Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '08

 
Kategori
Tarih
 

31 Mart katliamı, hiç bitmeyen kara tarihler

31 Mart katliamı, hiç bitmeyen kara tarihler
 

1918 mart Türklere karşı soykırımı


Milletimizin hiç bitmeyen siyah tarihli günlerinden biri daha .
31 Mart soykırım günü yaklaştı. 90 sene önce Ermeniler Türkler'e karşı soykırım kırgını yaptılar. Azerbaycan şehirleri Bakü, Kuba, Lenkeran, Şemahı'da binlerce dinç ahaliyi kılnıçtan geçirerek yerlerde kalanmış cesetleri çalalara atıp üstünü toprakladılar.


Bununla kalmayıp hamile kadınlara işgenceler verip, çocukları kılınçtan geçirdiler. Yaşlıları, erkekleri, çocukları camiye kapatıp diri-diri yaktılar.
Biliyormusunuz aslında bunları tekrar-tekrar yazmaktan hem bıktım, hem utanıyorum. Yüce, azametli Türkün tarihine bakın, ne kadar acı günler varsa hepsi ermenilerle bağlıdır nerdeyse.
Biz yüz milyonlar, dünyanın dört bir tarafına dağılmış Türkler bir kaç milyon ermeniye yenik düşmüş ve matem, yas günlerinden yorulmaıdk, hep ağlıyoruz.
Yapa bildiğimiz tek şey varsa o da senede böyle bir kaç gün sadece Türk aydınları olarak bir yere toplanıp başımıza gelenleri konuşur, bir şeyler yapmalı olduğumuzu söylüyor, konuyu böylece kapatıyoruz. Ve önemli bir adım atmıyoruz.
Azerbaycan hala konuşmalara umutlu, resmi kurumlardan medet bekler gibi onlara bir şeyler, hakikatler anlatmaya çalışıyor. Sanki dünya bunu hiç bilmiyormuş gibi.


Biz ise 31 mart soykırımı için yine bir aray geldik.
Baküye KKTC -den, Türkiyeden misafir aydınlar gelmiş ve bu acı tarihle ilgili kederlerini paylaşıyor, Türk milleti olarak dünyada yaşayan Türklerle irtibata geçip ermenileri boykot etmek için afişler, çıkışlar hazırlıyorlar.
Türkiyeli misafir Agah Oktay Güner ortak hava yolu, ortak ticaret, ortak faaliyet konusunda değerli fikirler söyledi.
Azerbaycan aydınları, gazeteciler, millet vekilleri de bu tarihle ilgili beyanat hazırlayıp yüksek kurumlara ileteceklerini söylediler.
Her sene böyle toplantılar oluyor ama sonuç hiç değişmiyor ve hala haklı olduğumuz konusunda mücadele vermekteyiz. bu yakında Kuba şehirindeki satdı tamir etmek için kazıntılara başlandı ve toprak altından toplu mezarlık çıktı. 1918 senesinde ermenilerin Kubada ahaliye karşı yaptıkları soykırım kurbanlarının iskeletleri olduğu ıspatlandı ama bizimkiler dünyaya ses salıp bağırmak yerine sustular ve sadece kendi bilim uzmanlarımızı, yurt dışından da eksperleri çağırdılar.


Hepimiz de biliyoruz ki, bu iş Ermenistanda olmuş olsaydı şimdi onlar ister bunu Türkler yapsın yapmasın dünyaya öyle bir ses salmışlardı ki, hatta hakkımızda dava bile açmaya nail olamuşlardı şimdi.
Biz ise yabancı resmi kurumlardan imdat bekliyoruz ve sadece kendi kendimize dert yanmakla teskinlik buluyoruz. Böyle durumda elimden bir şey gelmediği için acizliğime acıyorum. Benim gibi sıradan yazarlar ki, onlar da aynı hisleri yaşıyorlar, yine de bir birimize yazmakla yetine biliyoruz. Sesimizi kör olası dünya kurumlarına duyuramadığımızın üzüntüsünü yaşıyoruz kalbimizde.
Tarih ise yazıyor, dünya ise dönüyor ve Türkoğlu daha yeni bir şanlı tarih yazacak amel işlemedi.
Biz bekliyoruz, hakkımızı haykırıyoruz, hak davasını istiyoruz!!!


 
Toplam blog
: 51
: 820
Kayıt tarihi
: 18.02.08
 
 

1978 doğumluyum. Bakü'de doğdum. Ben Kayseri'de yaşayan Azerbaycanlıyım. Kayseri'de yaşıyorum. Be..