkincisi; kişilerin gelecekte neler yapacağını da söyleyemez.

Astroloji şöyle diyormuş. İnsan doğduktan sonra ilk nefesini aldığında gökyüzünün konumu ne gösteriyorsa çocukta ona göre şekillenirmiş.

Astrolojiye göre; insanın karakter yapısı varmış. Bu kesinmiş. Buna etki eden göksel tesirler varmış. İşte astroloji bu göksel tesirleri genel olarak ifade edebilirmiş. Buna Yıldız haritası deniliyormuş.

Göksel tesirler: Yıldız haritası

·Yersel tesirler: Feng Shui

Biraz daha detaylı anlatımı: Burada karakter yapıları önemliymiş. Nelerin diye baktığımızda:

Aile,

Doğduğu ülke,

Doğduğu şehir,

Doğduğu köy

Bu bileşenler yıldız haritasının yorumlanmasını sağlıyormuş. Astrolog; bir kişi hakkında bilgi üretebilmesi için o kişi hakkında detayları bilmesi gerekiyormuş.

Bileşenleri analiz etmek…

Bizlerin karakterleri sadece doğduğumuz zaman gökyüzü hareketleri ve doğduğumuz ülkenin ya da şehrin karakterlerinden de oluşmuyormuş. Bizlerin karakter yapılarını:

Anne - babamız,

Yaşadığımız yerin yaşam biçimleri,

Ortam ve konumlarla da şekillendiriyormuş.

Şurada bir alıntı yapacağım

Eskiden AstrologlarEfemeris(Ephemeris) (Gök Günlüğüya da Yıldız Günlüğü) adı verilen ve gökyüzükonumunun gün, ayve yılolarak gösteren bir kitap ve ev tablolarını gösteren (table of houses) kullanarak Yıldız Haritasıgrafiğini çıkartırlardı.

Astrolojinin tarihi:

Astrolojinin insanlığın ilk günlerinden beri olduğuna inanılıyormuş. Bütün uygarlıklar bu konuyla ilgilenmişler. Babil, Mısır, Hint, Çin, Maya, Yunan, Roma ve Arap uygarlıklarını sayabiliriz. Kitabelerden edinilen bilgilere göre M.Ö. 3000’de Kaldeliler astrolojinin bilinen en özgün şekillerinden birini ortaya çıkartmışlar. Bunlar şimdiki Irak’ın topraklarındalarmış. Bazı kayıtlarda da şöyle yazıyor:

Maya uygarlığı, Hindistan ve Çin M.Ö. 2000 yılında astroloji bilimini kullanıyorlardı.

Burada bir alıntı daha yapmak gerekiyor.

Pitagoras ve Plato’nun yazılarında M.Ö. 500 yıllarında eski Yunanlılarda astrolojinin varlığından bahsedilmektedir. Kuzey Afrika’daki ve Doğu Akdeniz’deki Araplar’da M.S. 8. yüzyılda astrolojiyi kullanıyorlardı. M.S. (805 85) yılları arasında yaşamış olan Albumasur’ya da diğer adıyla Abu Maaschar’ın yazmış olduğu “Introductorium’in Astronomiam” adlı eserle astroloji orta çağda yeniden önem kazanmış.

Her geçen gün yeni bir bilgiyi edinimlerimize katıyoruz. Buna bilgilenmek, deniliyor. Öğrendikçe birçok şeyin farkını anlamakta zorluk çekmiyoruz. Bazı bilinmezleri daha kolay kabul ediyoruz. Birçok konu uzaklarda iken; bildiklerinizle yakınınızda oluyor. Üstelik hiç de düşündüğümüz kadar zor olmadığını da anlıyoruz. Dünyamız güzelliklerle dolu… Güzel olan her şeyin arkasında saklı gizler olduğunu biliriz ve merak ederiz. Biz insanoğlunun garip bir huyu var. Gerçekten ilgileniriz ama günümüzü kurtarmıyorsa, o anda gerekmiyorsa yarınlara ısmarlarız ve bir türlü o yarınlar gelmez. Kızarız da zaman – zaman ihmal ettiğimiz konuları dikkate almadığımız için…

Ben eskiye oranla daha duyarlı olmaya karar verdiğimden olsa gerek;

Araştırıyorum, okuyorum – okuyorum ve sizlere aktarıyorum. Önemli olan hep birlikte bilgilenmek...

 

Nazan Şara Şatana

 

 

https://twitter.com/#!/nazansarasatana

 

http:// http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002892442552

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....