- Kategori
- Spor
Ata sporumuz güreş

Bugün size ata sporumuz olan güreşten bahsedeceğim.
Son zamanlarda pek hatırlamadığımız hatta çocuklarımıza da pek bahsetmediğimiz bir spor olarak biliniyor. Halbuki güreş bizim için çok önemli bir spordur. Her erkek çocuğu hayatının bir döneminde muhakkak bir arkadaşı ile güreş yapmıştır. Şimdi sorsam çoğunuz en son güreş alanında nasıl bir başarı elde ettiğimizi hatırlayamazsınız. Çünkü; biz geleneklerimizi çabuk unutan bir toplumuz.
Oysa yaşım itibariyle hatırladığım Kırkpınar Güreşlerini izlerken aldığım zevki fanatiği olduğum futbol da bile alamadığım olmuştur. Güreşçinin tek dalıp kündeye attığı zaman benim de onunla beraber o güreşçiyi tuş edişimizi çok iyi hatırlıyorum.
Modern olmak çağa ayak uydurmak güzeldir ama geçmişimizi de unutmamamız gerekiyor. Bu her konu için geçerli olduğuna göre sporda da buna uymamız gerekiyor. Eski sporcularımızı en azından hatırlamak onları da mutlu eder, bizi de.
Yıllarca şampiyonluklar yaşadığımız bir spor dalı olarak bir vefayı hak ediyor ata sporumuz güreş... Nasıl bir Amerika beyzbolu bırakmıyorsa biz de güreşimizden vazgeçmeyelim. Tamam diğer popüler sporları yapalım ama ata sporumuzu da ihmal etmeyelim. Elimizden geldiğince tanıtıp yaygınlaştırılmalıyız.
Spor programlarının içinde nasıl futbol, basketbol voleybol varsa güreş ile de ilgili programlara yer verilmesi güreş sporumuzun gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.