Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '22

 
Kategori
Astroloji
 

ASTROLOJİDE AÇILAR

5 TEMEL AÇI :

 

1.KAVUŞUM AÇISI :

Natal haritalarımızda yorum gücümüzü kuvvetlendiren güçlü materyallerden biri olan açılar, Minör ve Majör açılar olmak üzere ikiye ayrılır. Açılar en yalın anlatımı ile iki ve daha fazla gezegenin, sembolize ettiği konular dahilinde, aralarında etkileşim kurması anlamına gelir.

Batı Astrolojisinde ise öne çıkan 5 temel açı Majör açı olarak adlandırılır.
5 temel açı : Kavuşum, kare, karşıt, altmışlık ve üçgen açılardır.

Bu açılardan en kuvvetli olan kavuşum açısı, adından da anlaşılacağı üzere iki veya daha fazla gezegenin bir araya gelmesi ve kavuşarak, güçlerini birleştirmesi anlamına gelir.
Kavuşum açısı kuran gezegenler, kendi sembolize ettikleri konuları ortaya koyarak, "bir elin nesi var, iki elin sesi var" der gibi güç birliği yaparlar ve yeni bir etki alanı ortaya çıkarırlar.

Yalnız kavuşum açısının etkileri açık uçludur. İki veya daha fazla gezegen güçlerini iyi ve/veya kötü anlamda bir araya getirmiş olabilirler. Ayrıca iyicil bir gezegen, kötücül bir gezegen ile bir araya gelebilir ve kötücül enerjiye doğru eğilim gösterebilir.

Özetle ; kavuşum açısında bir araya gelen gezegenleri iki yakın arkadaş gibi düşünün. Olumlu yada olumsuz anlamda birbirlerinden etkilenen ve bu etkileşimle yeni bir enerji doğuran gezegenler natal haritalarda kavuşumda denir.
3 veya 3'ten fazla gezegenin kavuşumuna ise "stelyum" adı verilir.

 

2. KARE AÇI :

Kare açılar 90 derecelik açı olarakta adlandırılır. 90 derece dik olan açılarda çekişme, zorlama ve agresyon vardır. Bu açıya aynı zamanda Mars karakterli açı deriz ve iki gezegen arasında oluşan kare açılar, birbiri ile kavga eden iki insan gibidir.
2 gezegen adeta birbirine "hodri medyan" der ve çatışma ortaya çıkar.

Kare açıların karakterinde zorlama olduğundan, birbirini görmeyen iki gezegene nazaran bu açının faydaları da vardır. Çekişmenin olduğu yerde karşı tarafı dikkate almak olduğundan, kare açıya giren iki gezegen ortaya çıkan agresyon enerjisi ile birbirini geliştirir ve aslında ileriye taşır diyebiliriz.

Pek tabiki iki kötücül gezegenin birbiri ile çekişme enerjisinde olması baskın bir enerji yaratırken, iyicillerin zorlayıcı açıları daha az yoran bir enerji doğuracaktır. Fakat her durumda bu açı zorlayıcıdır.
Hayatın kuralı gereği, zorlanmanın olduğu yerde aynı zamanda öğrenme olduğundan, kare açılar öğretici didaktik açılardır diyebiliriz.

3. KARŞIT AÇI :

Karşıt açılar 180 derecelik açı olarakta adlandırılır. 5 temel açı içinde en zorlayıcı olan enerjiye sahiptir. 180 derece açılarda zıtlaşma, düello ve karşıtlık enerjisi vardır. Bu açıya aynı zamanda Satürn karakterli açı denir ve iki gezegen arasında oluşan karşıt açılar, birbirine geçit vermeyen iki insan gibidir. 

 

Karşıt açıların karakterinde düello/çatışma ve karşıtlık olduğundan doğal olarak kriz ve agresyon deneyimi yaşatırlar.

Fakat yine de düellonun olduğu yerde karşı tarafı dikkate almak, onu görmek olduğundan, karşıt açıya giren iki gezegen ortaya çıkan agresyon enerjisi ile birbirini geliştirir ve aslında ileriye taşır diyebiliriz. Harita sahibi bu vesile ile karşıt açıda bulunan iki gezegenin sembolize ettiği konular üzerinden gelişir, hayata dair ilerleme süreci deneyimler. 

 

Pek tabiki iki kötücül gezegenin birbiri ile düelli enerjisinde olması baskın bir enerji yaratırken, iyicillerin zorlayıcı açıları daha az yoran bir enerji doğuracaktır. Fakat her durumda bu açı zorlayıcıdır.

Hayatın kuralı gereği, zorlanmanın olduğu yerde aynı zamanda öğrenme olduğundan, kare açılar öğretici didaktik açılardır diyebiliriz. 

 

4.ALTMIŞLIK AÇI :

 

Altmışlık açılar 60 derecelik açı olarakta adlandırılır. 5 temel açı içinde iki gezegene arkadaşlık ve uyum getiren enerjiye sahiptir. 60 derece açılarda destek, uyum ve ahenk vardır ve doğal bir akış enerjisi içeririr. Bu açıya aynı zamanda Venüs karakterli, sekstil açı denir ve iki gezegen arasında oluşan  açılar, birbirine en iyi uyum ile bağlanır. Bu gezegenlerin sembolize ettiği konularda harita sahibi doğal olarak akışı yakalar ve maddi/manevi artılanma yaşar.


Altmışlık açıların karakterinde sevgi ve uyum enerjisi olduğundan doğal olarak rahatlama getirirler.
Fakat kendiliğinden fazla çaba göstermeden elde edilen yaşamsal artılanmalar bir süre sonra yerini yavaşlama ve geriye gitmeye/rehavete çekebileceğinden, bu açıyı bilinçli olarak değerlendirmeli ve yönetebilmeyi bilmeliyiz, olumlu etkilerin yanında gayreti de elden bırakmamalıyız.

 

5.ÜÇGEN AÇI :

Üçgen açılar 120 derecelik açı olarakta adlandırılır. 5 temel açı içinde en sihirli/uğurlu olan enerjiye sahiptir. 120 derece açılarda bolluk, bereket ve doğal bir akış enerjisi vardır. Bu açıya aynı zamanda Jüpiter karakterli üçgen(yüz yirmilik açı) denir ve iki gezegen arasında oluşan üçgen açılar, birbirine en iyi uyum ile bağlanır. Bu gezegenlerin sembolize ettiği konularda harita sahibi doğal olarak akışı yakalar ve maddi/manevi artılanma yaşar.

Üçgen açıların karakterinde bolluk/bereket olduğundan doğal olarak zenginlik ve uyum deneyimi yaşatırlar.
Fakat yine de doğal olarak gelen bolluğun harita sahibini rehavete ve tembelliğe çeken ve tuzak diyebileceğimiz bir gölge yanı vardır. Kendiliğinden fazla çaba göstermeden elde edilen yaşamsal artılanmalar bir süre sonra yerini yavaşlama ve geriye gitmeye çekebileceğinden, bu açıyı bilinçli olarak değerlendirmeli ve yönetebilmeyi bilmeliyiz, yanında gayreti de elden bırakmamalıyız.

 

Isar Cap Danışman Astrolog

Nazlı Öztürk

 
Toplam blog
: 4
: 653
Kayıt tarihi
: 17.09.15
 
 

  ISAR CAP DANIŞMAN ASTROLOG NAZLI ÖZTÜRK  ASA DİP, ISAR (Internetional Society for Astrological ..