- Kategori
- Siyaset
Ateizm suç mudur?
Türk Ceza Yasası’nda ateizm suç sayılmıyormuş ama inanan insanları aşağılayan ve küçük düşüren ifadeler kullanmak suçmuş.
www.milliyet.com.tr/2007/11/28/guncel/gun01.html
Kendi deneyimlerimden söyleyeyim:
Benim ateist olduğumu yeni öğrenen ve beni yıllardır tanıyan insanlar, ‘ateist’ sözcüğünün anılmasından bile aşırı rahatsız oluyordu. Kendilerini aşağılanmış ve küçük düşürülmüş hissediyorlardı.
Bunun açılımı şu:
Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasam, Faslı ya da Endonezyalı olsam, hiç mi hiç rahatsız olmayacaklar. Ancak, burası onların çöplüğü ya, bir teranedir tutturulmuş: Memleketin % 99, 5’u Müslüman ya, o buçuğa bile katlanamıyorlar, herkes dümdüz olacak.
Neden?
Çünkü anam babam Müslüman. Ben ateist olmuşsam, maazallah onlarınkiler de olabilir. Bilinçaltlarında bunu duyumsuyorlar.
Milliyet Blog, zaten yeterince denetimden geçiyor. Suç işlemiş olsaydım, sayfamın baş köşesinde atezim metni durmazdı. Ancak, Blogcu’daki kendi adımı taşıyan sayfamda, ateizm konulu metinler nedeniyle, bol sinkaflı küfürler yedim. Hiçbirini de silmedim. İsteyen gidip bakabilir. Suç olsa olsa, onlar olabilir.
Sözü bağlayacağım:
‘Müslüman ve şeriatçı demokratlık’ nasıl olmaz bir şeyse, aslında Türk Ceza Yasası da asıl biçimiyle atezime izin vermiyor. Ancak, yok Kopenhag Kriterleri, yok AB sevdası diye, şimdilik göz yumuyorlar.
Ol kadı olursa davacı, taşları bağlarlar.