Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '08

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk'ün kehaneti

Atatürk'ün kehaneti
 

Celal Bayar ve Atatürk


Atatürk’ün ileri görüşlü olduğu herkesçe bilinen bir özelliğidir. Bunun yanında bazen gelecekle ilgili öyle şeyler söylemiş ki, ileri görüşlülükten öte bir durumun varlığı kendini ister istemez kabul ettiriyor.

Cumhurbaşkanlığı döneminde Krallardan devlet adamlarına birçok kişi ile görüşen Atatürk, gelecek yıllarda politika da üst düzeylere kadar çıkacak olan kişiler için de zaman zaman bazı kehanetlerde bulunmuştur.

Atatürk, bakanlar ile beraber trenle bir yurt gezisine çıkmıştı. O yıllarda Türkiye ekonomisini kurtarmak için çalışmalar yapan Celal Bayar da geziye katılanlar arasındadır.

Tren bir mola sırasında durmuştu. Atatürk’ün gözleri bir ara Celal Bayar’ın üzerinde durdu. O sıra bir düşünce alemine daldığı belli oluyordu. Sonra birden yanındakilere dönerek şöyle konuştu:

“Şayet bu memleket de bir gün kansız ihtilal olacaksa ve bu ihtilale biri liderlik edecekse, o adam Celal Bayar olacaktır.”

Sonra bir başka konuya geçen Atatürk’ün bu sözlerini dinleyenler hiçbir şey anlamışlardı.

Aradan uzun yıllar geçti. Ve aradan geçen yıllar Atatürk’ü bir kez daha haklı çıkardı. Demokrat Parti 1950 ‘de iktidara geldi.Adnan Menderes Başbakan olurken, Demokrat Partinin liderliğini yapan Celal Bayar Cumhurbaşkanı oldu.

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..