Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '22

 
Kategori
Astroloji
 

SATÜRN BURÇLARDA - NAZTROLOJİ

SATÜRN KOÇ BURCUNDA İSE ; Satürn doğum anında Koç burcunda konumlanmışsa, hangi tür konular kişinin yaşamında önemli hale gelir, bu konuyu detaylandıralım ;) Satürn, burçlar kuşağının başlangıç noktasında yer alan Koç burcunda yer almışsa, kişi bir şeyleri başlatmak, öncülük etmek ve inisiyatif almak konusunda zayıf kalabilir. Çocukluk yaşlarından itibaren hem bir konuda önder olmak, hem de belirli bir sistemi kurmak konusunda yoğun istek içerisindedir. Yalnız  ne zaman bu tip işlere kalkışsa, ya sonuç hazırlıklı bir alt yapısı olmadığından negatif olmuş, ya da kendini gerektiği gibi ön plana koyamamaktan, bağımsız olamamaktan kaynaklı sorunlar yaşamıştır. Kişinin en önemli sınavı bireysellik ve bağımsız olabilmeye dair olduğunu görürüz bu konumda. Bir partnere ya da ortağa ihtiyaç duymadan kişi bağımsız ve cesur olmalıdır. Bu kişi risk almaya yatkındır, cesur da olabilir aslında ancak hayat risk almanın bile belirli kriterlerinin olduğunu vurgulayacaktır. 

Ne zaman ani ve hızlı gelişen işlere adım atsa, yarıda kalan ve maymun iştahlı yakıştırması ile karşı karşıya kalan kendisi olur ..Koç burcu vücutta baş kısmını temsil ettiğinden, kişi kaza sonucu baş kısmından yaralanma, migren, yüzde bir iz yada baş bölgesini ilgilendiren bir rahatsızlıkla ilgilenmek zorunda kalabilir. 

Bağışıklık sistemi ve fiziksel görünüş konusu da hassas olan diğer detaylardan biridir. Fiziksel olarak dış görünümde bir engel Satürn Koç konumunda görülebilmektedir. Tam tersi çocuk yaşlarından itibaren spor yapan ve 50 yaşlar civarında, son derece genç görünümlü ve dinamik kişileri de gördüm. Bu kişiler Satürn Koç başkısını haritalarında olumlu kullanmış, enerjiyi düşürmek yerine spor ile çoğaltarak, krizli alanı olumlamışlardır. Sistemli ve disiplinli olan spor yapan kişiler, dış görünüm olarak elbette ki taçlandırılır. Satürn Koç konumunda olanlar ayrıca liderler ve ilk kez dünyaca kabül görmüş olan sistemleri kuran insanlar vardır. Devamını uzuun yıllar yürütme konusunda belki söz veremezler ama sürdürülebilir bir yenilik getirme konusunda ustadırlar ;) Bu kişilerin bağımsız ve cesur oldukları sürece üstesinden gelemeyecekleri hiç bir konu yoktur !

SATÜRN BOĞA BURCUNDA İSE :  Doğum anınızda Satürn gökyüzünde Boğa burcunda konum almışsa, bu planetin etkilerini Boğa burcu temaları üzerinden deneyimlersiniz. 

Boğa burcu maddi varlıkları, elimizde bulunan sermayeyi, hem maddi hem manevi değerleri, sevgiyi paylaşma tarzımız ile tüm değer yargılarımızı, sanat ile ilintili işleri, hedeflere giden yolda sağlamcı düşünceleri, dostça duygular ve korumacı tarzımızı sembolize eder. 

Satürn bu alanda konum almışsa kişi gayrinmenkul üzerine çalışmalar içinde olabilir veya bir şekilde hayatı içerisinde kendini geleceğe dair maddi güvencede hissetmek için, daha gerçekçi bir şekilde adımlar atarak yatırım yapma zorunlulugu icinde bulabilir. Kişi öyle yada böyle para ile ilgili olan detaylar içinde kendini bulabilir. Aslen parayı hayat içinde bir araç olarak görse dahi, bankacılık, finans gibi işlerde çalışmak zorunda kalabilir. 

Ne kadar ayakları yere sağlam basan kararlar alırsa, hayatı da o yönde lüks ve ferah içinde geçecektir. Bu anlamda "para" kişinin hem sınavı, hem ödülüdür bu hayatta !! Hayat içinde sevgiye ve manevi paylaşımlara dönsede, madde dünyasında halen yaşamakta olduğunu kendisine hatırlatacak detaylar mutlaka olacaktır. Kişi her durumda parasal konularda güvenilir kişiler ile çalışmayı ve ayağı yere sağlam basan projelerde yer almayı öğrenmelidir. Zira İkili ve çetrefilli davranmanın, hazırlıklı olmadan işlere koyulmanın, risk içeren adımlar atmanın dersi ile dolu olumsuz olaylar deneyimleyebilir. 

Diğer bir yandan Satürn bu konumda iken kişinin Venüsü ile uyumlu açıda yer alır ise, sanatsal çalışmalarda başarılı olmak kaçınılmazdır. 

Ayrıca, Astrolojik olarak Satürn burada 2 ve 8 aksını konu aldığından kişiyi psikolojik olarak etkileyen maddi konulu gelişmeler bolca yaşanır. Kişi paranın hayat için hem bir araç olduğunu bilmeli, hem de hala madde dünyasında olduğundan, geleceğini garanti altına alması gerektigi gerçeğinden uzaklaşmamalıdır.

SATÜRN İKİZLER BURCUNDA İSE : Bir kişi Satürn İkizler burcunda iken dünyaya gelmiş ise; kişi başta eğitim hayatına dair sınavlar ve yakın çevresinde olan kişilere karşı doğru anlaşılma çabasında olabilir. İletişimsel konularda kendini izzah etme aşamasında çözümsüz kaldığını ve özellikle kardeşlerin hayatına dair gelişmeler konusunda, sorunlu bir süreç yaşadığını düşünebilir. Kişi genel olarak bilgiyi zihne pratik bir şekilde almak ve çevresine yaymak konusunda kısıtlı kaldığını hissedebilir. Yakın çevresinde olan kişilere karşı soğuk görünse de, sık görüşmediği ve sıcak ilişkiler kurmadığı kişilere karşı kendini daha yakın hissedebilir. 

Bilgiyi öğrendiği anda kabül etmek ve pratik olarak hayatında kullanmak ile ilgili yavaş ve olmaması gerektiği şekilde kaygılı olabilir. Özellikle ilköğretimde ki eğitim hayatında zorlu bir öğretmen ile karşılaşsa da, bu eğitmen aslında sağlamak istediği disiplin ile kişinin eğitim hayatının temellerini olumlu anlamda atmasına köprü olmak için evren tarafından kendisine gönderilmiştir. Pek tabiii zihinsel aktivitelerini canlı tutarak, eğitim hayatının temellerini en sağlam şekilde atmakta onun elindedir. 

Tüm bu yakın çevre ile olan iletişim ve yakın akrabalar ile yaşanan zorluklar kişinin, yakın temastan kaçmaması ve daha yakın ilişkiler kurmasına, kendini geliştirmesine yöneliktir. Bilgi konusunda ki kısıtlanmalar da yine, bilgiyi çeşitlendirerek, tek bir alanda kısıtlı kalmadan evrensel boyutta her alanı ele almak ve zihinsel olarak canlı, zinde kalmak adınadır.

Yakın mesafelere olan seyahatlerde ve trafikte yine dikkatli olmalı, dalgınlık ve aşırı hızdan kaçınmalıdır.

SATÜRN YENGEÇ BURCUNDA İSE :  Transit Satürn gökyüzünde seyir halinde iken dünyaya gelen bir kişinin, Satürnü doğum haritasında Yengeç burcundadır deriz. Yaşam içinde düzenlemesi gereken ve sorumluluk alması ve bunları yaparkende olgunluk kazanması gereken konular; ev ve aile yaşamı, kişini kendi aile kökleri ile olan ilişkileri, ebeveynlerin hayatlarına dair gelişmeler, yerleşim yeri, bilinçaltı ve duygularıdır. Kişi bu başlıklarda karmik bir enerji ile dünyaya gelmiştir. Pek tabii ailesi ve kendine ait yerleşim yerine dair sınav içinde olmak kişi için kolay olmayacaktır. Sosyal ve yakın çevre ilişkilerinde yaşanan sorunlar, zamanla unutulmaya ve geride kalma enerjisine kendini çekse de, kişinin en yakınında olduğu ailesi ile yaşadığı yaşamsal temalar çok daha kalıcı ve zorlayıcı etkiler getirmektedir. Kişi her durumda yaşadığı olayların bilinçaltını olumsuz etkilemesine izin vermemeli ve geçmiş kayıtları yada genlerden gelen duygusal kayıtların yaşamını olumsuz yönde etkilememesine dikkat etmelidir. Bu kişi evinde olmak ve ailesi ile zaman geçirmekten ne kadar keyif alıyorsa, bir o kadarda huzursuzluk duyabilir. Bir güç ile bağımsızlık dürtüsünde olsa da, en karanlık en zor zamanlarda aile ile olmanın, birlik olmanın değerini bir şekilde öğrenecektir. Aile kurmak için güçlü dürtüler hissedecek, ancak durum sorumluluk almaya gelince, bir çatıyı oluşturmak ve yuvada huzuru, güveni sağlamak kolay olmayacaktır. Eğer kişinin Satürn Yengeç konumuna uygun bir Güneş derecesi var ise, bu kişi gayrimenkul alım, satım konusunda daha kendinden emin adımlar atacak diyebiliriz. Diğer türlü bir yerleşim yerine sahip olması da kolay olmayabilir. Aynı zamanda aile bireyleri ile uzun yıllar yaşamı beraber deneyimleyecek, geçmişte yaşadıklarına ve hatıralarına saygılı bir birey olacaktır.

SATÜRN ASLAN BURCUNDA İSE : Doğumunuz esnasında eğer Satürn Aslan burcunda konum almış ise, yaşamdan keyif almak ve hayatı heyecan içinde yaşamaya dair bazı konularda kısıtlamalar yaşama ihtimaliniz yüksektir. Eğlence hayatı, aşk yaşamı, çocuklarınızın hayatında ki neşe veren gelişmeler, sanatsal faaliyetler, sportif aktiviteler, tatil programları gibi hayatı anlamlı kılan ve diğer insanları hayata bağlayan konularda sizde eksik bir his ile heyecan duyma konusunda zorluk olabilir. Aslında siz hayattan keyif almayı, lüks mekanlarda zaman geçirmeyi, aşkı doya doya yaşamayı, hayata ve yaşamaya dair coşkun duygular içindesinizdir ve bunu çok istersiniz ancak ne zaman bu konuları deneyimlemeye başlasanız, hayatın içinde ki sorumluluklar kendini gösterir ve size daha ciddi bir bakış açısında olmanız gerektiğini öğütler. Hevesinizin her defasında içinizde kalması, hayatta ciddi olmalıyım ve bu tarz keyif veren, coşkulu bir hayatı hak etmiyorum izlenimi yaratabilir. Aslında hayat sizden yaşamın her zaman bir sorumluluk alanı olmadığını, heyecan ve coşkununda yeri geldiğinde zamanında yaşanmasının sizi enerji olarak ne denli yenilediğini göstermeye çalışıyordur. Satürnü Aslan burcunda olan çoğu kişi çocuk sahibi olma konusunda da korku içindedir, yada çocuk sahibi olmuşsa onların yaşamlarına dair büyük sorumluluklar üstlenmek zorunda kalmıştır. Zaten çocuk sahibi olmak içinde engelli bir yoldan gelmiş olması da yüksek olasılıktır. Ancak bu kişilerin çocukları onların yaşamına öğretilerine dersler getirecek ve ruhunu olgunlaştıracak kişi olacaktır. Diğer yandan sanatsal faaliyetler konusunda kişi her ne kadar kısıtlamalı bir hayata sahip olsa da, aslında bu konuda parlamış ve toplum önünde saygınlık kazanmış çoğu sanatçının da Satürn'ü bu konumdadır. Korkularının üzerine giden, yerinde ve zamanında risk ve sorumluluk alan kişileri Satürn bu anlamda ödüllendirir. Konfor alanını yaratmak için mevcut konfordan çıkmak, risk almak demektir Aslan burcu. Bir şeyleri başaramıyorum, yetenekliyim fakat beni keşfedemiyorlar düşüncesi kişiye bir şey kazandırmaz. Kendi hayatının kralı ve kraliçesi olmak isteyenler yücelir.

 

SATÜRN BAŞAK BURCUNDA İSE : Satürn bir natal haritada bu konumda ise; kişinin karmik olarak zorlu olaylar deneyimleme olasılığı yüksektir. Bu konum açı olarak, Koç burcunda doğmakta olan Güneşi görmediğinden, kişi en başta sağlığı ile ilgili olaylar üzerinden testten geçebilir. Hayatında sağlık ve beslenme konusunda doğrudan ödevleri ve sorumlulukları olacaktır. Eğer Satürn hem bu konumda, hem de diğer kişisel gezegenler ile zorlu açı kombinasyonunda ise, bu durum kisi için yaşamı boyunca üstesinden gelmesi gereken ve yaşam enerjisini aşağıya çeken bir hal alabilir. 

Doğum anında Satürn Başak ile dünyaya gelmiş olan kişiler mutlaka doğal beslenmeli, günlük rutin içerisinde iken her konuda pratik hareket etmeli, mutlaka bir egzersiz alışkanlığı olmalı, sinir sistemini yoracak her türlü iş veya kişilerden uzak durmalıdır. Bu konum sinir sistemi ile de doğrudan ilişkilidir ve kişi fazla detay düşünmekten ve düşündüklerini kategorize edememekten kaynaklı sorunlar yaşar. Bu kişinin bir diğer yaşamsal ödevi ise; yaşam içerisinde yer alan tüm olgulara biraz daha geniş açıdan ve kuş bakışı bakabilmek yönünde olacaktır. Teker teker parçaları birleştirip, bütüne ulaşmak yerine, bütünden parçaya gitmenin de kısa ve faydalı bir yol olduğunu görebilmelidir. Ellerini hızlı kullanmalı, bilgiyi zihnine alırken analitik bakış açısını yitirmemelidir. Genel olarak bağırsak bölgesi ve sindirim sistemi hassas olabilir yada mikrobik hastalıklara yakalanma konusunda zayıf olabilir. Bakteriler ve virüsler ile bulaşıcı hastalıklar konusunda diklatli olmalı, bağışıklık sistemini destekleyen doğal ürünleri genel olarak tercih etmelidir. Burada ki Satürn konumunu kişi akıllıca yönetir ve ödevlerini yerine getirir ise iyi bir sağlıkçı veya sporcu olma şansı da yüksektir. Hizmet sektörü ve teknoloji bağlantılı işlerde de başarı sağlayabilir.

 

SATÜRN TERAZİ BURCUNDA İSE : Satürn kişinin haritasında Terazi burcunda konum almışsa, kişi ikili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik üzerinden bazı sınavlar deneyimleyecek demektir. Öyle ki karşılıklı uyum içinde, dengeli ve sevgi boyutunda kalarak bir ilişkiyi deneyimlemek zor hatta çoğu zaman uğraş isteyen bir durum haline gelebilir. Eğer doğum haritasında Satürn Terazi konumunda, Güneş ile uyumlu açıda ise kişi eşinden ya da yaşam içerisinde birlikte ilerlediği partnerinden destek görebilir, "biz" olmanın değerini önemli ölçüde anlayabilir. Satürn bu burçta üçlü yöneticilikte olduğu için, kişinin ilişkilerine her ne kadar kısıtlamalar ile yorucu detaylar getirse de, çaba ve uğraşı gördüğünde pek tabikii ödüllerini de sunacaktır. Satürnü bu konumda olan kişinin, ilişki kurmaktan, bir olmaktan ve ilişkide sevgiyi alma-verme konusunda dengede kalma çabasından kaçmak gibi bir eğilimi olabilir. Çoğu zaman bağımsız kalmayı ve ilişkide bencil tavırlar içerisinde olmayı isteyebilir. Ancak öğrenmesi gereken Satürn dersi, ilişkide çift taraflı fedakarlığın olması, sevginin karşılıklı hislerle büyüdüğünün öğrenilmesi ve ilişkilerde ki davranışların kişiliğin bir yansıması olduğunun bilinmesi üzerinedir.

Kişi ne zamanki işbirliği ve ortaklık anlayışıyla, partneri ile iş yükünü paylaşır ve ilerleme kaydetmek için uyumlu olmaya yönelirse, hayatına daha olumlu kişiler gelmeye başlar. Bu ilişki anlayışını yalnızca özel ilişkiler üzerine deneyimlemekten ziyade, özel ve iş ilişkilerinde de bu anlayışta olması gerekir. Çözümsüz gibi görünen sorunlarda dahi, diplomatik davranarak bir orta yolun bulunabileceğini, kendi doğrularını katı bir şekilde savunmak yerine diğerlerinin haklarına da saygılı olmak gerektiğini öğrenmesi gerekmektedir. Kişi hayatında, kişilerle olan ilişkileri üzerinden kendine ulaşmaya çalışmak için sınavlar deneyimlemektedir. 

SATÜRN AKREP BURCUNDA İSE : 

Doğum anınızda disiplin ve sorumluluk gezegeni Satürn bu konumda yer almışsa, hayatınızda görünenin ötesinde bir görünmeyen oldugunu ve aslında gerçeğin madde dünyasından ziyade özde var olduğunu görme üzerine bir sınavınız vardır. Gerçeklik algınız cocukluk zamanlarınızdan beri gelişmiştir ve hayata dair bir çok konuya bakış açınız son derece gerçekçidir. Bitti denilen yerden başlamak ve en kötü son dahi olsa, zaman içinde güç toplayabilmek Satürn Akreplerin işidir denilebilir. 

Akrep burcu karmanın burcu olduğundan ve Satürn de karmanın lordu olduğundan, bu konumda yaşanan sınavlar diger Satürn konumlarına göre daha ağırdır denilebilir. Pek tabikii sınavın derinliği oranında kişiye olgunluk kattığı da bir gerçektir. Dogası gereği Satürn bu konumda korku, kaygı ve gizlilik içeren derin konular üzerinden kişiyi test edecektir. Satürnün ayrıca Akrep konumunda asalet kazanmaması bir diğer deyişle Astrolojik olarak yaptırım gücünü doğal olarak ortaya koyamaması da, olayların derinleşmesinin ayrı bir nedeni pek tabii ki .. Bazen olaylar başınıza gelir, ancak sizin bu olaya karşı çözüm üretme kapasiteniz ile üstesinden gelebilme enerjiniz, olayı rahatça geride bırakmanızı sağlar. Satürn Akrep süreci bu anlamda olayların kolayca geride bırakılamadığı ve hatta hayat boyu kalıcı etkileri de beraberinde getirdiği bir sınav alanı diyebiliriz.

Gizlilik içeren konular, cinsellik, borç ve alacak ilişkileri, yatırımlar, miras ve nafaka işleri ve davaları, sigorta ve prim gibi maddi konularla birlikte ucu spritüel konulara dayanan uyanmalar, ölümler, kayıplar gibi başlıklar kişinin hayatında ayrıca sorumluluk getiren alanlardır. 

Bu başlıklar üzerinden kendi doğum haritanıza göre içsel ve dıssal olaylarla gelişen deneyimleriniz sizi ölüm ve ötesine dair araştırmalar yapmaya çekebilir, ruhsal olaral derin uyanışlar yaşayabilirsiniz. Deneyimleriniz sizi manevi bir dünyaya çeker ve ölüm ve ötesini araştırmaya yönelik doğal bir istek duyabilirsiniz. 

Bu da size yenilenme, olgunlaşma ve hayata farklı bakma yetisi kazandırır. 

SATÜRN YAY BURCUNDA İSE : 

Sembolik olarak Satürn doğası gereği gerçekçi ve somut dünya ile ilgilendiğinden, iyimser ve enerjisi dış dünyaya akan Yay burcunda kendini pekte rahat hissettiği konumda değildir.

Hayatını mantıklı ve akılcı yaklaşımlar ile şekillendir diye öğütleyen Satürn, değişken ve katı kuralları olmayan, özgürlük diye bağıran Yay burcunda zorlu konumdadıe diyebiliriz. Satürn bu konumda, eğitim yaşamı, akademik çalışmalar, yurt dışı bağlantılı işler,  kurslar, dernekler, kişisel gelişime dair olan çalışmalar, dini inançlar veya yüceltilen etik değerler, ahlaki kurallar konusunda bazı kısıtlama ve sınava tabi tutan konuları getirir .. En kolay ve anlaşılır şekilde anlatmak gerekirse; yazılı olmayan ancak toplum tarafından değer gören etik değerlere özen göstermeyen kişilere Satürn, akılda kalıcı ve büyük ders niteliği taşıyan sınavlar getirir ve natal haritasında Satürn Yay burcunda olanlar bu başlıklardan teste tabi olur. Kim ahlaki anlamda doğru yolda olmamış, kulaktan dolma bilgilerle inançlar peşinden gitmiş ise bu illüzyondan uyanmasına neden olan olaylar yaşar ve gerçekler ideasında yeni bir yola girer diyebiliriz. Her türlü konuda fanatik tavırlar, içi dolu olmayan ve yüzeysellikten ibaret olan, özgünlükten yoksun olan çalışmalar yapan kişilerde Satürn Yay enerjisinden nasibini alır. Ayrıca Satürn bu konumda kişinin inançları ile ilgili ve değer yargıları ile ilgili sorgulamalar yaşamasına neden olur. İçsel ve dışsal olaylar getirerek, ruhsal yolculuğunda sana eşlik eden inancını bul, iç klavuzunu iyi belirle diyerek mesajlar vermeye çalışır .

Ek olarak eğitim yaşamı olan kişiler içinde her ne kadar zorlu bir maraton mevzu olsa da, emek harcayanlar hak ettikleri ödülü er yada geç alırlar veya istedikleri akademik başarıyı elde ederler.

NATAL HARİTADA SATÜRN, OĞLAK BURCUNDA İSE ; Bu konumda Satürn, tıpkı Kova burcunda olduğu gibi asaletli ve güçlü bir konumdadır. Bir gezegenin asalet kazanması, sembolize ettiği konularla ilgili yaptırım gücünün yüksek olması anlamına gelir. Oğlak burcu her türlü yaşamsal temada istikrar sağlamak, düzenli ve tertipli olmak, zaman içinde kalıcı ve gerçekçi güvenceler için çalışmak ile doğrudan bağlantılıdır. İş yaşamı ve kariyer hayatı konusunda son derece hassas ve çalışkan bir burçtur. Çalışmak ve yaşam içinde kendi yaşamımız adına gerçekçi, somut bakış açısı içinde olmak Satürnün doğasına uygun kavramlar olduğundan, bu konumda Satürn kendini ortaya koyma konusunda zorluk çekmez. Doğum anında Oğlak burcuna yerleşmiş Satürnü olan kişilerin toplum içinde saygınlık kazanma ve statü elde etmeye dair sınavları olacaktır. Bilhassa bu durum iş yaşamında ortaya çıkacak, kişi çalışma konusunda ciddi ve satürnyen davranırsa konum olarak kendini zirveye taşıyacaktır. Ancak haritada Satürn sert açılar alıyorsa, kişi bir türlü eline aldığı işi sonlandıramayarak, istikrar sağlayamayacağından, daha çok çaba göstermesi gerekecektir. Satürn sahibi temelden bir şeyleri ele alma ve büyütme konusunda ne ölçüde kararlı olmayı öğrenirse, o ölçüde başarı kendisi ile olacaktır. Geleceğini garanti altına alma konusunda hevesli ve konu yapılması gerekenlere gelince, görevden kaçmayacak bir asker olmalıdır bu kişi. Devlete bağlı ya da kurumsal bir şirkette çalışmak onlar için daha güven vericidir. Çevresindeki insanlarında güçlü ve saygın kişiler olmasına özen gösterirler. Eğer Satürn haritada Ay veya Güneşe kare ya da karşıt açıda ise, bu durumda kişinin otorite konumunda olan kadın ve erkek figürleri ile çeşitli sınavları olacaktır.

NATAL HARİTADA SATÜRN, KOVA BURCUNDA İSE ; Doğum haritanızda Satürn Kova burcunda ise, yani başka bir deyişle gökyüzünde Satürn Kova burcuna yerleştiğinde dünyaya gelmişseniz, yaşamınıza dair büyük idealleriniz ve geleceğe dair önemli planlarınız olacak demektir.

Kova burcunun sembolize ettiği arkadaş ve dost ilişkileri, kariyer yaşamınızdan elde ettiğiniz gelir ve idealler, toplumsal amaçlar, evrensel konulara olan duyarlılık, bilgiyi paylaşmak, bağımsız ve özgür olmak, özgün ve yaratıcılık gerektiren işler, marjinal kişilerin olduğu bir çevre edinmek, toplumun genel-geçer kurallarına karşı olmak, asi davranmak ile ilgili sınavlarınız olacaktır. 

Satürn Kova burcunda ki yerleşiminde güçlü ve asaletli, yani kendini gerçekleştirebileceği bir konumdadır. Bu da engeller olsa da, kişinin çaba ve iradesi ile yaşamında güç kazanacağına işarettir. Bu kişilerin genelde maaş olarak çok iyi kazandıklarını yada işlerinden şikayetçi olarak genelden çok az kazandıklarını gördüm. Satürn aslında standartların ve yaşamın için farklı olanı dene, sınırlarını aş, her duruma zekan yardımı ile marjinal çözümler bul diyor. Bu kişiler genelde arkadaş ve dostları üzerinden de sınavlar yaşadıklarından, gerçek arkadaş seçme ve dost belirleme konusunda da son derece ustalar. Kalıcı arkadaşlıktan yanalar, ancak hiç bir zaman arkadaş gruplarına bağlı kalarak bağımsızlıklarını yitirmeyi istemiyorlar. 

Kova burcunda idealize edilen konular burcun temasında yer aldığından, hayalleri ve idealleri uğruna fazlaca çaba sarf eden yada tüm yaşamları boyunca insiyatif alamayarak, hayal ve ideallerini gerçekleştiremeyen kişiler olabiliyorlar. Genel olarak teknolojiyi ve global anlamda tüm dünyayı ilgilendiren konuları yakından takip ediyor ve tüm insanlığın eşit yaşam şartlarında olması gerektiğine dair düşüncelerini dile getirmekten çekinmiyorlar.

SATÜRN BALIK BURCUNDA İSE ; Her kişinin doğum anında her gezegen, ayrı ayrı burçlarda konum alır. Satürn hayatımızın tamamında etkili olan, üstesinden gelmemiz gereken yaşamsal detayları sunduğundan en önemli planetlerden biridir .. Bir doğum haritasında, Satürnün olduğu yerde hem bir baskı hem de itici bir güç vardır. Bu ne demek ? 

Satürn haritada disipline olma ve olgunluk kazanılması gereken alanların neler olduğuna işaret ettiğinden, kişi kendi özgür iradesi ile ciddi bir bakış açısı ile hayata yaklaşmıyorsa sürekli üzerinde bir baskı hissedecektir. Tam tersi, her defasında hangi konularda faka bastığını anlayıp, hatalarını tekrarlamıyorsa kendi yaşamının efendisi olacaktır.

Şimdi Balık burcundan başlayarak Satürn ödevlerini ele alalım: 

Satürn Balık burcunda iken, yaptırımının çok güçlü olmadığı bir konumdadır. Satürn disipline olmayı, sorumluluk almayı öğütlerken, Balık burcu doğası gereği yaşamı akış içinde yaşamak ve inisiyatif alma noktasında zayıf kalabilmek demektir. Bir konuda yapılması gerekenleri gördükten sonra, harekete geçme fikri belli bir ölçüde karar mekanizmasını çalıştırmayı gerektirdiğinden, harita sahibinin Satürnü bu burçta ağırlaması zor olacaktır. 

Ruhsal dünya, gizlilik içeren konular, hasta ve yaşlı yakınların bakım sorumluluğu, hastaneler, hapishaneler, hayal ve gerçekler arasında ki gel gitler, izole olma ve bilinçaltına dönme, harita sahibinin kendi iç dünyası ile yüzleşmesi, evrensel bakış açısı geliştirmesi gibi konularda sınavları olacaktır. Bu konularda genel olarak sorunlar ve adeta engelli koşu hissi yaratan zor durumlar oluşsa da, kişi yaşadığı olaylar üzerine evrenin kendisine verdiği mesajı alır, ruhsal gelişimi adına yaşamında nasıl hareket etmesi gerektiğini algılarsa, olgun bir birey olma yolunda ilerler. 

Gerçek şu ki, Satürn ödevlerini yerine getirmek, öğütlerine kulak vermek çoğu zaman zordur. Özellikle Natal Satürn ile Transit Satürnün kavuşum yaptığı 29 ve 30 yaş hayatın adeta bir dönüm noktasıdır. 30 yaş üzerine yazılan kitapların başkahramanı da Satürndür aslında ;) Evirir, çevirir ummadık yerden hataları harita sahibinin yüzüne vurarak, hayatını daha kaliteli yaşamak istiyorsan bunları yapmalısın der.

 

ISAR CAP DANIŞMAN ASTROLOG NAZLI ÖZTÜRK 

Naztroloji - Astroloji ve Kişisel Gelişim Merkezi

 

 
Toplam blog
: 4
: 653
Kayıt tarihi
: 17.09.15
 
 

  ISAR CAP DANIŞMAN ASTROLOG NAZLI ÖZTÜRK  ASA DİP, ISAR (Internetional Society for Astrological ..